SON DAKİKA

En Son Nokta

Avrupa’nın en şişman ülkesi Türkiye! Ülkenin yüzde 32.1’i obez

Dünya Sağlık Örgütü’nün 51 ülkede yürüttüğü obezite araştırmasında, Avrupa’nın en şişman ülkesi Türkiye çıktı. Sıralamada Türkiye’yi Maltalılar ve İngilizler takip etti.

Avrupa’nın en şişman ülkesi Türkiye! Ülkenin yüzde 32.1’i obez
Kategori: SAĞLIK - Bu haber 694 kez okundu.

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa ve Orta Asya ülkelerindeki obezite oranlarını açıkladı. 51 ülkenin yer aldığı sıralama, insanların boy ve kilo oranlarına göre hazırlandı. Listenin ilk sırasında yüzde 32.1 obezite oranıyla Türkiye yer aldı. Onu yüzde 28.9 ile Malta ve yüzde 27.8 ile İngiltere takip etti. Örgüt, obezitenin özellikle tip 2 şeker ve kalp hastalıklarına neden olduğunu ve bunun erken ölüme yol açığını belirtti. Uzmanlar toplumdaki obezite oranının düşürülmesi için dengeli beslenme ve düzenli spor yapılmasını tavsiye ediyor.

DÜNYADA 27’NCİYİZ

Dünyanın en obez ülkesi yüzde 50 ile Cook Adaları, Türkiye ise dünyada 27’nci sırada.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.