SON DAKİKA

En Son Nokta

BELEDİYENİN SÖZCÜSÜ MÜSÜNÜZ: VATANDAŞ EYLEM YAPIYOR SES PAZARCILAR DERNEĞİNDEN GELİYOR!

Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde bulunan kapalı pazar alanının Esenyurt Belediyesi tarafından kapatıldığını ve kendilerinin pazarcı esnafı olduğunu iddia eden bir grup Esenyurt Belediyesi önünde eylemlerini sürdürüyor. Sloganlar atan ve pankartlar açan gurup Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u istifaya davet ediyor.

BELEDİYENİN SÖZCÜSÜ MÜSÜNÜZ: VATANDAŞ EYLEM YAPIYOR SES PAZARCILAR DERNEĞİNDEN GELİYOR!
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 27.560 kez okundu.

Belediye önünde eylemlerini gerçekleştiren vatandaşlarla belediye yöneticileri muhatap olmazken, sanki belediye sözcüsüymüş gibi açıklama pazarcılar derneğinden geliyor.

Daha önce ki eylem üzerine Ensonnokta’ya açıklama yapan ve belediyenin muhatap olması gereken konuda kendine vazife çıkaran Esenyurt Pazarcı Esnafı Derneği bu seferde bu insanların eylemleri boşuna yaptığını ima ederek onları pazarcı olmamakla suçlamış.

VATANDAŞ ANASININ KARNINDA MI PAZARCI OLUYOR?

Bu vatandaşların ilk eyleminden sonra Ensonnokta’ya açıklama yapan Esenyurt Pazarcı Esnafı Derneği Başkanı Cihangir Demir, eylem yapanların pazarcı esnafı olmadığını iddia etmiş beraberinde, ‘Pazar alanında açan seyyar esnafa seçim döneminde mevcut yerel yönetimin birçok vaatte bulunduklarını biliyoruz. Yaşanan süreçte bu olayın Pazarcı meselesi gibi algılanmasını istememekteyiz’ diyerek Kemal Deniz Bozkurt ve ekibinin bu insanlara bazı sözler verdiğini açıklamıştı.

İkinci eylemden sonra bir kez daha açıklama yapan Esenyurt Pazarcılar Derneği Başkanı Cihangir Demir ikinci açıklamasında ise tamamen belediyeyi savunma gayreti içerisine girmiş. İlk açıklamasında ki ‘Belediye başkanının bu insanlara söz verdiğini biliyoruz’ açıklamalarına hiç değinmeyen Pazarcı Esnafı Başkanı adeta açıklamasını eylem yapanları suçlamak üzerine kurmuş.

Esenyurt Pazarcı Esnaf Derneği başkanı ve yöneticilerine soruyorum:

  • İnsan anasının karnından pazarcı esnafı olarak mı doğuyor.
  • İlk açıklamanızda ‘belediye başkanı bunlara söz vermiş, bunu biliyoruz’ dediniz. Madem bu eylemlerle çok ilgilisiniz neden bu insanlara verilen sözlerin yerine getirilmesi konusunda bir şeyler söylemiyorsunuz? Belediye yönetiminden çekindiğiniz için olabilir mi?
  • Devlette devamlılık esastır. İlk açıklamanızda önce ki yönetimler bu insanlara yer vermiş dediniz. Bu insanların haklarını elde etmesi için (pazarcı esnafı olması için) neden bir adım atmadınız?
  • Esenyurt geçim sıkıntısı çeken insanların yoğun olarak yaşadığı bir ilçe. Geçimlerini belediyeden aldıkları seyyar yerler ve sonrasında pazar tahtaları ile sağlayan vatandaşların bu haklarını elde etmesi için hangi girişimde bulundunuz?
  • Girişimde bulunmamanızın nedeni pazarlarda ki tahta rantının paylaşılamaması olabilir mi

İLK EYLEM SONRASI BAKIN NE DEDİLER!

Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde bulunan Kapalı Pazar Alanı Esenyurt Belediyesi tarafından kapatıldığını, elektrik ve suyunun kesildiğini iddia eden bu gurup,  bugün belediyenin önünde çareyi eylemde aradı.

Eylemi gerçekleştiren ve kendilerinin pazarcı esnafı olduğunu iddia eden bu gurup açtıkları pankartlarda ‘Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Pazarı esnafları pazarımızı istiyoruz, ekmeğimizi istiyoruz. Kemal Deniz Bozkurt destek olmuyor, köstek oluyor. Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Pazarın açılmasını ve bizlere 24 aydır verilmemiş evraklarımızı vermelerini istiyoruz’ diyerek ‘Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Pazarımızı geri versinler. Pazarımızı elimizden aldılar’ sloganları attı.

ESENYURT PAZARCI ESNAFI DERNEĞİ: ‘BU KİŞİLER PAZARCI ESNAFI DEĞİLLER’

Konuyla ilgili açıklama yapan Esenyurt Pazarcı Esnafı Derneği Başkanı Cihangir Demir açıklamasında, ‘Eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu döneminde ihtiyaç sahibi mağdur vatandaşlarımız için Esenyurt Merkez Mezarlığının ve Recep Tayyip Erdoğan parkının yanı başında seyyar çarşılar kurulmuştu.

Aynı zamanda Esenyurt’ta kurulan Semt Pazarlarımızın sonlarında ve caddelerde seyyar esnaflık yapan birçok insanımız vardır.

Zaman içinde seyyar satıcılık yapan ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan parkında ki seyyar çarşıda bulunan bir takım kişilerin ve sokakta seyyarlık yapanların içine karıştığı sıkıntılı işlerden dolayı İç İşleri Bakanlığının ve o dönem Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin talebi ile Esenyurt Pazarcı Esnafı Derneği pazarcı esnafların açması gereken Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Pazar alanını Belediye Başkanı Alatepe’nin isteği ile Esenyurt’ta bulunan tüm seyyarların bu Pazar alanına geçmesine karar verdik.

Pazar alanında açan seyyar esnafa seçim döneminde mevcut yerel yönetimin birçok vaatte bulunduklarını biliyoruz. Yaşanan süreçte bu olayın Pazarcı meselesi gibi algılanmasını istememekteyiz’ denildi.

İKİNCİ AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.