SON DAKİKA

En Son Nokta

ESENYURT BELEDİYE MECLİSİ OLAYLARLA BAŞLA’YAMA’DI!

Seçim sonrasında ilk defa yapılan Esenyurt Belediye Meclis toplantısı olaylarla başladığı gibi son buldu. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un alkışlarla ve taraftarlarıyla açtığı belediye meclis toplantısı AK Partili Meclis Üyelerine yer gösterilmediği ve ayarlanmadığı gerekçesiyle katılmamaları dolayısıyla çoğunluk sağlanamadığı için son buldu.

Bilgileri Kopyala
ESENYURT BELEDİYE MECLİSİ OLAYLARLA BAŞLA’YAMA’DI!
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 627 kez okundu.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Esenyurt Belediyesi meclis oturumunun ilki bugün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yönettiği meclis oturumu, türküler, alkışlar ve CHP’lilerin yoğun katılımı ile açıldı. Bozkurt, meclise katılan tüm vatandaşlarla tokalaşarak yerini alırken daha sonra en genç meclis üyelerini geçici başkanlık divanı için yanına davet etti.

AK Partililer katılmadı

Gündeme geçildikten sonra meclis üyeleri için yoklama yapıldı. Yoklama sonrasında 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile meclis açıldı. Sonrasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ‘Niye toplanamadığımızı iyi analiz edin. Kamuoyuna buradan kimin ne niyetle siyaset yaptığının fotoğrafıdır bu. Oturumu yarın tekrar aynı saatte toplanmak üzere kapatıyorum’ dedi.

AK Parti: ‘Bizi bölmek istediler’

AK Parti yaşanan olaylarla alakalı sıcağı sıcağına açıklama yaptı. Grup odasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Gazanfer Karakaş, ‘Bugün burada Esenyurt’un bayramı, düğünü olur diye düşünüyorduk. Ev sahipliğini üstlenen CHP’li arkadaşların ve belediye başkanının bizi güzel bir ev sahipliği ile karşılayacağını umut ediyorduk. Ama maalesef meclise geldiğimizde grup odamızın kapalı olduğunu gördük. Açtırmak için epey uğraş verdik. Ardından meclis salonunda oturma düzeni anlamında AK Parti ve MHP grubunu ikiye bölerek sağa ve sola bizim meclis üyelerimizi, ortaya da CHP’li meclis üyelerini oturtarak çok da hoş olmayan bir tablo ortaya koydular. Bu aslında çok da zor bir durum değil. Şu an belki meclis salonunun fiziki anlamda yetersizliği olabilir ama bizler Esenyurtluyuz ve iki grubu yan yana oturtabilirlerdi. Biz karışık oturmaya da hazırız. Ama böyle bir ayrıştırmayı kabul edemeyiz. Tepkimiz dile getirdik. Düzeltilmediği takdir de meclise girmeyeceğiz.

‘Biz iktidardayken böyle bir tavır sergilemedik’

Ayrıca meclis salonu içerinde meclis üyelerinin oturma alanında seyirci olmaması gerekir. Meclis üyelerinin oturduğu yerlerde vatandaşların oturtulduğunu gördük. Usulen uygun değil, güvenlik açısından sıkıntı oluşturmaktadır. Bunların düzeltilmesini bekledik lakin her hangi bir düzenleme yapılmadı. Amacımız bağcıyı dövmek değil. Dün biz iktidardaydık ve böyle bir tavır göstermedik. Esenyurt’un gelişmesi için ön yargımız yok. Sadece ev sahipliği konusunda misafirperverlik gösterilmesini beklerdik. İnşallah ileri ki günlerde bu sıkıntılar düzeltilir. Hep birlikte Esenyurt’un daha güzel günlere taşırız. Görüşmeler yaptık ama bize bir bilgi verilmedi. Usulleri ve gündemi konuştuk. Ama düzeltilmedi. Meclisi günü ile bize tebliğ yapılmadı. Bu eksiklikler giderilmediği sürece meclise katılmayacağız. İsteğimiz superbet nedir basit bir düzenlemeydi sadece’ dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!