SON DAKİKA

En Son Nokta

AREV EĞİTİMDE İZ BIRAKACAK

Resmi açılışını önümüzdeki ay Beylikdüzü’nde yapacak olan AREV Okulları’nın tanıtım töreni yapıldı. Törende konuşan AREV Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, “Geleceğe iz bırakacak, yarınlara iz bırakacak bir eğitim vermek adına burada bulunuyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki; geleceğe dair kurulan hayaller serpilen tohumlar mutlaka yeşermeye muktedirdir” dedi

AREV EĞİTİMDE İZ BIRAKACAK
Kategori: EĞİTİM - Bu haber 5.257 kez okundu.

Resmi açılışını önümüzdeki ay Beylikdüzü’nde yapacak olan Marmara Eğitim ve Hizmet Vakfı (AREV) Okulları’nın lansmanı geniş bir katılımla birlikte yapıldı. AREV Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı‘nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda basın mensubu katıldı. AREV Okulları’nın Beylikdüzü’ne çok büyük bir değer katacağını anlatan Orakçı, en nihai hedeflerinin ise geleceğe iz bırakmak olduğunu anlattı.

Eğitim geçmişimize güveniyoruz

AREV Okulları’nın eğitime vereceği katkının çok büyük olacağını anlatan Orakçı, geleceğe dair kurulan her güzel düşün, serpilen her tohumun yeşereceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Yeter ki biz inandığımız değerler uğruna kendimizi vakfedelim. Sadece laf ile değil lisan ile değil yüreğimizle gönlümüzle her şeyimizle desteklemek ve bu uğurda emek harcamaka istiyoruz bunu harcadığımızda da olmayacak bir şey yok diye düşünüyoruz. Sizlerin çoğuyla çok eskiye uzanan dostluğum var. Bu bize büyük bir güç veriyor. Yani bölgenin sürecin tümünde bulunmak ve bu sürecin basın boyutu hizmet boyutu öğretmenlik yapmaktan tutun da her noktada bulundum bu bize büyük bir güç veriyor. Tarihi 30 yıla yayılan bu geçmişimizin de her halinin kayıtlı olmasından memnunuz. Bu kayıtta hizmet etmek dışında bir amacımız olmadı olmayacak da.”

1 ay içinde resmi açılış yapacağız

Okulun yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişeceğini de kaydeden Orakçı, bu anlamda sürdürdükleri çalışmanın kısa sürede tamamlanacağının altını çizdi. Orakçı, “Biz buraya ilkbaharda start verdik 4 ayda okulumuzu bitirdik ufak tefek halledilecek rötuşlar var. İnşallah 1 ay sonra da resmi açılışımız yapacağız. Alt katımızda konferans salonumuz var orada sizi ağırlayacağız. Okulumuzun bünyesinde her türlü sosyal kültürel müzik tiyatro kulübüne varana kadar, fizik ve biyoloji çalışmalarının yapılacağı alanlara kadar çocuklarımızın öğrenmesini kolaylaştıracak her türlü imkanı sağladık. İşin özü şahsımdan başlayarak amatör bir heyecanla Beylikdüzü’müzün kalbinde; tam merkezinde olan bu AREV okullarımızın eğitim kadrosuyla ortaya koyduğu vizyonla, veli potansiyeliyle ve bölgemizin kanaat önderi olan aydınlarımızın desteğiyle muazzam bir başarı sağlayacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl da bunun ilk desteğini alacağız. Çünkü biz çalışkan, azimli ve istekli bir ekip kurduk ve bu anlayışla devam edeceğiz. Her türlü öneriye açık olacağız, eleştiriye açık olacağız” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü’nün eğitimde sınıf atlamasında katkımız çok

Beylikdüzü’nün eğitim anlamında sınıf atladığını ve sadece İstanbul’a değil Türkiye’ye de örnek olduğunu anlatan Orakçı, bu gerçeklikte kendilerinin de katkısı olduğunu ifade etti. Orakçı, “Bizim vizyonumuz nedir; eğitim, kültür ve teknoloji vadisi projemiz var. 15 okul, öğretmen ve öğrenci yurtları, bilim merkezleri, spor merkezleri yaratmak ve burada okuyan gençlerimiz lise çağlarından başlayacak ve bilgi sahibi olacak. Beylikdüzü’nün şu an İstanbul’da bir marka değeri varsa eğer İstanbul’un üç dört önde gelen ilçesinden biriyse bu okulların bir katkısı var. Okul iyi imaj iyi dolayısıyla insanlar buraya gelmek için bir gayret içindeler. Türkiye’de özel okulların payı yüzde 5 iken Beylikdüzü’nde bu yüzde otuzları geçti. İnsanlar da duyarlı. Çocuğum iyi bir okulda okusun istiyorlar. Bedeli var mı tabii var. Ancak kısacası Beylikdüzü eğitim konusunda bir merkez olmaya başladı.
Biz bir şeye imza attıysak hakkını veririz bu anlamda da bu okulumuzun hakkını vereceğiz” dedi.

Yurdumuzda olacak

Ezberleyen nesil değil, okuyup anlayan nesil yetiştirmek istediklerini belirten Orakçı, “Bir diğer amacımız ise Ar-Ge laboratuvarları, STEM kursları ile üniversitelerden destek alarak yazılım, kodlama ve İHA (İnsansız Hava Aracı) konusunda marka isimler yetiştirmek. Sanatla, sporla kültürle barışık okuyan, yazan, çizen yani bileği ezberleyip not alan değil bunu kavrayan ve yaşantısına yansıtan bir nesil yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.  AREV Okulları olarak vakfın çatısı altında bir öğrenci yurdu da kuracaklarını belirten Orakçı hedeflerini şu sözlerle anlattı; “Türkan Saylan hocamızla birlikte Beylikdüzü’nde 200 öğrencilik bir yurt yapmıştık. Kardelen Projesi kapsamında gerçekleştirilen açılışta Türkan Saylan hocamız, “Taşradan gelen bu çocuklarımıza eğer yurtlar yapıp buralarda barınma imkanı sağlarsak, onlar bilgiyle donanıp Cumhuriyetimizin yarınlarına teminat olacaklar. Eğer bu yurtları yapıp çocuklarımıza sahip çıkmazsak onlar köyde kalacaklar” demişti. Kısacası eğitimin hayatımıza kattığı değerin önemini idrak eden bir mazim var. Kendi hayatımdan da esinlenerek vakfı ve okulu kurdum. Aynı zamanda açacağımız yurdumuzun yüzde 50 kapasitesini taşradan gelen başarılı öğrenciler oluşturacak. Onlar bu yurdumuzda ücretsiz kalacak ve kolejimizde de ücretsiz okuyacaklar. Böyle bir idealimiz var. Onu da seneye başlatmayı planlıyoruz.”

Kayıtlar devam ediyor

son detaylarının kontrolünün sağlandığı toplantıda eğitim kadrosuna hitaben bir konuşma gerçekleştiren Orakçı; Bizler hayatını eğitime adamış insanlar olarak, okulumuzun inşasını 4 ay gibi çok kısa bir sürede tamamladık. Bunun yanında da halkımız bizim bile tahmin etmediğimiz düzeyde teveccüh göstererek, geleceğimiz olan çocuklarımız için AREV Eğitim Kurumları’nı tercih etti. Şimdi görev sırası siz değerli öğretmenlerimizde. Onların eğitimleri için elinizden gelen her şeyi yapmanızı sizlerden rica ediyorum. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı birer eğitim neferi olarak kendi çocuklarımızdan ayırmayacağınıza ve iz bırakan nesiller yetiştirme amacımızı gerçekleştirmemize destek olacağınıza eminim” dedi.

10 bin metrekare alana kurulu

Yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede tüm inşa süreci tamamlanan AREV okulları, 10 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Bunun yanında inşasına Vehbi Orakçı döneminde başlanan 1 milyon metrekare bir yaşam vadisine komşu olması sebebiyle oldukça geniş sosyal imkanlara sahip olan Arev Okulları’nda Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyelerinde eğitim verilebilecek. Öte yandan Vehbi Orakçı’yı yakından tanımaları sebebiyle Beylikdüzü halkı tarafından oldukça yoğun bir ilgiyle karşılanan AREV Okulları, yeni eğitim öğretim yılına yüzlerce öğrencisi ile başlayacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.