SON DAKİKA

En Son Nokta

Samyeli Derneği’nden Otizmli Mehmet Eres’e destek açıklaması

İstanbul’un Esenyurt İlçesinde Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği tarafından otizmli Mehmet Eres ile ilgili Basın Açıklaması yapıldı.

Bilgileri Kopyala
Samyeli Derneği’nden Otizmli Mehmet Eres’e destek açıklaması
Kategori: Genel - Bu haber 8.392 kez okundu.

Büyükçekmece’deki bir bakımevinde otizmli Mehmet Eres’in ölümüne neden olan şiddet görüntülerinin kamuoyuna yansımasının ardından, bakımevlerindeki durum ve engellilerin sorunları Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği tarafından ele alındı. Esenyurt Meydanınında düzenlenen basın bildirisine pek çok özel gereksinimli çocuklar ve aileleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samyelider Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, “Basına yansıyan görüntülerde yaşamını yitiren çocuğumuz açık bir biçimde işkenceye maruz bırakıldığı, yerde sürüklendiği, eziyet edildiği görülmektedir. Açılan soruşturmanın ardından şimdiye dek tek bir kişi bile tutuklanmadı. Engelli çocuklarımız asla sahipsiz değildir. Tüm bu sürecin hukuki olarak da her zaman takipçisi olacağız “diye konuştu.

Demir, ” Eğitimleri çok uzun süredir ihmal edilen otizmli çocuklarımızın bu yaşadıkları durum bizi son derece derinden üzmektedir. Otistik bireyler konuşmadığı için, şikayet etmediği için biri ona zorbalık yaptığında, biri ona vurduğunda, biri ona gerçekten eziyet çektirdiğinde bunu konuşarak gerek yakınlarına, gerekse kolluk görevlilerine, yargıya bildiremeyeceği için bu kişilerin suç odağı haline getirildiğini de görüyoruz.”

Otizmli çocukların bizden sonraki yaşamı için nitelikli eğitim, kaliteli bir bakım ve rehabilitasyon sistemi gereklidir. Bu çocuklarımız nitelikli bir eğitim alamadıkları için her gün daha da hırçınlaşmaktadır. Dolasıyla anne ve babalar bir süre sonra bu süreçle başa çıkamadıkları için çocukları bakımevine bırakmak zorunda kalıyor. Bakımevlerinde yaşanan üzücü olaylar hepimizi derinden sarmaktadır. Bugün burada sadece Mehmet Eres kardeşimiz için değil tüm özel çocuklarımız için buradayız. “dedi.

HABER: MEHMET EMİN BEYAZ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!