SON DAKİKA

En Son Nokta

AVCILAR BELEDİYESİ’NDE İMAR DA NELER YAŞANIYOR?

2019 yılı eylül ayında 5,8 şiddetinde ki Silivri depremi sonrasında Bina Dönüşümü hızlanan Avcılar İlçesi’nde inşaatlara verilen imar durumlarının büyük bir bölümünde sıkıntı olduğu iddia ediliyor

AVCILAR BELEDİYESİ’NDE İMAR DA NELER YAŞANIYOR?
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 12.195 kez okundu.

Avcılar sahipsiz kent.

Muhalefet olmayınca iktidar (belediye) istediği gibi at oynatmaya devam ediyor.

İlçenin her yerinde kaçak binalar yükselmeye devam ediyor.

Çıkmalar, kot farkları, çekmeler, satın almalar, dubleksler, bodrum yükseltme, değerli bölgelerde asma kat, çatılarda çift kırım gibi birçok İMAR durumundan belediye yönetiminin ciddi rant elde ettiği iddia ediliyor. Yoksa belediye başkanı, bir belediye çalışanı, sıkıntılı binalara neden onay versin. Bunun izahını kimse gazeteciye de yargı mensubuna anlatamaz.

İlçe kaymakamına sesleniyorum. Bakın gözünüzün önünde yüzlerce bina yükseliyor. Binaların birçoğu imara aykırı. Bu ilçenin mülki amiri sizsiniz. Gerekeni yapın. Şehrin merkezinde değerli bölgelerde ki binaları acilen inceletin. Firuzköy ve Denizköşkler Mahallesi’nde imarı olmayan bölgelerde yeni yapılar yükseliyor. Bu işin önü kesilmediği için çirkin dedikodular yayılıyor, imara aykırı yapılar şehri kirletiyor.

İktidar partisi ilçe başkanı Abdullah Küçükoğlu’nun bu konuda yeterince muhalefet yaptığını düşünmüyorum. Muhalefetten öte devletin konuyla alakalı bakanlığını ve yetkili kurumlarını harekete geçirin. Bulunduğunuz koltuk ve makam çok değerli. Ama nedense sokakta ki boyacının bile bugün konuştuğu bu konularla ve iddialarla alakalı her hangi bir girişiminizi duymadın. Çıkın bu ve benzeri konularla alakalı basın toplantıları düzenleyin. Tespit ettiğiniz sıkıntılı binalarla ve elinize ulaşan belgelerle alakalı ADLİYELERDE suç duyurusunda bulunun.

Avcılar Belediyesi çalışanlarına söylüyorum. Birçok arkadaşınız bazı ihalelerden dolayı bugün cezaevinde. Dilerim iddianame bir an önce hazırlanır, masum oldukları anlaşılır ve cezaevinden çıkarlar.

Avcılar’da İMAR mevzusunda yaşananların çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Attığınız imzalara dikkat edin. Belediye başkanının, başkan yardımcılarının, müdürlerin ısrarları ve baskıları nedeniyle dosyalarda ki sıkıntılara rağmen imza atmayın. Bedeli sizin için ağır olur.

İmar müdürü, imar şefi, bölge mühendisleri, yapı denetimciler birçok binada sıkıntılarla alakalı attığınızı imzaların herkes farkında. Yapı Denetim firmalarının nasıl idare edildiğini biliyorum. Yapı Denetim firmaları yetkilileri hem vicdanen hem hukuken büyük bir sorumluluğunuz var. İç içten geçtikten sonra ağlamanın sızlamanın size bir faydası olmayacak.

HABER: EMİN BEYAZ-ENSONNOKTA YAYIN YÖNETMENİ-YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.