SON DAKİKA

En Son Nokta

BU PROJELER ESENYURT’U UÇURUR

Esenyurt AK Parti adayı Azmi Ekinci’nin halka sunduğu projeler vatandaşları oldukça heyecanlandırdı. Esenyurt’u dünya kenti yapacak projeler gerçekleştiğinde Esenyurt Türkiye’nin en yaşanabilir ilçesi olacak.

BU PROJELER ESENYURT’U UÇURUR
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 1.367 kez okundu.

Esenyurt AK Parti Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci aday gösterildiği günden itibaren büyük teveccüh görüyor.

Gittiği her yerde ilgi uyandıran başkan adayı sıradan siyasetçilerin aksine programları tamamlandığında salonları, meydanları terk etmiyor. Vatandaşların elini tek tek sıkıyor, çocukla çocuk yaşlıyla yaşlı olurken onlarla hem hatıra fotoğrafı çektiriyor, hem de dertlerini dinliyor.

Çok iddialı tavsiyeleri var. Bunları gerçekleştireceğinden zerre kadar şüphem yok.

‘2 sene sabredin. Öyle projelerimiz var ki 2 sene içerisinde gerçekleştireceğimiz projelerle ilçenin değeri inanılmaz yükselecek. Daire fiyatlarınız uçacak. Toplumun her kesimine dokunan projelerle Esenyurt ismi adres vermekten endişe duyulan değil, herkesin gururla oturacağı, yaşayacağı ve zaman geçireceği bir ilçe olacak’ müjdesi veriyor.

Klasik olacak belki ama 7’den 77’ye kadar ilçede yaşayan her birey için bir proje düşünülmüş.

Mesela: Esenyurt’u uluslararası marka yapacak eski tarihi dokuya uygun 2 bin dükkanın yer alacağı Uluslararası Ticaret ve Fuar Merkezi var. Çarşı konseptinde kurulacak bu fuarda, sanayi kenti olan Esenyurt’un fabrikalarının satış yapacağı merkezler olacak.

Mesela: Termal Tesislerin standartları yükseltilerek, Esenyurt’un sağlık merkezine dönüştürülmesi sağlanacak. İstanbul’un yüzde 21 sanayisini barındıran Esenyurt’ta yurt dışından gelecek vatandaşların fuar merkezini gezdikten ve alışverişlerini yaptıktan sonra termal tesislere uğraması sağlanacak.

Mesela: İlçenin 3 merkezinden Metro geçecek. Daha önce ilçe meydanında son bulan Metro uzatılarak yeni belediye binasına kadar devam edecek. Bu Metro’lar Sefaköy-Halkalı, Mahmut Bey- Esenyurt ve Firuzköy-Hadımköy hatları olarak planlanmış. Bu hatların tamamı Esenyurt sınırları içerisinden geçecek ve Esenyurt halkı İstanbul’un her noktasına ulaşacak.

Mesela: Sağlıkta dev adımlar atılacak. İlçe dışına bir hastası için kimse çıkmayacak. Mevcut Devlet Hastanesine hale hazırda bir ek bina yapılıyor. Bu hastane ek binası ile birlikte 450 yataklı bir hastaneye dönüşüyor. Bununla birlikte 500 yataklı ayrı bir hastane projesi Sağlık Bakanlığının 2019 yatırım planına alındı.

Mesela: Kongre Merkezi yapılacak. Kültür ve Sanat çalışmalarının yürütüldüğü bir merkez olacak. Böyle bir merkezin olmaması İlçede büyük bir sorun teşkil ediyordu. İlçenin büyük organizasyonları gerçekleştireceği modern bir mekana ihtiyacı var. Bu merkez ayrıca uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Mesela: Ulaşımda Metro dışında da dev adım atılıyor. Kavşak projeleri, Tüneller, Otoparklar ilçenin trafik sorununu kökten çözecek.

Bu projelere ekleyebileceğiniz daha onlarca değerli proje var. Spor Kompleksleri, Üniversite, Müze, Kadınlar için Elişi Ürünleri Çarşısı, Bilim ve Teknoloji Merkezi, Millet Bahçeleri, Şehir Parkları, Kütüphaneler, Prestijli Caddeler, Sosyal Tesisler ilk aklımıza gelen projeler.

Bunlar kadar HEYECAN uyandıran bir başka proje ise siteler için düşünülmüş. Yüksek aidatlardan şikayetçi olan site de yaşayan vatandaşlarımız Azmi Ekinci’nin siteler için düşündüğü projeler nedeniyle yüksek aidat vermekten kurutulacak. EKİNCİ her siteye Sosyal Tesis, Kütüphane, Etüt Merkezi, Kreş ve Peyzaj düzenleme sözü veriyor.

Hiç şüphesiz bunları gerçekleştirecek vizyona ve tecrübeye sahip Azmi Ekinci.

Bir kere şu gerçeği göz önüne almak gerekir. Geçicide olsa ülke de ekonomik anlamda bir sıkıntı var. Bu sıkıntı yerel belediyeleri de etkiliyor.

Yerelde Büyükşehir’i kazanan partinin belediye başkanı OLMAMAK bir dezavantajken, büyükşehri kazanan partinin belediye başkanı OLMAK bir avantaj haline dönüşebiliyor.

Büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanının birlikte gerçekleştireceği koordinasyon ile kısa sürede ilçenin ihtiyacı olan projeler hayata geçiriliyor.

Neticeye gelirsek Azmi Ekinci, Esenyurt için büyük bir şans. Ekinci AK Parti’nin önemli kurmaylarından biri. Esenyurt için çözemeyeceği, hayata geçiremeyeceği hiçbir proje yok. Verdiği sözlerin fazlasını yapacağından da kimsenin şüphesi yok. Entelektüel birikimi, ehliyet ve liyakati ile gerçekleştireceği projeler hiç kuşkusuz Esenyurt’u uçuracaktır.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.