SON DAKİKA

En Son Nokta

Albayrak açıkladı: Fiyatlar düşürülecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ocak ayında sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş oranda artış yaşandığını söyleyerek bu konuda yeni bir hazırlığın başladığını söyledi.

Albayrak açıkladı: Fiyatlar düşürülecek
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 360 kez okundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sebze ve meyve artışlarındaki artışın seralardaki zarardan kaynaklanmadığını söyledi. Fahiş bir artışla karşı karşıya olduklarını söyleyen Albayrak, İstanbul ve Ankara’da 80 noktada ürün satışına başlanacağını kaydetti.

Albayrak, Seda Öğretir moderatörlüğünde “Gençler ile Buluşma Özel” ile NTV ekranlarında gençlerin sorularını yanıtlıyor. Ocak ayında enflasyonda marjinal bir durumla karşılaşıldığını, sebze ve meyvede fiyat sıçrayışı olduğunu söyleyen Albayrak, fiyatların düşürülmesi için harekete geçtiklerini kaydetti. İşte Albayrak’ın açıklamaları:

“Özellikle Ocak ayı enflasyonu da açıklandıktan sonra marjinal bir durumla karşılaştık. Ocak ayında gıdada sebze ve meyvede bir sıçrayışla karşılaştık. İnceledik ve baktık ki Antalya’da hortum olmuş bu sebepten dolayı ürünlerin fiyatında artış olmuş. Bakınca normal görünüyor fakat bir de baktık ki seraların binde iki gibi oranında zarar olmuş. Antalya’da toplam üretimin küçük bir kısmı zarar gördü. Yüzde 6,5’luk fahiş bir fiyat artışı olmuş. Devlet olarak biz büyükşehirlerimiz başta olmak üzere bu fiyat artışlarını engellemek için önümüzdeki hafta İstanbul’da 50 Ankara’da 30’tan fazla noktada başlamak üzere süreci başlatacağız. Bu adımı hızlı bir şekilde atıyoruz, atacağız.Taşıma zincirinden dolayı maliyet yüzde 30 artıyor.

SERACILIKTA YENİ MODEL

Seravcılıkta bir yerine 10 birim üretilebilecek finans modeli olacak. Seracılarımıza uzun maliyetli finanasman desteği sağlayacağız.

Gıda komitesi çalışmalarını çok yakında bitirecek. çok yakında bu sorunu gündemden çıkaracağız.

90’lı yıllar benim hayatımda hüzünlü yıllar, Türkiye için de hüzünlü yıllar. Bu beni sosyal bir üniversite hayatına itti. Dolu dolu yaşadığım yıllar oldu.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.