SON DAKİKA

En Son Nokta

İBB Meclisi’nde ‘Terör örgütü üyesi çalışan’ tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Ocak ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda terör örgütleriyle bağlantısı olduğu iddia edilen İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü çalışanı Sevtap Ayman’ın istifası gündeme geldi.

Bilgileri Kopyala
İBB Meclisi’nde ‘Terör örgütü üyesi çalışan’ tartışması
Kategori: Genel - Bu haber 10.393 kez okundu.

İBB Meclis Ocak ayı olağan toplantısı, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İBB’de 557 terör örgütleriyle ilintili çalışan olduğu” açıklaması tartışıldı. Terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddia edilen İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü çalışanı Sevtap Ayman’ın istifası gündeme geldi. AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi Hamdullah Arvas’ın, Sevtap Ayman’ın istifasının detaylarınında içinde bulunduğu araştırma soru önergesi oy çokluğuyla kabul edildi.

“KİŞİNİN KENDİSİ Mİ İSTİFA ETMİŞTİR?”

Hamdullah Arvas, “Basından öğrendiğimiz kadarıyla söz konusu şahıs istifa etmiştir. Bu iddia doğru mudur? Kişinin kendisi mi istifa etmiştir ya da istifası mı istenmiştir? Soru önergemin başkanlık makamına havalesini arz ederim” dedi.

“BAHSİ GEÇEN KİŞİNİN EŞİNİN ABLASININ ARAMA KARARI VARMIŞ”

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Arvas’a cevap vererek, “Bahsi geçen kişi öncelikle istifa etmiştir. Can güvenliği kalmadığı gerekçesiyle istifa etmiştir. Başka örgütlerle bağlantılı olduğu doğru değildir. Bahsi geçen kişinin eşinin ablasının yani görümcesi ile ilgili bir arama kararı varmış. Yalnız işin ilginç tarafı şu; ilgili kişi o örgüt saflarına katıldığında bizim çalışanımızın yaşı 6’ymış. O olaydan dolayı terör ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Belediyelerde işe giriş kriterleri belli. Kendisi adli sicil belgesini sunmuştur ve bir sorun görülmemiştir. Çalışanımız kendisi ile ilgili soruşturmada 7 sene önce attığı tweet ile suçlanıyor, onu da başka bir isim olarak attığı belirtiliyor. Eğer başka isim adı altında tweet atmak suçsa yeliz kod adlı AK Parti milletvekilini suçlamak gerekir” diye konuştu.

“KANDİL’E GİDEREK BİZZAT TALİMAT ALDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR”

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise “PKK terör örgütü adına faaliyet yapan şahıslarla ile irtibatlı olduğu, örgüt adına haber yapan Jin Haber Ajansı içerisinde faaliyet gösterdiği ve 2011-2012 yıllarında terör örgütünün sözde üst düzey mensuplarının eylem talimatlarını almak üzere Kandil’e bizzat giderek talimatlar aldığı tespit edilmiştir. Tarık Bey’e soruyorum,  bu devletin güvenlik makamları adliyedeki savcının iddianamesindeki bu ifadelerle böyle bir hanımefendiyi kendi ofisinde sekreter olarak çalıştırır mı? Ben size 1 ay önce soruşturma açmanızı talep etmiştim. Siz kamu güvenliği adına gerekeni yapsaydınız bugün o hanımefendi can güvenliğinden bahsetmezdi. Milletimiz bunu takip ediyor. Ülkemizi bölmek isteyenlere karşı, soysuzlara karşı soylu mücadelenin arkasındayız” dedi.

“VARSA BİR SUÇ ÇIKARIN ORTAYA”

CHP İBB Meclis Üyesi Ülkü Sakalar, Türkyılmaz’a seslenerek, “Sevtap Ayman bir kadın, bir anne. Eğer kocasının ablası bir yerlerden sorgulanıyorsa Sevtap Ayman’ın eşi devlet memurudur onu da soruştursaydınız. Ayman hakkında bir ceza kararı yok. 15 Temmuz’dan sonra Türk Ceza Kanunu’nda olmayan suçlar icat ettiniz. Varsa bir suç çıkarın ortaya. Biz Türkiye Cumhuriyet hukuk düzenine uygun olarak insanların kişisel verilerine saygı duyulmasını talep ediyoruz” dedi.

‘HİSAR ÜSTÜ KONAĞI’ TARTIŞMASI

Mecliste, Rumelihisarı’nda belediyeye ait tarihi yapının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na konut yapılması ele alındı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde (İBB) konuşan AK Partili Meclis üyesi Hüseyin Coşgun, Rumelihisarı’nda ‘Hisar Üstü Konağı’ olarak bilinen yapının, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini söyledi. AK Partili Sarıyer Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun konuya ilişkin soru önergesi verdi. Soru önergesi oy çokluğuyla kabul edildi.

AK Partili Sarıyer Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, verdiği soru önergesinde, “Hisar Üstü Konağı olarak bilinen koruma altındaki konağın, başkanlık köşküne dönüştürülmek için bütün restorasyon ve renovasyona toplam 200 milyonu aşan bir harcama yapıldığı doğru mudur? Toplamda söz konusu Boğaz’a nazır köşk için yapılan masraf ne kadardır? Restorasyon ve renovasyon yapılması için ilgili koruma kurullarından ruhsat ve izin alınmış mıdır? Alınmışsa, bu ruhsatın tarih ve numarası nedir? Yüksek bedeller harcanarak ikamet amaçlı köşke çevrilen bu taşınmaz için, kamulaştırma amacı dışında kullanıldığı gerekçesi ile iade davası açılması halinde İBB başkanının buna karşı yaklaşımı ne olacaktır?” dedi.

‘HALK EKMEK’ TARTIŞMASI

Mecliste, Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruk ve üretim kapasiteleriyle ilgili tartışmalar gündeme geldi. AK Parti Arnavutköy Meclis üyesi Gökhan Özten, İstanbul Halk Ekmek AŞ’nin ekmek arzını yönetememesi ve dağıtım ağında yaşanan sorunlar nedeniyle İstanbullular’ın ekmeğe ulaşmada zorluklar yaşadığını söyledi. Özten, verdiği soru önergesinde üretim kapasitesinin neden düşük gösterildiğini sordu. Yapılan tartışmaların ardından soru önergesi oy birliği ile kabul edildi.

“HALK EKMEK KUYRUKLARININ SEBEBİ NEDİR?”

AK Parti Arnavutköy Meclis üyesi Gökhan Özten verdiği soru önergesinde, “İstanbul Halk Ekmek AŞ’nin dağıtım alanında yaşanan sorunlar nedeniyle İstanbulluların ekmeğe ulaşmakta zorluklar yaşadığına şahit oluyoruz. Özellikle ekmeğin siyasetin malzemesi haline getirilmesi insanlara yapılan bir haksızlıktır. Bu doğrultuda aşağıdaki sorularımın cevaplanmasını talep ederim. Halk Ekmek büfelerinin neredeyse tamamında ekmek dağıtımının saatinde yapılmadığına yönelik şikayetler gelmektedir. Halk Ekmek kuyruklarının uzamasına neden olacak dağıtım ağının gereken saatinde sağlanamamasının sebebi nedir? Bu dağıtım ağının bir türlü Halk Ekmek yönetimi tarafından sağlanamaması yönetici zafiyeti mi yoksa kasten mi yapılmaktadır? Yine sahadan aldığımız bilgilere göre Halk Ekmek büfelerinin talep ettikleri sayıda ekmeği fabrikadan alamadıklarını, bazı büfelerin talep ettiklerinin neredeyse yarısı kadar ekmek alabildiklerini, bu nedenle vatandaşların ekmeğin kalmayacağı düşüncesiyle kuyruklar oluşturdukları yönünde bir bilgi edinilmiştir. Büfelerin talebi olan ekmeğin karşılanamaması yönetim zafiyeti mi yoksa kasten yapılan bir işlem midir?” diye sordu.

“FİYAT FARKINDAN DOLAYI VATANDAŞIMIZ TERCİH EDİYOR”

Özten’in ardından söz alan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “İstanbul’da Halk Ekmek’te ekmek hala 1 lira 25 kuruş olarak satılıyor. Elbette bu fiyat farkından dolayı vatandaşımız Halk Ekmeği tercih ediyor. Halk Ekmek hepimizin ekmeğidir. 1977 yılından itibaren Halk Ekmek, ekmek üretmeye devam ediyor. Halk Ekmek, İstanbul ekmeğidir” dedi

“CİDDİ BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise  “Ciddi bir bilgi kirliliği var. Ben yaklaşık 9 tane birbiriyle tutarsız bilgi tespit ettim. Halk Ekmek meselesinin nasıl siyasileştirildiğini dinledik. 1 yıl önce Halk Ekmek Genel Müdürü’nün yapmış olduğu açıklamada 1 milyon 400 bin üretim yaptıklarını belirtti. 1 ay evvel İBB Sözcüsü sosyal medyasında 1 milyon 600 bin üretim yaptıklarını söyledi. Bu kadar bilgi kirliliği olunca web sitesine baktığımda 1 milyon 800 bin üretim yapıldığı yazılmıştı. Bu kadar ekmek üretiliyorsa, bu kuyruklar neyin nesidir?” diye konuştu.

KAYNAK: DHA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber yazılımı
Don`t copy text!