SON DAKİKA

En Son Nokta

BEYLİKDÜZÜ’NDE AFİŞ SAVAŞI! İKİ PARTİ BİR BİRİNİ SUÇLADI

AK Parti’nin 2014 yılında İstanbul’da kaybettiği tek ilçe olan Beylikdüzü’nde seçim çalışmaları sert başladı. İki parti yöneticileri basın mensuplarına gönderdiği basın açıklamasında bir birlerini suçlayarak afişlerinin rakipleri tarafından söküldüğünü ve indirildiğini iddia etti.

BEYLİKDÜZÜ’NDE AFİŞ SAVAŞI! İKİ PARTİ BİR BİRİNİ SUÇLADI
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 588 kez okundu.

İŞTE AK PARTİ’NİN AÇIKLAMASI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN AK PARTİ ADAYINA ANTİDEMOKRATİK SALDIRI!

Seçim kampanyasına Beylikdüzü’nün her noktasında hız veren Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık’ın seçim ofisine antidemokratik bir hamle yapan CHP’li yerel yönetim, mesaileri bitmiş olmasına rağmen, 30 kadar zabıtayı evlerinden çağırarak yıkım emir verdi.

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık’a ait görselin bulunduğu bilboardı yıkmak için harekete geçen belediye yetkilileri, “Yukarıdan talimat aldık. O bilboardu yıkmadan gelmeyin emri var” şeklindeki gerekçeleriyle, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosu önündeki tanıtım levhasını sökmek istedi. Belediyenin bu antidemokratik yaklaşımına tepki gösteren AK Partili vatandaşlar ise etten duvar örerek, seçim sürecindeki centilmenlik dışı harekete geçit vermedi.

CHP’li yerel yönetimin seçim atmosferindeki orantısız ve haksız güç kullanımı, saldırıya tepki gösteren AK Partililer’ce geri püskürtüldü. Mesai saati bitiminin ardından evlerine giden 30 kadar zabıtaya “Yıkım var, derhal olay yerine gidin” talimatı gönderen belediye yetkilileri, birkaç metrelik pankartın asıldığı düzeneğe işlem yapmak için ortalığı ayağa kaldırdı. Sıradan bir uyarıyla çözülecek küçük bir sorunu provoke etmeyi tercih eden belediye yetkilileri, Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık’ın seçim kampanyasına gölge düşürmek için planlı bir senaryoyu devreye koydu.

Belediyenin haksız rekabete dayalı provokasyon içeren bu hamlesi, olayın intikal ettiği Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur’un devreye girmesiyle boşa çıktı. Kötü niyetle başlatılan ve etik değerlere uygun düşmeyen saldırı hakkında kısa bir görüş belirten AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık, “Belediyeyi, saygın bir devlet kurumu niteliğinde yönetemeyen, siyasi nezakete uygun düşmeyen bu acziyeti üzülerek takip ediyoruz” diye konuştu, sorumluların, halkın vicdanında mahkum olacağını söyledi.

İŞTE CHP’NİN AÇIKLAMASI

ÇALIK: BU İŞ KARŞI TARAFIN EMEKLERİNE SAYGI GÖSTEREREK OLUR

BU PANKARTLARI KİM YIRTIYOR?

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık’ın seçim pankartlarına verilen zarar gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Gelinen son noktada Beylikdüzü Başkan Adayı Çalık ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun yan yana olduğu pankartların da yırtılması “Bunu kim yapıyor, yaptırtıyor?” sorularını gündeme getiriyor.

Seçim döneminde nezaketi elden bırakmayacağını ve üslubunun hiçbir zaman kötüleşmeyeceğini her seferinde dile getiren CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık’ın seçim kampanyasına zarar vermeye yönelik adımlar atılıyor. Özellikle pankart ve afişlere yapılan olumsuz müdahaleler gün geçtikçe şiddetini artırırken geriye birçok soru işareti bırakıyor. Pankart konusunda da her zaman yapıcı öneri ve görüşleriyle bilinen Başkan Adayı Çalık’a bu saldırıları kimin yaptığı ise henüz bilinmiyor.

“Biz hizmetlerimizi anlatacağız. Bu iş pankartla, bayrakla olmaz. Bu iş karşı tarafın da emeklerine saygı göstererek olur”

Pankart ve afiş asarak destek veren gençlerin emeklerine de her seferinde dikkat çeken Çalık, “Ben arkadaşlarıma ‘Diğer partilerin emeklerine saygısızlık yapmayın’ talimatı veriyorum. Umarım karşı taraf da aynı siyasi nezaketi gösterir çünkü gece o soğukta insanlar elleri üşüyerek pankartlar asıyorlar. Kimsenin emeğine saygısızlık yapmayacağız ama esas olarak yapacağımız hizmetleri anlatacağız. Biz her siyasi görüşe ve onun çalışmasına saygı göstereceğiz, aynı saygıyı da bütün arkadaşlarımızdan bekliyorum” ifadeleriyle saygı ve hoşgörülü bir seçim olmasını diledi.

Ekrem İmamoğlu’nu da hedef alan bir hareket

Şimdiye kadar çeşitli noktalarda kesilip yırtılan pankart ve afişlerin arasına Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun birlikte yer aldığı pankartlar da girdi. Pankartlara yapılan bu olumsuz müdahaleler İmamoğlu’nun da hedefte olduğunu ortaya çıkarttı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.