SON DAKİKA

En Son Nokta

SİZİ YÜZDE 54 İLE İKTİDAR YAPAN HALK DAVUL ZURNA İLE KOVALAYACAK

Esenyurt belediye meclisinin aralık ayı oturumlarında AK Partililerin muhalefeti karşısında sürekli ‘ben yüzde 54 ile seçilmiş bir belediye başkanıyım’ cakası satan belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a cevap veren AK Partili Plan Bütçe Komisyon Başkanı Togay Çoban, ‘Sürekli yüzde 54 ile seçilmenizi gündeme getiriyorsunuz. Sizi yüzde 54 ile iktidara getiren halk davul zurna ile kovalayacak’ yorumunda bulundu.

SİZİ YÜZDE 54 İLE İKTİDAR YAPAN HALK DAVUL ZURNA İLE KOVALAYACAK
Kategori: Genel - Bu haber 16.097 kez okundu.

Esenyurt Belediyesinin aralık ayı meclis oturumlarına yaşanan gerginlikler ve kavgalar damgasını vurdu. Özellikle pazartesi günü yaşanan oturumda karşılıklı hakaretler havada uçuşurken Perşembe günü gerçekleşen oturumda ise ‘Ek Bütçe’ tartışması gündemdeydi. AK Parti grubu belediye başkanının 371 milyon ek bütçe talebine EVET derken eleştirilerini de bir biri ardına sıraladı.

GAZETECİLERİ NEDEN MECLİSE ALMIYORSUNUZ?

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un ek bütçe talebiyle alakalı söz alan AK Partili Plan Bütçe Komisyon Başkanı Togay Çoban eleştirilerini bir biri ardına sıralarken, ‘Meclis salonuna şöyle bir bakıyorum ilçe başkanları burada, mahalle muhtarları katılıyor ama ne hikmetse basın mensuplarını meclise almamayı sürdürüyorsunuz. Halktan, basından ve özgürlükten yana oldukları naraları atanlar maalesef sanırım basından korktuğu için onları meclise davet etmiyor, gelenleri meclise sokmuyor.

EK BÜTÇE KONUSUNDA ZAMAN BİZİ HAKLI ÇIKARDI

Haziran ayı sonunda yaklaşık 720 milyon ek bütçe talep etmişti belediye başkanı. O zaman dedik ki Haziran ayı sonunda almış olduğumuz gelir gider tablosuna baktığımız zaman belediyenin ek ödeneğe ihtiyaç olmadığını, mevcut bütçenin sizi Ekim, Kasım, Aralık ayına kadar rahat bir şekilde götüreceğini söylemiştik. Ve bugün haklı olduğumuzu bir kez daha görüyoruz. Bugün 150-200 milyon arasında bir ek ödeneğe ihtiyaç olduğu görülüyor. Belediye başkanının teklifi 371 milyon. Bunu da uygun bulduğumuzu söyleyebiliriz. Biz eğer daha önce gelen 720 milyonluk ek bütçeye destek vermiş olsaydık, mevcut 1 milyar 306 milyonluk 2022 yılının bütçesi ile birlikte rakam yaklaşık 2 milyarlık bir bütçeye sahip olacaktı Esenyurt Belediyesi. Peki, gelir ne durumda? Kasım sonu itibarı ile 1 milyar 380 milyon gelir elde edilmiş. Aralık ayında da 120 ila 130 milyon arasında iller bankasında da bir gelir geleceğini varsayarsak 1 milyar 500 milyona yakın bir gelir edilmiş olacak. Bu şu demek bana 720 milyon verin, ihaleleri yapayım bir daha ki döneme 450, 500 milyon borç kalsın. Aralığın sonuna 20 gün kaldı göreceksiniz belediyenin geliri 1 milyar 500 milyon civarında olacak, harcanan rakam ise bugün alacağınız ek bütçe ile 1 milyar 750 milyonları bulacak. Bu da Esenyurt Belediyesi’nin borçlandırılmak istendiğini ortaya çıkarıyor.

HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYORSUNUZ!

Bakıyoruz rakamlara personellerle alakalı hiç iyileştirme göremedik. 371 milyon ek bütçe talebinin karşılığında 371 milyon bir gelir göstermişsiniz. Birçok kalem var sadece birine değinmek istiyorum. İller bankasından 30 Kasım 2022 tarihinde 679 milyon para gelmiş. Aya vurduğumuzda belediyenin kasasına giren para 65 milyona tekabül ediyor. Aralık ayında da 65 milyon para geleceğini varsayarsak geri kalan paranın açığını nasıl kapatacaksınız? Aralık ayında iller bankasından gelecek para 250 milyon diye yazmışsınız. Size göre öyleyse 20 gün içerisinde 970 bin olan Esenyurt nüfusu 4 milyona çıkacak, ya da Türkiye genelinde toplanan emlak vergileri yüzde 5000’lere çıkacak da Esenyurt Belediyesine 250 milyon para gelecek. Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Bunun izahı mümkün değil. Zaten iller bankasından para gelmezse Esenyurt Belediyesi’nin bütçe oluşturması da mümkün değil. Bu kadar beceriksiz bir yönetimle karşı karşıyayız.

CHP GENEL BAŞKANININ SÖZÜ YERDE KALDI

371 milyon ek bütçe talep ediyor belediye yönetimi. Bu ek bütçenin içerinde insan kaynaklarına 130 milyon para ayrılmış. Yani personeller için ayrılan para bu. 2022 bütçesinde 380 milyon da bütçesi vardı bu müdürlüğün. Yani toplamda insan kaynakları müdürlüğüne 2022 yılında 500 milyon bir ödenek ayrıldı. Biz bu müdürlükten evrak talep ettiğimizde bize evrakları vermiyorsunuz. Özel şirkete bağlı personeller evrakları inceleyemezsiniz diyorsunuz. Genel Başkanınız seçim öncesi demişti ki ‘ben belediyelerimize talimat vereceğim personele 1000 TL daha fazla ödeme yapsınlar’ demişti. Ne oldu? Genel başkanınızın sözü yerde kaldı. Hiç değilse bu paradan belediye personelinin maaşını iyileştirin. Birde eski ve yeni personelleri ayırmayın, bunlar ekmeği için çabalayan insanlar. Bu ayrımcılığı yapmayın ve personelin maaşını iyileştirin.

1 MİLYAR 700 MİLYON GİDER VAR AMA PROJE YOK!

Fen İşlerinin bütçesi 354 milyon TL. Ek bütçe içerisinde de yine fen işlerine ödenek talep edilmiş. Birçok ilçenin tahmini bütçesi kadar devasa bir bütçeden bahsediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2022 yılı yatırım bütçesi içerisinde Lise Kampüsü, Kardeşlik Merkezi, Mahalle Konakları, Kapalı Pazar, Cami Yapılması, Spor Tesisi yapılması gibi projelerin yer alıyor. Ben kamuoyunun huzurunda soruyorum bu projelerin hangisi hayata geçti? Para ne oldu? Bu müdürlüğe neden ek bütçe talep ediyorsunuz? Yılsonuna kadar yaklaşık 1 milyar 700 milyon aralık sonu itibari ile gideriniz olacak ama ortada bir tane yatırım yok. Kasıla kasıla ‘ben yüzde 54 oyla geldim. Hiçbir belediye başkanına nasip olmadı’ diyerek egonuzu tatmin ediyorsunuz. Sayın başkan sizi yüzde 54 ile iktidara getiren halk emin olun Davul-Zurna ile kovalayacak.

29 EKİM’DE LİSE KAMPÜSÜNÜ YETİŞTİRECEKTİNİZ NE OLDU?

2 yıl boyunca yaygara kopardınız. ‘Lise Kampüsü yapacağım yerin arsasını üniversiteye tahsis etmişler. Bana lise kampüsünü vermiyorlar’ diye sürekli ağlayıp sızlayıp iddialı açıklamalar yaptınız. Belediye başkanı ‘Bana arsayı verin bu kadar çocuk açıkta kalmasın. Eğitim konusunda Esenyurt huzurlu bir kent olsun. Sınıf mevcutları düşsün’ diyerek kanal kanal, gazete gazete gezdi. Biz ne dedik? ‘Bunun bir hukuki süreci var. Sonuçlansın ona göre hareket edelim.’ Mahkeme belediyeyi haklı buldu ve bizde OY BİRLİĞİ ile belediyeye tahsisini gerçekleştirdik. Tahsis 2 yıl önce gerçekleşti neden yapmadınız Lise Kampüsünü?  Maliyeti yüksek olduğu için firmalar ihaleye girmiyormuş. 4 yılda size 3 milyar 370 milyon size bütçe verdik. Bu bütçeyle neler yapılmaz ki! Artık başla şu projeye. Kemal Deniz Bozkurt, ‘ Cumhuriyet Bayramına bu kampüsü yetiştireceğim’ demişti. Hani nerede? Şunu da söyledik; ‘Eğer siz yapamıyorsanız, beceremiyorsanız gelin Milli Eğitim Bakanlığına devredin bakanlık yapsın’ Belediye’nin kasasından da para çıkmasın. Artık projelerinin maketini görmekten bıktık usandık. Uygulama yok, gerçek bir proje yok.

KARDEŞLİK MERKEZİ PROJESİ DE ORTADA YOK

Birde bu ‘Kardeşlik Merkezi Projesi’ mevzusu var. İhale yaptı, ihaleyi bir firma kazandı sonra ne hikmetse kaçıp gitti bu firma. Ne durumda bilmiyoruz. Demişti ki, ‘Ben öyle bir kardeşlik merkezi yapacağım ki dernek yeri olanlar ve olmayanlar ama hepsi bu kardeşlik merkezinden yararlanacak. Taziye yerleri, mevlit alanları, eğlence yeri, konferans alanları gibi birçok şeyi kapsayacak.’ Maketini gördük hayli şatafatlı. Ama ne ortada kardeşlik merkezi var, nede onu yapacak bir irade var.

STK’LARI SUÇLADINIZ ÖZÜR DİLEYİN

Pazartesi günü yapılan ilk meclis oturumda CHP Grup başkan vekili dedi ki, ‘Daha önce tahsisi gerçekleştirilen 41 tane dernek, cami, cem evi, kuran kursu gibi yerlerin ‘sizlerin zamanında tahsis gerçekleşmiş, sizin siyasi görüşünüze yakın dernekler, sizin kurdurduğunuz derneklere tahsisler yapılmış’ dedi. Ayıp ayıp. Derneklere iftira atmayın. Geçen ay Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda il dernekler birliği bir etkinlik tertipledi. Belediye başkanınız o il dernekleri başkanlarıyla birlikte kol kola halay çekti. O gün sizin için bir problem yoktu. O il dernekleri CHP’li mi oldu?

DEPREM ARAÇLARI NE OLDU?

Belediyemiz depreme hazır olsun diye deprem araçları alımı konusunda destek verdik. Meclisten geçti ve sorumlu başkan yardımcısı arkadaş dedi ki; ‘20’ye yakın deprem aracını önümüzde ki ay alacağız hep birlikte kurbanını keseceğiz’ dedi. Aradan bir yıl geçti henüz o kurban kesilmedi. Kurban kesecek paranız mı yok, yoksa araçlar mı gelmedi? Biliyoruz ki henüz daha araçlar alınmamış. Dergiler basıp yaygara kopardınız ‘AK Parti deprem araçlarına onay vermedi’ diye. Hadi gösterin o araçlar nerede?

DEVASA BÜTÇESİ VAR AMA PARKLAR VE AĞAÇLAR ORTADA YOK

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bütçesi 217 milyon 282 bin TL. Buradan Esenyurt halkına sesleniyorum; 4 yıl içerisinde Park Bahçeler Müdürlüğüne verdiğimiz bütçe 400 ila 450 milyon arasında. Bu bütçe ile Esenyurt halkı için neler yapılmaz ki! Devasa parklar yapılabilir, mevcut parkların tamiratı, onarımı yapılabilir. 4 yıl içerisinde sadece 10 bin metre kare park yapmışsınız. Biz kendi dönemimizde daha az bütçelerle ‘Recep Tayyip Erdoğan Parkı 76 bin,  Erbakan Parkı 86 bin, Şehitler Parkı 150 bin, Gaziler Parkı 90 bin, Haramidere parkı 110 bin metrekare’ yapmışız. Buna benzer onlarca park var bunları da tek tek saymaya gerek yok. Siz 400-450 milyonluk bütçe ile ne yaptınız? Hani yeşil alanlar? Hani parklar? Nerede ağaçlar? Kanal kanal dolaşıp elinden oyuncağı alınmış çocuklar gibi ‘beni çalıştırmıyorlar, beni çalıştırmıyorlar’ diye ağlayıp sızlıyor. İşte devasa bütçe nerede karşılığı, nerede bu paralar?

HALKIMIZ YALANLARA İNANMASIN

Kamuoyu şunu iyi bilsin; 2022 yılının başında belediye başkanına 1MİLYAR 306 MİLYON bütçe verdik. Bu paranın tamamı belediye başkanının tasarrufunda kullanılacak para. AK Partililerin hiçbir tasarrufu olamaz. Belediyeyi yöneten CHP’li Kemal Deniz Bozkurt. Biz mecliste bütçeyi tartışırız, eksiğini fazlasını anlatırız. Böyle de yaptık ve parayı belediye başkanına emanet ettik. Zaman zaman bize ‘başkan proje yapacak engelliyormuşsunuz’ diye şikayetler geldi. Hayır arkadaşlar külliyen yalan. Geçen ay 3 milyar 370 milyon bütçesini onayladık belediyenin. Bu paranın tamamı belediye başkanının kullanımında. Tasarrufu onun. Nereye kullanır nereye harcar biz bilemeyiz. Biz verdiği sözlerin, tutamadığı sözlerin hesabını sorarız ondan. Kendi beceremiyor ve proje üretemiyor, belediyeyi yönetemiyorsa burada biz AK Partililerin ne suçu var?

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KOMİK PROJELERİ

En önemli müdürlüklerimizden biri kültür müdürlüğü. 27 milyon 400 bin lira bütçesi var. Baktık dosyalarına inceledik bu müdürlük neler yapmış. 4 tane büyük proje yapmış bu müdürlük. 1 Caz Festivali, 2 Dans Festivali, 3 Kaykay Festivali ve 4 Uganda Güzellik Yarışması. Başka bir etkinlik var mı yok. Esenyurt kamuoyuna soruyorum; . Caz Festivali, Dans Festivali, Kaykay Festivali ve Uganda Güzellik Yarışması Esenyurt’a kültürel anlamda ne katkı sağladı? Bizlerin kültürümüze ne katkıları oldu?

EKREM İMAMOĞLU ESENYURT’TAN Bİ HABER!

Geçen ay ilçemize İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geldi. Bir açılış yapmış. Açılış konulmasında, ‘Esenyurt belediye başkanı en zor ilçede görev yapıyor bütçesine dahi onay verilmiyor.’ Makamına saygı göstersek ayrı bir dert, göstermezsek ayrı bir problem. Ben yine yalan söylemiyor demeyeceğim ama doğruyu da söylemiyor.

Ben Esenyurt Belediyesi’nin bütçesinden haberdar olduğunu, hatta konunun içeriğinden bile haberdar olduğunu düşünmüyorum. Kendi taraftarlarına şirin gözükmek adına böyle talihsiz bir açıklama yapmış.

Madem Esenyurt’la ilgileniyorsa şunu sorsaymış; ‘Kemal bey size 1 milyar 300 milyon bütçe vermişler, siz yatırım olarak ne yaptınız? Ben bu ilçede neden açılışlara gelemedim? İstanbul’un hali de ortada, al birini vur ötekine. Ekrem İmamoğlu buralara gelip doğru olmayan açıklamalar yapacağına, cumhurbaşkanlığı için olağanüstü performans harcayacağına dönsün İstanbul’u çektiği çileden kurtarsın. 4 yıldır dünyanın kadim şehrinin durumu ortada’ açıklaması yaparak gündemde merak edilen sorulara cevap verdi.

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.