SON DAKİKA

En Son Nokta

Son dakika… TİM’in yeni başkanı belli oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), bugün yapılan seçiminde yeni başkan İsmail Gülle oldu.

Son dakika… TİM’in yeni başkanı belli oldu!
Kategori: Genel - Bu haber 181 kez okundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 25. Genel  Kurulu’nda 398 delegenin 149’unun oyunu alan İsmail Gülle TİM’in yeni başkanı  seçildi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen TİM Genel  Kurulu’nda yeni başkan belli oldu. Üç adayın yarıştığı, 439 delegeden 389’unun  katıldığı seçimde İsmail Gülle, 149 oy alarak ihracatçıların yeni başkanı oldu.

Seçimde Tahsin Öztiryaki 140, Oğuz Satıcı da 109 oy aldı. Genel  Kurul’da ayrıca 27 sektör konseyi başkanı da belirlendi.

“Bugünden itibaren verdiğiniz bu görevi sizin adınıza en güzel şekilde  kullanacağım. Makam küçülecek, hizmetler büyüyecek. Kimse oyunun dışında  kalmayacak. TİM’i, söz verdiğimiz gibi çok farklı bir kurum haline getireceğiz.  20 sene TİM’in her noktasında hizmet ettim. Bundan sonra da daha güçlü, proaktif  ve yaratıcı olacağız. Kazanan ihracatçı oldu.”

İsmail Gülle kimdir?

1960 yılında Sivas’ta dünyaya gelen İsmail Gülle ilk ve orta  öğrenimini aynı kentte tamamladı. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi  Elektrik Fakültesi’nden mezun olan Gülle, ihtisas programını İstanbul  Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde yaptı.

1970 yılında babası merhum Halis Gülle’nin kurmuş olduğu Gülle Entegre  Tekstil İşletmeleri AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devir alan Gülle,  1999-2003 yıllarında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği  Yönetim Kurulu Üyeliği, 2003 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin  yanı sıra Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanlığı,Türkiye İhracatçılar  Meclisi Sektörler Konseyi Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan  Yardımcılığı, Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği Yönetim Kurulu  Başkanlığı, Ergene-2 Organize Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve  Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gülle’ye kutlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar  Meclisi Başkanlığı’na seçilen İsmail Gülle’yi kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre,  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığı’na seçilen İsmail  Gülle’ye tebrik telgrafı gönderdi.

Erdoğan, telgrafında, Gülle’ye başarı dileğinde bulundu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.