SON DAKİKA

En Son Nokta

AVCILAR’I HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Avcılar’ın Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini ifade eden AK Parti Belediye Başkan aday adayı, iş adamı Ali Kaya, şeffaf bir yönetim anlayışı ile yıla çıktık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dediği gibi ‘gönül belediyeciliği’ yapacağız. 435 bin vatandaşımızı da yanımıza alarak Avcılar’ı hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

AVCILAR’I HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 584 kez okundu.
AK Parti Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kaya, Memnun Bursa İskender Restoran’da düzenlediği kahvaltılı toplantıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçim çalışmalarına ve aday adaylık sürecine ilişkin konuşan Kaya, aday adayı olmasının en büyük sebebinin Avcılar’a hizmet niyeti olduğunu söyledi. Kaya, “Bilindiği üzere 20 yıldır, 25 yıldır Avcılar’da yakından sizlerinde takip ettiği belediyecilik anlayışıyla alakalı Avcılar’ın iyi yönetilemediğini görmekteyiz. Ben de neden aday oldum derseniz; Avcılar’ın iyi yönetilemediği için belediye başkan aday adaylığına aday oldum. Avcılar için yola çıktım. Bu toplantı şimdilik sadece bir başlangıç toplantısı. Bundan sonra her zaman irtibat içinde olacağız” dedi.
AK BELEDİYE GELECEK
1 Nisan sabahı Avcılar’ın AK belediyecilikle tanışacağını da anlatan Kaya, “Avcılar’ın durumunu özetleyecek olursak son 15 yıldır Avcılar’da AK Partimiz olarak yani 3 dönemdir seçimi kazanamadık. Fakat 31 Mart 2019’da inşallah, Allah’ın izniyle bu seçimi hep beraber Avcılar halkıyla, partizanlık yapmadan, AK Parti’nin dışındaki seçmenlerimizi de dahil ederek vatandaşlarımızın AK belediyeciliğe oy vereceğini düşünüyorum. 1 Nisan sabahı Avcılar’ı AK belediyecilikle buluşturacağız. Burada çok kıymetli aday adayı arkadaşlarımız var. Birçok meslek grubundan arkadaşımız var aday olan fakat içlerinde sanayici olan bir ben varım. Bu süreçte ben aday olmak için aday adayı oldum. İddialıyım ve iddiam bu seçimlerde Avcılar’da belediyeyi, 435 bin nüfusu ve 302 bin 286 seçmeniyle birlikte hep beraber Avcılar’da seçimi kazanacağına inancımız tamdır” diye konuştu.
KİM OLURSA DESTEK VERECEĞİM
Kendisinin aday olmaması halinde dahi AK Parti adayına sonuna kadar destek vereceğini ifade eden Kaya, “Şayet ben aday olamadığım takdirde bu ben dahil 26 aday adayı arkadaşım içinde herhangi bir arkadaşımın adaylığı durumunda küsmeden, kırılmadan, hizmet aşkıyla kendim aday olmuş gibi çalışmalarıma devam edeceğim. Yani biz bu dönem artık Avcılar’ı, AK belediyeciliğe kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.
AVCILAR BELEDİYESİ ÇOK KÖTÜ YÖNETİLDİ
Avcılar’da faciaya yakın bir yönetim olduğu da kaydeden Kaya şöyle konuştu; “25 yıldır çok eskilere gitmek istemiyorum 3 dönem Sayın Mustafa Değirmenci’ye buradaki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Sonrasında şu anda mevcut Belediye Başkanımız Handan Toprak görev başında fakat Avcılar hiç olmadığı kadar kötü bir yönetim var. Son beş yıldır facia bir yönetim var. Yaklaşık 200 milyon lira üzerinde borçla devralınmış bir belediye bugün itibariyle farklı farklı rakamlar konuşuluyor ama bunu yuvarlayarak söylemek isterim. 500 milyon lira bir paranın üzerinde Avcılar Belediyesi’nin borcu var. Ve 4 yılın üstünde Avcılar’da yapılmış sıfır hizmet hiçbir şey yok. Yani borçlanma rakamı 300 milyon lira artıyor ama ortada hiçbir hizmet yok. Ortalama 4 yıl 7 buçuk aylık süreçte borçlar sürekli artarken Avcılar Belediyesi’nin üzerine almış olduğu 150 milyon dolar daha borç yükü eklenmiş ama hiçbir yatırım yok. Yani borç yapabilirsiniz ama karşılığında fabrika yaptım dersiniz, okul yaptım dersiniz, rehabilitasyon merkezi yaptım dersiniz ama bunların hiçbirisi ortada yok.”
TÜM ADAYLAR BAŞARI İÇİN ÇALIŞACAK
Avcılar’da AK Parti’den 26 belediye başkan aday adayı olduğunu anlatan Kaya, “Ben ya da 26 aday adayı arkadaşımızdan kim aday olursa biz bu seçimi kazanacağız. Biz buna söz verdik birbirimize küsmeyeceğiz. Birlik, beraberlik içinde olacak bu davayı devam ettireceğiz” dedi. Belediyeye yönelik eleştirilerini de sürdüren Kaya, “Enkaz edebiyatı yapmak istemiyorum bunu genelde spor kulüpleri yapıyor, yeni gelen başkan eskisi için enkaz devraldım falan diyor ama gerçekten Avcılar borç batağında. 100-150 kişiyle yapılacak işi 650 kişiyle yaptığınız zaman o birimdeki 500 kişi diyecek ki Ali başkan gelirse bizi sokağa mı atacak? Biz onları işsiz bırakmayacağız başka birimlerde devam ettireceğiz. Ama 100 kişiyle yapılması gereken bir temizlik bir çöp işi 650 kişilik kadroyla yapılıyor. Avcılar Belediyesi’nin bütçesinin üzerinde bu temizlik işlerine para harcanıyor. Hiçbir belediye, hangi belediye kendi bütçesinin üzerindeki bir rakamla iş yapıyor. Bütçeniz 200 milyon temizlik işine 300 milyon lira harcıyorsunuz. Paranın nereye gittiği belli değil. Bu seçimi kazanacağıma olan inancım tamdır. Hiçbir şüphe duymuyorum. Avcılar halkının teveccühlerinin benimle birlikte olacağını düşünüyorum. Düşünmekten öte yanımda olacaklar diyorum” ifadelerin kullandı.
ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ OLACAK

Vatandaşların yönetimde söz sahibi olacağını da vurgulayan Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanımız geçen hafta Başakşehir’de millet bahçeleri açılışında gönül belediyeciliği yapacağız demişti. Ben de bunu söylüyorum. Şeffaf bir belediye başkanı olacağım, hesap verebilen bir belediye başkanı olacağım, 435 bin kişi Avcılar Belediyesi’nin ortağıdır hepsine hesap vereceğim, Avcılar’ı onlarla birlikte yöneteceğim” dedi. Ali Kaya kimdir? “1972 Trabzon Çarşıbaşı doğumluyum. Evli iki çocuk babasıyım. 1993 yılından beri Avcılar Firuzköy’de Kaya Grup olarak aile şirketimiz olarak iş adamı ve sanayicilik yapmaktayım. Halen Firuzköy’de iş hayatım ve sanayicilik hayatım devam etmektedir.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.