SON DAKİKA

En Son Nokta

Süleyman Soylu: İstanbul’u CHP zihniyetine teslim etmeyin

Esenyurt AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği iftara katılan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu bir birinden önemli açıklamalar yaptı. Düzenlenen iftara ise AK Parti teşkilat mensupları büyük ilgi gösterdi.

Süleyman Soylu: İstanbul’u CHP zihniyetine teslim etmeyin
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 779 kez okundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gençlere, “İstanbul’u CHP zihniyetine teslim etmeyin. Bu zihniyetin bugüne kadar Türkiye’ye faydası olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.” şeklinde seslendi.

Soylu, teravih namazı sonrası Esenyurt meydanında yaptığı konuşmada, İstanbul’da yapılan yolsuzluklar nedeniyle seçimin iptal edildiğini vurgulayarak, YSK’nin açıkladığı kararlarda şaibelerin nasıl yapıldığının net bir şekilde yer aldığını söyledi.

Seçimlerin ardından bir mahalle baskısı oluşturulduğunu aktaran Soylu, “Bu mahalle baskıyla bizi hakkımızı arayamayacak bir hale getirmek istediler yıllardır yaptıkları gibi. Seçim birinden alınmış birine verilmiş değil, er meydanı herkes kendini ortaya koysun. Seçim sonucu ne olursa olsun başımızın üstüne olacaktır.” diye konuştu.

Soylu, İstanbul’un bir ideolojik ve siyasi çatışmanın merkezi haline getirilmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bunun sonra dönüşü olmaz, bir meşruiyet tartışması başlatırlar. Başkalarının Türkiye’nin önünü kesmesine ve birilerinin tavsiyeleriyle burada siyaset inşa etmesine izin vermeyelim. Türkiye’yi kendi istikametindeki yolculuğuna hep birlikte devam ettirelim. İstanbul’a fitne oluşturmak değil, İstanbul’a hizmetkar olmak gerekir. Siz sahte gülümsemelere bakmayın, bunların arkasında neler olduğunu hep birlikte gördük.”

-“TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Bakan Soylu, daha sonra Esenyurt’ta gençlerle biraraya geldiği toplantıda, Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini dile getirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, “Türkiye bir taraftan terörle mücadele ederken bir taraftan da alt yapısını güçlendirerek, kendisine saldıranlara dersler verdi. Türkiye, bir büyük siyaset ortaya koyuyor ve bu birilerini çıldırtıyor. Gençlerin, Tayyip Erdoğan ve Türkiye’nin ortaya koyduğu çıtayı ileri götürme sorumluluğu var. Önemli tarihe tanıklık ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kamplaştırmanın, kutuplaştırmanın ve rövanşizmin egemen olduğu bir siyaset anlayışının yeniden Türkiye’ye hakim kılınmaya çalışılacağını belirten Soylu, şöyle konuştu:

“AK Parti bu anlayışı söktü attı, tekrar bunu Türkiye’ye getirmek için olağanüstü bir çaba sarf ediyorlar. 23 Haziran için sıkı çalışalım. Gençler bu sizin işiniz, hep birlikte bir mücadeleyi ortaya koyup, ülkenin yürüyüşüne halel getirmeye çalışanlara da müsaade etmeyin. Gençler, İstanbul’u CHP zihniyetine teslim etmeyin. Bu zihniyetin bugüne kadar Türkiye’ye faydası olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.”

“23 HAZİRAN’DAN SONRA İSTANBUL’U BİR CENDEREYE DÖNDÜRMEK İSTİYORLAR”
İftar programında yaptığı konuşmasında seçim için çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Süleyman Soylu, “23 Haziran’dan sonra bırakın o süslü püslü kelimeleri, bırakın o sahte gülümsemeleri, bırakın o kucaklama hikayelerini, 23 Haziran’dan sonra İstanbul’u bir cendereye döndürmek istiyorlar. İstanbul’un gücü üzerinden Türkiye’nin geleceğine, kendi egemenliklerini ve hakimiyetlerini koymak istiyorlar. Onun için çok çalışmalıyız. Onun için çok gayret göstermeliyiz” İfadelerini kullandı.

“İŞİNE GELİNCE KURUMLAR ADALETLİ, İŞİNE GELMEYİNCE…”
Süleyman Soylu, “Seçimin niçin iptal edildiğini, niçin tekrarlandığını Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nun bugün açıkladığı gerekçeli kararında okuma yazma bilen herkes net bir şekilde öğrenebilir. Hangi kumpaslarla, hangi şaibelerle, demokratik bir seçimin karşı karşıya bırakıldığını bugün YSK’nın ortaya koymuş olduğu gerekçeli kararıyla herkes ama herkes okuyabilir. İşine gelince kurumlar adaletli, işine gelmeyince kurumları lekeleyen bir anlayış ortaya koyanlar dün de aynısı yaptılar” şeklinde konuştu.

“KALAN GÜN SAYISI NEREDEYSE 30″
Soylu, “Kalan gün sayısı neredeyse 30. Bu süreç içerisinde hepimizin dostlarımıza, yakınlarımıza; teşkilatımızın, kadın kollarımızın, çalışkan arılar gibi her tarafa girip bu haklı davayı anlatmaları esastır. Hep beraber kol kola vereceğimiz, bir safta namaz kılar gibi aramızdan herhangi bir şeyin sızmayacağı bir 30 güne adım atıyoruz. Her şeyi bir kenara bırakın, her şeyi. Eksiğimiz, aksağımız olabilir. Ama hiçbir şey 23 Haziran’dan sonra getirip İstanbul’un üzerinden ülkemizin ve coğrafyamızın rengini değiştirmeye çalışanlara fırsat vermekten ağır olamaz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.