SON DAKİKA

En Son Nokta

81 il Esenyurt sofrasında buluşuyor

Esenyurt’ta yaşayan ve kökenleri Anadolu’nun çeşitleri illerine ait olan vatandaşlar, Esenyurt Belediyesi’nin verdiği iftarlarda bir araya gelerek hemşerileriyle hasret gideriyorlar.

81 il Esenyurt sofrasında buluşuyor
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 209 kez okundu.

Esenyurt’ta Turgut Özal Stadyumu’nda her akşam Anadolu rüzgarı esiyor. Esenyurt Belediyesi, Anadolu’nun dört bir tarafından gelip Esenyurt’ta yerleşmiş vatandaşları verdiği iftarlarla ağırlayor. Turgut Özal Stadyumu’nun sahasına kurulan masalardan oluşturulan dev iftar sofralarında her gün ayrı bir ilin veya birkaç komşu ilin adına düzenlenen iftarlarda 5 bin civarında hemşeri bir araya gelerek memleket özlemlerini bir nebze olsun  gideriyor. Esenyurt’ta bulunan il derneklerinin organizasyonda yardımcı olduğu iftarlarda vatandaşlar, bir yandan oruçlarını açarken diğer yandan yeni dostluklar kuruyor. Esenyurt’ta her akşam adeta Anadolu’nun bir köşesi bütün kültürü ve özelikleriyle canlanırken, düzenlenen iftarlar vatandaşların da büyük beğenisini kazanıyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de düzenlenen bu iftarlara düzenli katılarak kökenleri Anadolu olan Esenyurtlu vatandaşları yalnız bırakmıyor. Başkan Alatepe, iftar masalarını tek tek dolaşarak vatandaşın hatırını soruyor ve onlarla memleketleriyle, Esenyurt’la ilgili kısa sohbetler gerçekleştiriyor.

Turgut Özal Stadyumu’nu her akşam illere tahsis ettiklerini belirten Başkan Alatepe, “İlçemizde Anadolu’nun çeşitli ellerinden gelip buraya yerleşmiş çok sayıda Esenyurtlu vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız bu iftarlarda  bir araya gelerek hemşerilik duygularını güçlendiriyorlar. Ben de bu iftarlara her akşam katılıyorum ve birlikte oruç açıyoruz. Hemşerilerimize ’bir emriniz var mı‘ diyerek onların talimatlarını alıyor ve yerine getiriyorum. Düzenlenen iftarlara katılan vatandaşlarımızın sayısı 5 bin kişiden az olmuyor” şeklinde konuştu. ​

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.