SON DAKİKA

En Son Nokta

DÜĞÜN SALONLARI AÇILIŞ İÇİN TAKVİM BEKLİYOR

AVM’ler açılırken, 50’den fazla sektörü besleyen düğün ve etkinlik mekanları da açılış için kendilerine bir tarih verilmesini istiyor. Onurcan Group’un sahibi Engin Düz, böylece insanların gelip düğün yapacakları mekanları seçebileceğini söyledi.

DÜĞÜN SALONLARI AÇILIŞ İÇİN TAKVİM BEKLİYOR
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 23.719 kez okundu.

AVM’ler yeniden açılmaya başlarken, düğün ve etkinlik mekanları da kendilerine bir takvim verilmesini talep etti. Etkinlik ve davet mekanı zinciri olarak İstanbul’da bulunan çok sayıda ki mekanıyla yılda onlarca etkinliğe ev sahipliği yapan ve özellikle hafta sonları 200 kişiye istihdam sağlayan Onurcan Group’un sahibi Engin Düz, düğün salonlarının açılmasına ilişkin de artık bir takvim açıklamasını istedi. 15 Mart’ta itibaren yayınlanan genelge ile kapatılan işletmeler kapsamına girdiklerini aktaran Düz, bu nedenle düğün ve davetlerin ertelendiğini kaydetti. Düz, “Cumhurbaşkanı’nın bu hafta yaptığı açıklamada düğün salonlarına ilişkin de açıklama bekledik. Ama önemli bir aşama kaydedildi. İkinci aşamada biz geliyoruz diye düşünüyoruz. Benim beklentim haziran ortası gibi düğün davet gibi etkinliklere belli kriterlerle izin verileceğini düşünüyoruz” dedi. Şu anda AVM’lerin açılmaya başladığını sirkülasyonun 10 Mayıs’tan itibaren artmasını beklediklerini aktaran Düz, “Turizm tesisleri ona göre açılıyor. Artık düğün ve davetlerin de buna göre yapılması gerekiyor. Burada bir felaket tellallığına gerek yok. Bir ajandayı ekonomik olarak başlatıyorsak düğün ve davetleri de başlatmak gerek” açıklamasını yaptı. Kapalı oldukları 45 günde 150’den fazla davet teklifi aldıklarını ancak insanların gelip görme konusunda isteksiz olduğunu ifade eden Düz, “Eğer bir takvim açıklanırsa insanlar gelip salonlarımıza bakacaklar” dedi.

“Kokteyl masa düzeni de tercih ediliyor”

Engin Düz sektörde alınacak önlemlere de değindi. “Nasıl turizm işletmelerinde iki şezlong arasına 1.5 metre, oda kapasiteleri yüzde 60’a indiriliyorsa, misafirlere maske dağıtımı ve ateş ölçümü gibi kriterler getirilecekse salonlara da benzer önlemler getirilebilir” diyen Düz, “Açık alanlarda masa düzeninde insanları birer metre mesafe ile oturttuğunuzda eskiden 11-12 kişi oturttuğunuz masaya şimdi ise 5-6 kişi oturacak. Ayrıca herkes kendi sosyal düzenini koruyabilsin diye insanlar kokteyl masa düzenini de tercih edebilir” bilgisini verdi. “Kapalı alanlarda ise kişi sınırlı organizasyonlar yapılacak” diyen Düz, organizasyon firması çalışanın COVID gibi sağlık kontrolünü yapması gibi konuların da gündeme geleceğini, bunun da misafiri daha da rahatlatacağını belirtti.

“Takı sisteminde temassız formül aranıyor”

Yerli konser ve festivallerin ise daha kalabalık kitlelere hitap etmesi nedeniyle ağustos-eylül sonrasına bırakılabileceğini ifade eden Engin Düz, “Artık düğün salonları belli bir zamana kadar yüzde 50 kapasiteli ile çalıştırılıp normalleşmeye geçtiğinde gerçek kapasitesi ile çalışmayı sürdürecek. Hiçbir fark almadan bu şekilde değişikliği kabul edenler de oldu. Mart, nisan, mayıs ayında yapılan rezervasyonları ise hiçbir fiyat farkı almadan bir sonraki yıla ötelemelerini önerdik. Yüzde 90’ı da bu yıl içinde yapmak üzere tarihini değiştirdi. Haziran, temmuz, ağustos aylarına aldılar. Muhtemelen haziran organizasyonları için de bunu diyeceğiz. Ağustos gibi de normalleşme bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Düz,  yeni davet şeklinin ise artık butik ve sade şık şeklinde gelişeceğini aktardı. Düz, takı sisteminde de değişikliğe gidilebileceğini temassız formüller bulunabileceğini söyledi.

“Evlilik sektörü 50’den fazla sektöre katkı sağlıyor”

Kendisi de bir endüstri haline gelen evlilik sektörünün artık dev bir endüstriyi beslediğini ifade eden Engin Düz, “Düğün mekanından o mekanda çalışan müzik gurubuna, yeme-içme ve servis hizmetine kadar pek çok alanı harekete geçiriyor. Bunun dışında, mobilya, perde tekstil ürünlerinin yanı sıra beyaz eşya, züccaciye ve konut gibi 50’den fazla sektöre katkı sağlıyor. Yıllık 45 milyar lira ekonomiye katkı sunuyor bu sektör” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.