SON DAKİKA

En Son Nokta

KARSLILARDAN AZMİ EKİNCİ’YE DESTEK

Esenyurt Karslılar Derneği Kültür Merkezi’nde Karslı meclis üyesi adaylarını AK Parti Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci ile buluşturdu. Katılımcılar arasında yer alan Iğdır’lı Milletvekili Şamil Ayrım konuşmasında Esenyurt’taki dedikodulara değinirken rakiplerine sert çıktı. Ayrım, ‘Esenyurt’ta Karslıların kafası karışık diyorlar benim hemşerilerimin kafası hiçbir zaman karışmaz. Onlar Cumhurbaşkanlarının emaneti Azmi Ekinci’nin sonuna kadar arkasında duracaktır’ dedi.

KARSLILARDAN AZMİ EKİNCİ’YE DESTEK
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 805 kez okundu.

AZMİ EKİNCİ’NİN ARKASINDA DURACAĞIZ

Düzenlenen etkinlikte ilk konuşmaya Kars Dernek Başkanı Avukat Ender Aslan yaptı. Aslan konuşmasında, ‘Bugün burada Kars’lı adaylarımızı tanıtmak ve Azmi Ekinci beyefendinin hemşerilerimizle buluşmasını hedefledik. Bu ilgi beni oldukça memnun etti. Şahsım ve dernek yönetimimiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Bazı nedenlerden dolayı birçoğumuz memleketlerini bırakıp gurbete geldik. Burada bir arada olmak için dernek çatısı altında bir araya geldik. Derneklerin amacı bizleri bir araya getirmek ve kaynaştırmak. Bizde bugün kendi içimizden çıkan kardeşlerimiz sizlerle buluşturmak ve belediye başkanı adayımız Azmi Ekinci’nin çalışmalarını ve projelerini dinlemek için buradayız. Hemşerilerimizle birlikte adayımız Azmi Ekinci2nin sonuna kadar arkasında duracağız. Hepiniz hoş geldiniz.’ dedi.

‘ZAFERİMİZİ 31 MART GECESİ İLÇENİN ÖNÜNDE KUTLAYACAĞIZ’

Dernek Başkanından sonra kürsüye gelen Gazanfer Karakaş, ‘Bizler Kars, Ardahan, Iğdır olarak zor bir coğrafyanın toprağı sert, insanı mert, vefalı, dik duran insanlarıyız. 90 yıldır Serhat Boyunun korunması, bekası, namusu Kars, Ardahan, Iğdır’ın emanetidir. Hamd olsun ki bugüne kadar bu emanete halel gelmedi. Bazı olaylardan dolayı büyük kentlere göç başladı. Bizlerde Esenyurt’tu 1989 yılından itibaren yurt edindik. Esenyurt Türkiye’nin adeta küçük bir mozaiği haline geldi. Sadece Kars, Ardahan, Iğdır olarak varlığı değil aynı zamanda Esenyurtlu olarak varlığı önemlidir. Bir arada yaşamanın, engin hoşgörünün en güzel örneğini bu ülkede gösteren bizler bu ilçede de göstermeye devam edeceğiz. Bizim bölgemizde çok farklı yapılar çok farklı düşünceler olabiliyor Kars, Ardahan, Iğdır’ın kadim geleneğinin yansımasıdır. Kürt, Terekeme, Alevi, Caferi, Sunni her şeyimiz var. Aynı zamanda birlikte bir arada kardeşçe yaşama kültürümüz var. Burada da inşallah Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği Azmi Ekinci’nin arkasında dimdik duracağız hep birlikte inşallah 31 Mart akşamı ilçe binasının önünde kutlayacağız.’

KARS, ARDAHAN, IĞDIR’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yasir Çelik, ‘Kars, Ardahan, Igdır burada en büyük destekçimiz. Gittiğimiz her ortamda Cumhurbaşkanımızın emaneti olan Belediye Başkanı adayımıza bizden çok daha fazla sahip çıkıyorlar. Bu bir demokrasi yarışıdır ve demokrasi yarışında kararı halk verir. 16 yıldır bu ülkeye ve bu ilçeye AK Parti iktidarının yaptıkları ortadadır. Adayımızın arkasında durarak hep birlikte inşallah onu 31 Mart gecesi belediye başkanı yapacağız.’

AZMİ EKİNCİ, ‘ESENYURT’U UÇURACAK PROJELER İLE GELİYORUZ’

Esenyurt’un sorunu olmadığını lakin hızlı büyümeden dolayı ihtiyaçları olduğunu belirten AK Parti Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci, ‘Esenyurt artık büyük bir Metropol kenti. Anadolu’nun 81 vilayetinden gelmiş buram buram Anadolu kokan bir ilçe. 2004 yılından itibaren AK Parti belediyeciliği ile tanıştıktan sonra çamurdan kurutulan metropole dönüşen bir ilçe. 10 yılda 300 binden 1 milyon nüfusa ulaşan bir ilçe. AK Kadrolar Esenyurt için her şeyi yapmış. Sorun yok, sadece ihtiyaçlar hasıl olmuş.

3 önemli ihtiyacımız var, Ulaşım, Trafik, Otopark. Bunlar için 7 adet kavşak, alt geçit projeleri hazır. 17 park otopark projesi hazır. Esenyurt’a Metro geliyor. 3 yerde metro ile buluşacağız. Böylece ilçede trafik sorunu kalmayacak.

İkinci ihtiyacımız okul. Normalde belediyenin işi değil Bakanlığın sorumluluğundadır. 13 okulu bakanlığımız gündemine aldı 23 tane proje için de arsa yerleri ayrıldı bakanlığımıza teslim edilecek. Okullarımızın mevcudu 34’e inecek.

Üçüncü temel ihtiyacımız hastane. 220 yataklı bir hastanemiz var. 230 yataklı hastanemiz yapılıyor. Yetmez bakanlığımız 2019 yatırım planına aldı. 500 yataklı bir hastane projemiz daha hayata geçiyor. Toplamda 950 yataklı bir sağlık kentine dönüşüyoruz.

3 önemli çalışmayla Esenyurt dünya kenti olacak. 170 bin gencimiz var. Milli Eğitimle koordineli kültür sanat, şiir, edebiyat, folklor, müzik, sinema, ata sporları ve olimpik sporlarla buluşturacağız. Neden dünya liderleri bu ilçeden çıkmasın. Biz gençliğimize ve neslimize inanıyoruz.

Esenyurt İstanbul sanayisinin yüzde 21’i bu ilçede. Esenyurt’un geleceği için çok önemli bir gerçek. Tarihi mimari ile yapılmış 2 bin dükkânın olduğu bir çarşı. Binlerce yabancı müşteri. 2 Bin farklı ürünü inceleyen alım yapan bir ziyaretçiden bahsediyoruz.

Esenyurt’un Allah vergisi bir nimeti daha var. Termaller. Esenyurt’u sağlık turizmine açacağız. Hani çarşımıza gelecek yabancılar olacak ya işte onları da termalle tanıştıracağız.’

BENİM HEMŞERİLERİM AZMİ BAŞKANIN YANINDADIR

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca ise konuşmasında, ‘Sizler bizi her zaman güvendiniz. Her seçimde bizleri desteklediniz. Bu hizmetlerin devam etmesi taçlanması gerekiyor. Hastane yapan, okulları yapan bir belediyeden bahsediyoruz. Her yeri geziyorum Esenyurt’u örnek gösteriyorlar. Spora destek veren, okul yapan, cami ve cem evi yapan bir belediye. 100 bin sporcusu olan bir belediye. Bu ekip işi bunlar AK kadroların işi. Azmi Ekinci konuşunca inanılmaz heyecan almışsınızdır. Mükemmel projeler. Birlikte çalıştığımız arkadaşımız Azmi Ekinci dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetidir. Sizler geçmişte olduğu gibi biliyorum emanete sahip çıkacaksınız.’

AYRIM, SERTÇIKTI: KARSLILARI, ARDAHANLILARIN, IĞDIRLILARIN KAFASI KARIŞMAZ.

Mikrofona son olarak Milletvekili Şamil Ayrım geldi. Ayrım sert konuşmasıyla dikkat çekti. Hemşerilerinin Azmi Ekinci’nin arkasında duracağına inandığını belirten Ayrım, ‘Esenyurt’ta Karslıların kafası karışık diyorlar benim hemşerilerimin kafası hiçbir zaman karışmaz. Kars, Ardahan, Iğdır hep birdir kafaları karışmaz. Yıllardır bu belediye bizde. Yaptığımız hizmetler ortada değil mi. Bunlara sahip çıkmamız lazım. Birlik beraberlik içerinde olmazsak aramızda ki hainler bizi param parça eder. 31 Mart’ta İstanbul’u bir mühendise teslim edeceğiz Binali Yıldırım’a. Esenyurt’tu da bir başka mühendisimiz Azmi başkana teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın gönderdiği Azmi Ekinci’yi bu ilçede belediye başkanı yapacaksınız. Sizden bunu istiyorum. Azmi beyin Projeleri dinlerken heyecanlandım. Esenyurt’u iyi tahlil etmiş. Herkes şunu iyi bilsin Esenyurt AK Parti’nin ve hep öyle kalacak’ dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.