SON DAKİKA

En Son Nokta

İMAMOĞLU, ’39 BELEDİYE BAŞKANI BENİM BAŞKANIMDIR’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde yapılan ilk meclis toplantısı canlı yayınlandı. İmamoğlu, “39 belediye başkanının tümü bizim belediye başkanlarımızdır. Ortak hareket etmek için çaba göstereceğiz” dedi.

İMAMOĞLU, ’39 BELEDİYE BAŞKANI BENİM BAŞKANIMDIR’
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 376 kez okundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekrem İmamoğlu başkanlığında ilk kez toplandı. İmamoğlu, İstanbullulara indirim müjdesi de verdi.

Toplantıda konuşan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da uğradığı linç girişimine tepki göstererek, “39 belediye başkanına saygı göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 39 belediye başkanımız bizim başkanımızdır” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

“Şehitlerimize rahmet diliyorum. Terörü lanetliyorum. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk belediye meclis toplantısını gerçekleştiriyor. İmamoğlu’nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

Özellikle hafta sonu terör örgütünün saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Ortak mücadele yapmalıyız. Sorumlular bulunmalı. Bu saldırı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına yapılmış bir saldırı değil. Cumhuriyetin değerlerine yapılmış saldırıdır.

39 belediye başkanına saygı göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 39 belediye başkanımız bizim başkanımızdır. Adil olmak çok önemli. Sizleri bu duyguyla selamlarken her birimizin bu duyguya ortak bir şekilde baktığımızı hissedebiliyorum.

Meclisimiz ve sekizinci dönem hayırlı ve uğurlu olsun. Hepimize başarılar diliyorum.”

İNDİRİM MÜJDESİ

İmamoğlu burada yaptığı açıklamada İstanbulluların beklediği indirimli ulaşım ve su konusu ile ilgili konuştu.

“İstanbullu ne zaman indirimli ulaşım ve su ile buluşacak” sorusuna İmamoğlu, “Bu uygulamaları Mayıs meclisine hazırlayacağız. Ama orada vadettiğimiz, İstanbul’daki halkın, çıkarına olan ulaşımdan suya kadar tüm unsurları Mayıs’taki ilk meclise taşıma niyetindeyiz. Bugün öğleden sonrada canlı bir şekilde Meclisimizi, izleyebilir vatandaşlarımız. Beklentimiz şu, her şey orada konuşulsun. Herkes her şeyi dinlesin. Burada niyet nedir anlaşılsın. Yeni bir dönem, şeffaflığın önde olduğu, siyasi kavramların, partilerin üzerinde bir anlayışla bir süreç yönetimini başlatacağız” dedi.

GÜMÜŞDAĞ İBB 1. BAŞKANVEKİLİ OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında 1. Başkanvekilliği görevine AK Partili Göksel Gümüşdağ seçildi. Gümüşdağ 180 oy alırken, CHP adayı amcasının oğlu Gökhan Gümüşdağ 131 oy aldı.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.