SON DAKİKA

En Son Nokta

Yeni dönem başlıyor! 225 bin kişiye iş imkanı…

İstanbul Yeni Havaliman ile birlikte yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Bakan Cahit Turhan, “Yeni havalimanı doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişiye iş imkânı sunacak” dedi.

Yeni dönem başlıyor! 225 bin kişiye iş imkanı…
Kategori: DÜNYA - Bu haber 4.849 kez okundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce dev projelerin birbiri ardına gerçekleştirilip Türkiye’nin değerine değer katılmaya devam edildiğini belirtti.

225 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Yeni havalimanının doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişiye iş imkânısunacağını anlatan Turhan, oluşan katma değerden 1.5 milyondan fazla insanın yararlanacağını kaydetti. İnşaat aşamasında 3 bin 200’ü beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 32 bin çalışanı bulunduğunu dile getiren Turhan, 250’si dış hat, 50’si iç hat olmak üzere 300’den fazla destinasyonla hizmet verileceğini bildirdi.

Yeni havalimanının en büyük hub’lardan biri olacağına dikkati çeken Turhan, yeni havalimanının 6 adet bağımsız pist ile yine 200 futbol sahası büyüklüğünde bir terminalden oluştuğunu kaydetti. Turhan, 114 uçağın aynı anda terminale yanaşabileceğini, 143 köprüyle uçaklara hizmet vereceğini belirtti. Terminalin 7 giriş kapısı bulunduğunu aktaran Turhan, ticaretin Asya-Pasifik Bölgesi’ne kaymasıyla İstanbul Yeni Havalimanı’nın kargoda da güç kazanacağını söyledi.

ANADOLU’DA ATILIM

İstanbul Yeni Havalimanı’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Muş Sultan Alparslan ve Balıkesir Merkez havalimanı yeni terminal binalarının da yıl içinde bitirip hizmete açılacağını anlatan TurhanMuğla Dalaman Havalimanı yeni dış hatlar terminal binasının ise 5 Temmuz itibarıyla hizmete açıldığını bildirdi. Bakan Turhan, 125 bin metrekarelik yeni dış hatlar terminal binasının yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirterek, “Muğla Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binası ve mütemmimleri projesinin tutarı 180 milyon Euro” diye konuştu.

Muş Sultan Alparslan Havalimanı Terminal Binası inşaatının yüzde 71 seviyesine ulaştığını dile getiren Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını Muş Sultan Alparslan Havalimanı olarak açıkladığı havalimanında yürütülen çalışmaların da hızla ilerlediğini kaydetti.

Kahramanmaraş Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın yüzde 95’inin tamamlandığını vurgulayan Turhan, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli 22 bin 330 metrekare büyüklüğündeki terminal binasının özgün mimarisiyle de dikkat çektiğini belirtti.

Balıkesir Merkez Havalimanı Terminal binası ve mütemmimleri inşaatında da çalışmaların yüzde 79 seviyesine ulaştığına dikkati çeken Turhan, proje tamamlandığında Balıkesir Merkez Havalimanı’nın yaklaşık 1 milyon yolcu kapasiteli ve 6 bin 500 metrekarelik yeni terminal binasına sahip olacağını söyledi.

SABİHA GÖKÇEN

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki 2. pist çalışmalarının iki etap halinde devam ettiğine işaret eden Turhan, ‘Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist ve Mütemmimleri’ işinin 1. etabının yüzde 95 seviyesine ulaştığını bildirdi.

Bakan Turhan,Esenboğa Havalimanı PAT sahaları yapım ve onarımı işinin yüzde 91’inin tamamlandığını aktararak, 1 adet paralel taksi yolu, 3 adet bağlantı taksi yolu, 2 adet de-icing apronu, 1 adet battı-çıktı yapısı işlerinin yürütüldüğü proje kapsamında yer alan özel hava araçları apronunun tadilatının tamamlandığını bildirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.