SON DAKİKA

En Son Nokta

Vehbi Orakçı: ‘AREV Okulları mezunları Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşiyor’

AREV Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, bölgedeki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Orakçı, 3 Nisan’da Beylikdüzü Kampüsü’nde bursluluk sınavı olacağını AREV Okulları mezunlarının Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleştiğini belirtti.

Vehbi Orakçı: ‘AREV Okulları mezunları Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşiyor’
Kategori: Genel - Bu haber 12.869 kez okundu.

AREV Okulları Bursluluk Sınavı 3 Nisan 2021 tarihinde AREV Okulları Beylikdüzü Kampüsünde yapılacak

AREV Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı ve AREV Okulları Müdürü Ersen Erenoğlu yerel basın mensuplarını AREV Koleji Beylikdüzü Kampüsü’nde ağırlayarak 3 Nisan 2021 tarihinde yapılacak bursluluk sınavı, AREV Okulları’nın pandemi dönemindeki eğitim planlamaları ve AREV Vakfı burs desteği ile ilgili bilgi verdi.

‘Başarımızı sürdürmeye devam edeceğiz’

AREV okullarının pandemi sürecinde durmadığını ve büyümeye devam ettiğini belirten Vehbi Orakçı, “AREV Okulları’nın kuruluşundan bugüne 3 yıl geçmesine rağmen muazzam bir başarı grafiği çizdi. Eğitim, kültürel ve sportif alanlarda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve eğitim kadromuzun gayretleri ve ürettiği değerler, sağladıkları başarılar bizlere onur veriyor. Çocuklarımızın bireysel alanlarda, takım sporlarında, şiir, kompozisyon ve robotik çalışmalar gibi alanlarda sağladıkları başarılar bizi de mutlu ediyor. Kurumumuzun bu başarıları, geliştirmek için bizleri daha çok motive ediyor

Ülkemizde son yıllarda özel eğitime verilen teşviklerin kesilmesi, ekonomik kriz ve bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi sürecine rağmen AREV Okullarımız büyümeye devam ediyor.

Pandemi süreci başladığı günden bugüne öğrenci sayısını ve başarısını arttıran nadir eğitim kurumlarından biriyiz.

Bizde isteriz ki; hiçbir özel eğitim kurumu zarar etmesin ve kapanmasın. Çünkü, her kapanan kurum aynı zamanda özel okullara olan bakışı olumsuz etkiliyor. Umuyoruz ki ülkemizde birçok ticari kurumun yaşadığı bu zorluklar bir an önce son bulsun. Özel eğitim kurumları da pandemi süreci öncesindeki yükseliş trendine tekrar kavuşsun özel okullarımızın niteliği ve niceliği artsın.”

“Uzaktan eğitim sürecinde eğitim planlamalarımız ile öğrencilerimize kaliteli eğitim vermeye kesintisiz olarak devam ettik.”

“Arev Koleji, 23 Mart tarihinde başlayan uzaktan eğitim sürecini, eğitim planlamalarını sürekli yenileyerek ve geliştirerek sürdürüyor.

Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 (Yeni Koronavirüs) salgını nedeniyle 23 Mart 2020 tarihinde başlayan uzaktan eğitim sürecine çok hızlı uyum sağlayarak tüm sınıflarda online eğitim vermeye başladık.

Yüz yüze eğitim almaya başlayan sınıflarımız için Covid-19 standartlarına tam uyum sağlayacak şekilde okul içi ve etrafında alınan önlemler ile öğrencilerimize sağlıklı bir ortamda eğitim vermeye devam ediyoruz.”

“Beylikdüzü ilçemiz eğitim göçü alıyor”

“Gelişmiş ülkelerdeki özel eğitim kurumlarının oranı %30 – %40 düzeyinde iken, ülkemizde ise bu oran, %6 oranındadır. Ülkemizdeki özel eğitim kurumlarının %6’lık payı ise Beylikdüzü ilçesi özelinde %30 oranlarına ulaşmış durumdadır. Beylikdüzü’müz özel eğitimde öncü ve marka bir şehir olmuştur.

Bu bağlamda ifade etmek isterim ki;

Kurucu Belediye Başkanı olduğum dönemde, özel okul sahiplerini ilçemize davet edip onlara imkan sağlayarak, arazi tahsis ederek ve diğer desteklerimiz sayesinde yatırım yapmalarına öncü olduk. Birçok özel eğitim kurumunun ilçemize gelmesine olanak sağladık. Eğitim Vadisi’nin yapımıyla birlikte ilçemizin eğitim kalitesi ve bilinirliği arttı. Bu sayede Beylikdüzü ilçemiz eğitim göçü almaya başladı. Aileler İstanbul’un diğer ilçelerinden ve hatta ülkemizin her köşesinden Beylikdüzü’nde iyi eğitim kurumları ve öğretmenler var diyerek ilçemize taşınıyorlar.

Bu başarı da bir öğretmen, bir eğitim vakfı kurucusu olarak ve hasbelkader belediye başkanlığı yaptığım dönemde, daima öncelikle kaliteli bir eğitim diyerek yaptığımız çalışmalar ile bizim ve arkadaşlarımızın da bir payı olduğunu düşünüyor ve bundan büyük keyif alıyoruz”

“Kardeş okulumuz Yaşar Acar Fen Lisesi”

AREV Okullarımız bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesi kademelerinde eğitim veriyoruz. Kurumumuz için ne hissediyorsam, Beylikdüzü Kolejimizin hemen karşısında bulunan Yaşar Acar Fen Lisesi’ne baktığımda da daha fazlasını hissediyorum.

Bu kurumumuz bir kriz ya da olumsuz bir sebeple farklı bir sorunla karşılaşabilir. Ancak Yaşar Acar Fen Lisesi yurdu ile spor salonu ile ve en önemlisi içinde yaşattığı ruh ile önemli bir eser oldu.

Ülkemizde nasıl bir Kadıköy Fen lisesi, İzmir Fen Lisesi varsa Yaşar Acar Fen Lisesi de marka bir eğitim kurumu oldu.

Yaşar Acar Fen Lisesi aynı zamanda bizim kardeş okulumuz. Kardeş okul olmanın sorumluluğu ile Yaşar Acar Fen Lisesi’nin lobi tefrişatını AREV Vakfı olarak üstlendik.”

“Amacımız eğitim kurumlarımızın tamamında fiziksel ve eğitimsel kaliteyi yükseltmek.”

“Tabii ki amacımız bu geminin içindeki bir kurum olarak AREV Koleji’nin de kalitesini her geçen gün yükseltmek.

Farkındayız ki; eğitimde kalitenin birkaç önemli göstergesi var. Fen Liseleri ve Anadolu Liselerindeki en önemli gösterge akademik başarılardır. Bu durumun bilinci ile eğitim verdiğimiz liselerden mezun olan öğrencilerimiz, geçtiğimiz yıllarda milyonlarca öğrenci içerisinden Türkiye 200.’sü, 600.’sü, 1000.’si gibi önemli dereceleri alarak bizi mutlu ettiler.”

“Mezun olan öğrencilerimiz ülkemizin en köklü ve başarılı üniversitelerine yerleşiyor.”

“Arev Koleji’nden mezun olan birçok öğrencimiz ülkemizin en köklü ve başarılı üniversitelerinde eğitim almaya devam ediyorlar. Gurur tablomuz olarak nitelendirdiğimiz başarılı öğrencilerimiz arasında Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanan Mehmet Barış Cankır, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü kazanan Ozan Orakçı, ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünü kazanan Günce Velioğlu ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Berfin Baki kolejimizde gösterdikleri üstün başarıyı üniversitelerinde de göstermeye devam ediyorlar.”

“Bursluluk Sınavımız 3 Nisan 2021 tarihinde Beylikdüzü Kampüsümüzde yapılacak.”

“Her yıl düzenlemekte olduğumuz 4 -11. Sınıfları kapsayan ve öğrencilerimize %100’e varan bursluluk imkanı sağlayan bursluluk sınavımız bu yıl 3 Nisan 2021 tarihinde Beylikdüzü Kampüsümüzde gerçekleşecektir. Bursluluk sınavımıza katılmak isteyen öğrenciler için velilerimiz, kampüsümüzde bulunan kayıt bürosundan, www.arevokullari.com adresinde yayınlanan başvuru formunu doldurarak veya 444 0 118 numaralı telefonu arayarak başvuru kaydı oluştura bilirler.”

Orakçı ayrıca, çok yakında bir spor kulübü kurulacağını ve başta AREV okullarının tüm öğrencilerinin, yeteneklerine göre, birer lisanslı sporcu yapılacağı müjdesini de verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.