SON DAKİKA

En Son Nokta

Bill Gates Türkiye’de yargılanacak

Merkezi ABD’de bulunan Microsoft ve merkezi Çin’de olan Huawei aleyhinde biri Antalya’da diğeri Kocaeli’nde açılan davanın duruşma tarihleri belli oldu.

Bill Gates Türkiye’de yargılanacak
Kategori: DÜNYA - Bu haber 53.407 kez okundu.

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut’un Antalya 1. Tüketici Mahkemesi’nde açtığı dava için 1 Haziran 2020’ye, Vedat Çalık’ın da Kocaeli 2. Tüketici Mahkemesi’ne 2020/119 nolu dosya ile açtığı dava için de 6 Mayıs 2020’ye gün verildi.

İddiaya göre, Koronavirüse/COVID 19 adı ile salgın hastalığa dönüşen asıl sebebin 5G teknolojisi olduğunu, bunu da Huawei ve Microsoft’un kullandığı belirtiliyor.

Açılan davalara ilişkin açıklama yapan Muammer Karabulut şu görüşleri savundu:

“Teknolojiye karşı değilim.  Ama teknoloji de insan sağlığına tehdit etmemelidir. Artık tüm kullandığımız araç ve gereçlerin kullanım kılavuzlarında, özellikle insan sağlını ilişkin açıklamalara yer veriliyor.  Eğer  Microsft’un destek verdiği ürünler ile Huawei’nin 5G ile çalışan tüm araç ve gereçleri ile 5G antenleri de dahil, insan sağlığı açısından yan etkileri olmadığını kanıtlasınlar, Dünya Sağlık Örgütü haricinde,  kendilerine bağımlı olmayan bir heyetin imzası ile yayınlasınlar”

Karabulut, Dünya’daki tüketici yasalarının da, Türkiye’deki Tüketici Kanunu’nun 1. Maddesi’nde olduğu gibi, “…kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususlar” kapsamında olduğunu söyledi.

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı olan Muammer Karabulut’un, “Üretim ve satışın durdurulması ve malın toplatılmasına” ilişkin  Antalya 1. Tüketici Mahkemesi’nde açtığı, 2020/139 nolu dava dosyası ile ilgili ilk duruşma 1 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.