SON DAKİKA

En Son Nokta

SEÇİME GİDERKEN ESENYURT SORUNLARINA İLİŞKİN ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Esenyurt Kent Konseyi, İstanbul Sosyal Girişim Derneği birlikte ‘Esenyurt Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştayın açılışının Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya ve İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can yaparken Esenyurt’un problemleri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Bilgileri Kopyala
SEÇİME GİDERKEN ESENYURT SORUNLARINA İLİŞKİN ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ
Kategori: Genel - Bu haber 66.447 kez okundu.

Toplantıya, Kent Konseyinin ilgili sorun alanlarında çalışan kurum temsilcileri, çalışma grubu üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve basın mensupları davet edildi.

Çalıştayda Kent Konseyi iki sunum gerçekleştirdi. Sunumları takiben İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Toprak değerlendirmelerde bulundu.

Projeleri yürüten İstanbul Sosyal Girişim Derneği başkanı da olan Prof. Metin Toprak Esenyurt’un kalabalık nüfusu ve yoğun yapılaşma nedeniyle dikkatleri daha fazla çektiğini belirterek İstanbul Valiliği ile işbirliği içinde madde bağımlılığı, evsizler, sokakta çalışan çocuklar konularında İstanbul Sosyal Girişim Derneği ile birlikte projeler geliştirildiğini ifade etti. Prof. Toprak, kamu-özel ve sivil toplumun işbirliği içinde olduğu bir modelle sorunların en etkili ve sürdürülebilir çözümlere kavuşabileceğini belirterek yerel yönetim ve hükümet arasında bir işbirliği ve koordinasyonun gerekli olduğunu, sorunların ve akıllı şehir uygulamalarının ancak bu formatta etkili bir uygulama alanı bulacağını vurguladı. Toprak, dünyada akıllı şehir olgusunun oldukça popülarite kazandığını belirterek Türkiye’de 4 büyükşehirde bu projelerin uygulanmaya başladığını belirtti ve Esenyurt için de bu modelin zorunlu olduğunu vurguladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!