SON DAKİKA

En Son Nokta

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik bugün ki meclis toplantısı ile alakalı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamanın detayı haberimizde…

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 477 kez okundu.

Bugün 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası milletimizin oylarıyla belirlenmiş olan Esenyurt Belediye Meclisinin ilk oturumunu icra etmek üzere toplanmış bulunmaktayız.
İlan edilen toplantı saati itibariyle Ak Parti Grubu olarak bizler, 27 meclis üyemiz ile birlikte meclis salonunun hemen yanında bulunan AK Parti Grubunda toplanmak üzere gelmiş, fakat tarafımıza tahsis edilen toplantı odasının kapısının kilitli olduğuna üzülerek şahit olmuş durumdayız. Tepkilerimiz sonrası odanın kapısı ancak açılmış ve Ak Parti Grup toplantısına geçilmiştir.
Daha sonra meclis toplantı salonuna geçildiğinde CHP Grubu tarafından salon oturma düzeninde kasıtlı olarak tarafımızca kabul edilemeyecek bir durumun gerçekleştiği, çoğunluğu oluşturan AK Parti grubumuza ayrılan oturma düzeninin iki farklı oturma bloğunda oluşturulduğu, ortasında ise mecliste azınlığı oluşturan CHP Meclis grubuna ait oturma bloğu oluşturulduğu görülmüştür.
Ülkemizin hiçbir yerel meclisinde emsali olmayan bu ayrıştırıcı oturma düzeni karşısında, Ak Parti grubu olarak her iki partinin meclis üyelerinin, oluşturulacak olan iki farklı alanda oturmaları gerektiğine yönelik talebimizi toplantı öncesinde CHP grubu ve Belediye Başkanı Sayın Kemal Deniz Bozkurt’a iletmiş olmamıza rağmen talebimize olumlu bir yanıt verilmemiş ve Sayın Başkan tarafından Ak Parti grup odasında bulunmamıza rağmen oturuma geçilmiştir.
Oturma düzeninde yapılan bu kasıtlı ve rahatsız edici uygulamanın yanı sıra meclis üyelerinin oturacağı alanın ve hatta meclis üyelerine ait koltukların kimliği belirsiz şahıslarca doldurulmuş olduğu, bu durumun hem güvenlik hem de toplantının sıhhati açısından uygun olmadığı CHP grubuna yine aynı şekilde iletmemize rağmen söz konusu bu taleplerimizde kendileri tarafından olumlu sonuçlandırılmamıştır.


Değerli Esenyurtlular,
Esenyurt halkının yüksek bir teveccühle meclis çoğunluğunu temsil etme yetkisi vermiş olduğu AK Parti’ye karşı yapılan bu sistemli, kasıtlı ve saygısız tavrından dolayı Ak Parti Grubu olarak bizler, meclisimizin ilk oturumuna katılmama kararı aldığımızı üzülerek iletmek isteriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YASIR ÇELİK
AK PARTİ ESENYURT İLÇE BAŞKANI

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.