SON DAKİKA

En Son Nokta

Suudi Arabistan cinayeti itiraf etti! Cemal Kaşıkçı kavgada öldü

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul konsolosluğunda hayatını kaybetmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı.

Suudi Arabistan cinayeti itiraf etti! Cemal Kaşıkçı kavgada öldü
Kategori: ADLİYE - Bu haber 45.292 kez okundu.

Beyaz Saray’dan, “Bay Kaşıkçı’nın öldüğünün teyit edildiğini duymaktan üzgünüz. Kaşıkçı’nın ailesine, nişanlısına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” açıklaması yapıldı.

ABD Başkanı Trump da, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı açıklamasına ilişkin, “Suudilere bazı sorularımız olacak. Bu konuda Kongre ile birlikte çalışacağız” dedi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, Suudi  Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Kaşıkçı’nın İstanbul  Başkonsolosluğu’na geldiği sırada burada bulunan “başka Suudi vatandaşlarla  tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda  Kaşıkçı’nın hayatını kaybettiği” belirtildi.

Suudi Arabistan Başsavcılığının dosya hakkındaki soruşturmayı  sürdürdüğü ve olayla ilişkili 18 Suudi Arabistan vatandaşının gözaltına alındığı  aktarıldı.

Kaşıkçı’nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve  adalete teslim edileceğini duyuran savcılık, “elde ettiği tüm gerçeklerin  paylaşılacağını ve sorumluların adalet karşısına çıkarılacağını” kaydetti.

KAŞIKÇI’NIN CESEDİ NEREDE?

Reuters, Suudi yetkililere göre Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin yerel bir işbirlikçiye teslim edildiğini iddia etti.

Öte yandan bir diğer haberde de, Riyad yönetimi tarafından gazetecinin ölümüyle ilgili paylaşılan  bilgiler arasında cesedinin akıbetine yer verilmedi.

TRUMP’TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal  Kaşıkçı’nın öldürülmesi hakkında, “Suudilere bazı sorularımız olacak. Bu konuda  Kongre ile birlikte çalışacağız.” açıklamasını yaptı.

ABD’nin Arizona eyaletinde Kaşıkçı hakkında basın mensuplarına  değerlendirmeler yapan ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan’ın “Kaşıkçı’nın  ölümüyle” ilgili açıklamasının “güvenilir” olduğunu savundu.

Riyad yönetiminin açıklamasının “ilk büyük adım” olduğunu söyleyen  Trump, “Ancak kendi değerlendirmemiz henüz bitmedi. Şu anda (bir sonuca varmak  için) erken.” dedi.

Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı açıklaması için, “Suudilere bazı  sorularımız olacak. Bu konuda Kongre ile birlikte çalışacağız.” ifadelerini  kullanan Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile  görüştükten sonra kararlarını açıklayacaklarını anlattı.

Trump ayrıca, Riyad yönetiminin Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili  yaptığı tutuklamaların “çok önemli olduğunu” belirtti.

SİLAH ANLAŞMASI YERİNE “BİR TÜR YAPTIRIM”

ABD ile Suudi Arabistan arasındaki 110 milyar dolarlık silah  anlaşmasının akıbeti sorulan Trump, söz konusu anlaşmayı korumak istediğini  vurguladı. Trump, onun yerine Suudi Arabistan’a “bir tür yaptırım” uygulamayı  tercih edeceğini kaydetti.

Suudi Arabistan’ın yürüttüğü soruşturmanın “güvenilir” olup olmadığı  hakkındaki bir soruya ise Trump, “Bu sürece biz dahil olduk, Türkiye dahil oldu.  Bu korkunç bir şey ve gözden kaçan bir olay olmayacak.” yanıtını verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın  ölümüyle ilgili olarak, “Bay Kaşıkçı’nın öldüğünün teyit edildiğini duymaktan  üzgünüz. Kaşıkçı’nın ailesine, nişanlısına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” açıklamasını yapmıştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.