SON DAKİKA

En Son Nokta

KIZILAY’IN YENİ BAŞKANI AYTEKİN ÇOLAK OLDU

Türk Kızılay’ı Esenyurt Şubesi hafta sonun kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Esenyurt’un sevilen ismi eski meclis üyesi Aytekin Çolak üyelerin desteği ile Kızılay’ın yeni başkanı oldu.

KIZILAY’IN YENİ BAŞKANI AYTEKİN ÇOLAK OLDU
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 1.709 kez okundu.

Kongre de bir konuşma yapan Kızılay Başkanı Aytekin Çolak,’ Bu hayırlı kervan içerisin de yer almış görev yapmış, bu uğurda malı ve canı ile mücadele etmiş bütün geçmişlerimizi özel de Esenyurt’umuz da ismi KIZILAY anılan  hale İSAKOĞLU kardeşimizin merhum eşine ALLAH’dan cc rahmet diliyor. Hayatta olanlarına da teşekkür ve şükranlarımızı sunuyor. Özellikle hastahane ve Kızılay merkezimizi kazanmamıza vesile olan Necmi  Kadıoğlu abimizede teşekkür ediyorum.

KIZILAY TÜM İNSANLIĞI KUCAKLIYOR

İnsanlık tarihi boyunca hakkın ve adaletin mücadelesini verenler , bu değerlerden mahrum kaldığından dolayı mağdur olmuş insanlara hatta bütün canlılara yardımcı olmak için dayanışma grupları oluşturmuşlardır.

Sevgili Peygamber’imizin içerisinde bulunduğu hilful fudul hareketi gibi, ceddimiz de her zaman bu hassasiyetle hareket etmiş. İnancının ona yüklediği sorumluluk gereği merhamet vakıfları dernekleri ve grupları kurarak, imkanı olup da, olmayana  ulaşmakta zorluk çeken varlıklı insanların güvenebileceği çok sayıda kurumlar kurmuşlardır.

Bunun en belirgin olanı İslamı sembolize eden hilalin altında 1868 yılında o zaman da başta savaşlarda olmak üzere her türlü durumda ıstırap çeken insanların ıstırabını dindirmek için hilali ahmer cemiyeti kurulmuş ve cumhuriyetle beraber KIZILAY ismi altında faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye’deki dönüşüm ve gelişmeye paralel olarak Türk Kızılay’ıda misyonuna uygun bir vizyonla çalışmalarını  bütün bir toplumu kapsayacak şekilde genişleterek sürdürmektedir.

YÖNETİMİMİZ BİR BİRİNDEN KALİTELİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Esenyurt Kızılay olarak devraldığımız ve inşaallah bu genel kurulla vereceğiniz vazifeyi yerine getirmek için çok titiz bir çalışmaya başlamış durumdayız. Yönetimimizi oluşturduğumuz kardeşlerimiz kendi sahasın da hassasiyet ve gayretleri ile öne cıkmış ve fisebilillah çalışma yapma düşüncesi ile bir araya geldiğimiz gönül  birlikteliği olan insanlardan oluşuyor.

Mustafa Yürük, Atila Yavuz , Muhammet Doğru, Adem Öztürk , Hilmi Kaya, Mehmet Aksu, Osman Kış, Cihan Topal, Tayfun Yıldız, Gökhan Alnargun, Mustafa İpek, Nazım Yazıcı, Muharrem Dikici, Erbakan Demir ve Şemsettin Şimşek yeni yönetimde görev alan arkadaşlar.

Bu kardeşlerimiz , üyelerimiz ve gönüllü vatandaşlarımızla Esenyurt’ta bütün hayır faaliyetleri yürüten başta devletimizin kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile güzel ve iyi olan her şeyde dayanışma içerisin de bir çalışmayı hedefliyor. Bütün bu kuruluşlarla diyalogu önceliyor ve önemsiyoruz. Genel merkez imkanlarından Esenyurt’umuzun azami istifadesi için gayret göstereceğimizi de bilmenizi istiyoruz.

Teşkilat çalışmaların da HANIM  kardeşlerimizin çok büyük bir öneme sahip oldukları bilinci ile aceleye getirmeden kendilerine bir dizi toplantı ve ziyaretlerle görev vereceğimiz kardeşlermizin nezaretin de, inancımızın emrettiği mahremiyet ve çok titiz bir dikkatle,hanımların öne çıkan şevkat ve merhamet duygularından azami derecede yararlanarak en az erkekler kadar rol almalarını sağlayacağımızın bilinmesini itiyoruz.

Genç kızılayıda çok kısa bir zaman da kurup asıl hedef kitlemiz olan çocuk ve gençlerimizi infak ve yardım bilinci, ensar ve muhacir kardeşliğinin manevi dinamikleri ile yetişmelerini ve etkin sorumluluk almalarını inşaallah sağlayacağız.

Faaliyetlerimizle toplumda güven duygusunun yeniden tesisini sağlamak, varlıklı ve zenginlerimize sunacağımız alternatif yollarla ihtiyaç sahiplerine ulaşmalarını;

İhtiyac sahiplerine de sadaka verir gibi değil yaratıcının verdiği ve üzerimizdeki hakkını teslim ettiğimiz bir hak sahibi bir alacaklı oldukları sorumlulugu ile  insan onuruna saygılı bir tavırla onları rahatsız etmeden yardım almalarını sağlayacağız.

Bütün insanlığa saygılı, ayni inancı taşıdığımız kardeşlerimize ümmet şuuru ile ulaşmak ve kanayan yaralarımız,  FİLİSTİN ,YEMEN, KEŞMİR , SURİYE,IRAK ,DOĞU TÜRKİSTAN, ARAKAN,BANGLADEŞ gibi bütün bir islam cografyasındaki mazlumlara ulaşarak, sembolikte olsa esenyurt ile bütün gönül cografyamız arasında kardeşlik köprüleri oluşturacak ve bu lezzeti bütün kardeşlerimizin tatması için azami gayrat göstereceğiz.

‘’Biz ALLAH’tan geldik yine ona döndürüleceğiz’’

Bu bilinçle başta kendi nefsimiz olmak üzere bütün toplumda infak bilincini öne çıkaracak, ihtiyaç sahipleri ile imkan sahiplerini kardeşlik ortamında bir araya getirip, toplumsal barışı tesis ederken,

Kul olarak kendi günah ve hatalarımızın affı için bireysel gayretlerimizin yeterli olmayacağı , kurumsal hayır hareketlerinin için de olarak bütün hayırlardan (hayra vesile olan yapan gibidir) müjdesi ile istifade edip , sen yerdekilere merhamet etki göktekilerde sana merhamet etsin düsturu ile bütün hayırların içerisin de olacak,

‘’biz ölümü ve hayatı hanginiz daha iyi ameller işleyeceksiniz diye yarattık’’ diye buyuran yaratıcımızın huzuruna iyiliği agır basan bir kul olarak;

‘ey mutmain olmuş nefis sen rabbinden ve rabbin de senden hoşnut olarak ona dön, hoşnut olduğum kullarımın arasına katıl ve cennetimi gir’’hitabına muhatap olma dileği ile, genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor hepinize saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.