SON DAKİKA

En Son Nokta

“Firmalarımızın vizyoner yönetim anlayışını kazanmalarına destek olmamız gerekiyor”

URSIAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Davizan: “Firmalarımızın dünya ölçeğinde yaşanan teknolojik gelişmelerden haberdar olmalarına ve vizyoner yönetim anlayışını kazanmalarına destek olmamız gerekiyor.”

Bilgileri Kopyala
“Firmalarımızın vizyoner yönetim anlayışını kazanmalarına destek olmamız gerekiyor”
Kategori: Genel - Bu haber 55.634 kez okundu.

2001 yılından bu yana ülkemizin ve dünyanın önde gelen firmalarına kumaş tedariki sağlayarak bu alanda önemli başarılara imza atan Davizan Kumaş firmasının kurucu ortaklarından Ahmet Davizan, ticaret hayatında ve sivil toplum kuruluşlarında edindiği tecrübeleri Urfalı iş insanlarına destek olmak için kullanmak adına URSIAD Yönetim Kuruluna girdiğini belirtiyor. Ahmet Davizan’la faaliyetlerini yürüttüğü tekstil sektörü ve URSIAD’ı konuştuk.

Sizi tanımayanlar için kısaca Ahmet Davizan kimdir?

1975 Şanlıurfa doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimimi Urfa’da, lisans eğitimimi ise 1995-2000 yılları arasında Şam Üniversitesi İngilizce tarih bölümünde tamamladım. Babam Orta Doğu ülkelerine canlı hayvan ve gıda ihracatı yapar, Orta Asya ülkelerinden hububat ithalatı yapardı. Ticareti babamdan öğrendim. 2001 yılından bu yana da kumaş ithalatı yapan Davizan Kumaş şirketini kurduk. İş hayatında sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler yürütüyorum. Bu bağlamda MÜSİAD Tekstil Sektör Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Çin ve Mısır İş Konseyi üyeliğini yürütüyorum.

Kuruluşundan bu yana URSİAD tarafından ülkemize katkı anlamında hangi faaliyetler yürütüldü?

Urfalı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (URSIAD) Türkiye Ekonomisine üretime ve istihdama katkı sağlamak için önce insan, iyi insan ve çalışkan insan unsurunu öne çıkarma için birliktelik ve ortaklık anlayışı ilkeleriyle yola çıkmış ve iş hayatına ivme katmak için azimle çalışan insanlar topluluğudur. Kuruluş süreci henüz yeni olmasına ve ülkemizin içinde bulunduğu durumlar düşünüldüğünde derneğimiz oldukça önemli faaliyetler yürütmek için çaba harcadı. Kurulduğumuz süreçte önce Pandemi sonrasında ise Şanlıurfa’mızın da içinde bulunduğu 11 ili etkileyen deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Biz URSIAD üyesi firmalar olarak bu süreçlerde ülkemizin ve vatandaşlarımızın yanında olmak için seferber olduk. Covid-19 kapsamında evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile maddi imkânı iyi olmayan vatandaşlara sosyal yardımlara katkı sağlamaya çalıştık. Ayrıca vatandaşlarımızın yardımlarının depremzedelere ulaşması için lojistik destekleri sağladık. Bu desteklerin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak amacıyla belediyelerimizden adresler alarak vatandaşımıza direkt olarak ulaşmasında katkılar sağladık. Urfalı İş İnsanları Derneği olarak sadece Şanlıurfa’mıza değil, çevre illerde depremin yıkıcılığına maruz kalan vatandaşlarımıza maddi ve gıda, lojistik, giyim desteğinde bulunduk.

URSİAD yaşanan felaketlerde önemli destekler sağladı fakat bir şehir derneği değil,  bir sanayici ve iş insanları derneği olarak amaçları doğrultusunda neler yapmalı?

Sizin de vurguladığınız gibi URSIAD söz konusu destekleri ülkemizin içinde bulunduğu durumları göz önünde bulundurarak, insanlık adına, vatanseverlik adına, bu ülkenin iş insanları olarak gerçekleştirdi. URSIAD’ın asli görevinin bu olmadığının farkındayız fakat biz bu memleketin insanıyız ve ülkemizi öncelememiz gayet doğaldır. URSIAD olarak bizim asıl görevimiz; Şanlıurfalı sanayici ve iş insanlarını bir araya toplayıp, üye firmalarımızın bulundukları sektörlerde var olan sıkıntıları yetkililer nezdinde dile getirerek kamuoyuna sunmak, firmalarımızın katı rekabet koşullarında haklarına vurgu yapmaktır. Ayrıca firmalarımızın dünya ölçeğinde yaşanan teknolojik gelişmelerden haberdar olmalarına ve vizyoner yönetim anlayışını kazanmalarına destek olmamız gerekiyor.

Siz URSIAD’a katılmaya nasıl karar verdiniz?

Mehmet Yaşar Bahçivan başkanımın ve yönetim kurulu üyesi Şahin Kırmızı Beyefendinin isteği ve davetleri üzerine URSIAD’a katıldım.  Kendileri bu alanda hizmet kervanında olmamız gerektiğine, ülkemize ve Urfa’mıza katkı sağlayacağımıza inandılar. Biz de URSIAD’a katılmaktan onur duyduk. Bu vesile ile ticaret hayatında ve sivil toplum kuruluşlarında edindiğimiz tecrübeleri Urfalı iş insanlarına destek olarak kullanmak istiyoruz. Yeni Yönetim kurulumuz tecrübeli ve dinamik bir ekipten oluşuyor. Ekip olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yaşar Bahçivan Beyefendinin bizlere tebliğ edeceği görev veya görevleri layığı ile yapmaya çalışacağız.

URSİAD, bir sanayici ve iş insanları derneği olarak Urfalı iş insanlarına yönelik neler yapmalı?

Daha önce de belirttiğim gibi URSİAD, Urfalı iş insanlarının içerisinde bulundukları sektörler göz önünde bulundurularak onların iş hayatında önlerini açacak çalışmalar yapmalı. Bunun kararını da ilk yönetim kurulu toplantımızda almış bulunuyoruz. Ayrıca benim de dâhil olduğum tekstil sektöründe, tekstilin ham maddesi olan Şanlıurfalı iplik üreticilerinin sancılı bir süreç içinde bulunduklarını biliyoruz. URSIAD olarak onlara destek olacak faaliyetler yürütmek gerektiğini düşünüyorum. Bilindiği gibi tekstil, ihracat anlamında ülkemize büyük katkılar sağlıyor. Bu katkıda Şanlıurfalı tekstil firmalarımızın önemli payları var. Bu katkının devam etmesini sağlamamız gerektiğini, sanayicilerimize yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Davizan Kumaş’ın tekstil sektöründe ki yerini nasıl tanımlarsınız?

Tüm Türkiye ve dünyaya kaliteli kumaş sağlamak amacıyla 2001 yılında İbrahim Davizan’la birlikte Davizan Kumaş şirketini kurduk. Dünya çapında adından söz ettiren giyim tedarikçilerini dünyanın en kaliteli ürünleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. İthal kumaş sektörün de Merter showroom ve Tekstilkent’de bulunan 25 bin metrekarelik sevkiyat merkezimizle tüm Türkiye ve dünyaya kaliteyi ulaştırıyoruz. Türkiye’de konfeksiyon firmalarımıza kumaş tedariki yapan 5 firmadan biriyiz.

Tekstil sektöründe ne gibi sıkıntılar var?

İthalatını yapmış olduğumuz kumaşların referans fiyatlarına İstanbul Tekstil Ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri tarafından yanlış verdiği bilgiler ve fiyatlandırmasından dolayı referans fiyatlarının yüksek vergiye tabi olması, kumaş fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla hazır giyim ihracatı bugün maalesef sekteye uğramıştır. Önemli müşterimiz olan LC Waikiki, Zara, Oysho, Stradivarius gibi kurumsal firmalar üretimlerini ülkemizden çekmek zorun da kalmışlardır. Şu an bu markalar Mısır ve Uzak Doğu ülkelerin de üretim yapmaya başladılar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!