SON DAKİKA

En Son Nokta

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNDEN ŞOK İDDİA: OKUL TADİLATLARINI DURDURDULAR

İlçedeki okul tadilatlarının bazılarını gerçekleştiren Beylikdüzü Belediyesi gerçekleştirdikleri okul tadilatlarının durdurulduğunu iddia etti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Bu uygulama İstanbul’da sadece Beylikdüzü Belediye’sinde yapılıyor. Türkiye’nin en büyük derdi eğitim. Eğitimi küçük siyasi oyunların içine çekmek çok yanlış olur’ dedi.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNDEN ŞOK İDDİA: OKUL TADİLATLARINI DURDURDULAR
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 233 kez okundu.

Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl ki çalışmaları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okul müdürlerine verilen talimatla durdurulduğu iddia edildi. Yaşanan bu olaya tepkisini yaptığı basın açıklamasında dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Bu uygulama İstanbul’da sadece Beylikdüzü Belediye’sinde yapılıyor. Türkiye’nin en büyük derdi eğitim. Eğitimi küçük siyasi oyunların içine çekmek çok yanlış olur. İBB de bizimdir, Beylikdüzü Belediyesi de bizimdir. Aralarında işbirliği yaparlar daha çok okula daha çok hizmet ederler. Birlikte çalışma, eğitime katkı böyle olur. Diğer türlüsü ne hizmettir ne katkıdır.” şeklinde konuştu.  

Beylikdüzü ilçesinde 4 yıldır tüm kamu okullarının tadilat ve iyileştirme faaliyetlerini yürüten Beylikdüzü Belediyesi tarafından, bu yıl da gelen resmi talepler neticesinde yaklaşık 30 okulda tadilat faaliyetlerine başlandı. Ancak, Belediyeye bağlı ekipler okullardaki faaliyetlerini sürdürdükleri sırada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okul müdürlerine verilen talimatla, ekiplerin okullardan çıkarılması talep edildi.

4 yıldır başarıyla yürütülen bu hizmetin ani bir kararla engellenmek istenmesine karşı tepkisini Beylikdüzü Yakuplu 125. Yıl İmam Hatip Ortaokulu’nda yaptığı basın açıklamasında dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Eğitim Türkiye’nin en önemli sorunu. Ne yazık ki bu soruna ‘en büyük sorun’ demeye başladığımız zamanların üzerinden de yıllar geçti. Yıllar gelip geçti ama sorunlar çözülmediği gibi, eğitimdeki kaotik gelişmeler birbirini izledi. Bir koyulup bir kaldırılan sınavlardan tutun da, değişen müfredata kadar sorunlar halen devam ediyor. Sadece bu değil, kentlerin hızlı nüfus artışı ile büyük şehirlerdeki devlet okullarının fiziki yapısı yoğun talebe yanıt vermekte zorlanıyor. Okullar daha hızlı yıpranıyor, araç gereçler daha çabuk eskiyor. Yani eğitim kurumlarımız fizikiyle de ruhuyla da sıkıntı içinde.” diye konuştu.

Tek gaye çocukların konforunu sağlamak

Eğitim hayatındaki bu çalkantılardan çocukların mümkün olduğu kadar az etkilenmelerini sağlamanın en önemli görevler arasında olduğunu belirten Karabat, “Tek gaye, devlet okullarının standartlarını yükseltip, buradaki öğrencilerin özel okullarda olduğu gibi daha konforlu hizmet almasını sağlamaktır. İşte Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği günden beri ilçedeki devlet okullarının konforunu artırmak, eksikleri gidermek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerimiz ve okul aile birlikleri ile işbirliği içinde çalıştı.” şeklinde konuştu.

4 yılda okullara 40 milyon liradan fazla bütçe ayrıldı

Konuşmasında Beylikdüzü Belediyesi’nin 4 yılda ilçedeki okulların tadilatına ve 2 adet yeni okul yapılmasına 40 milyon liradan fazla bütçe ayırdığını belirten Karabat, “8 Ağustos tarihinde Belediye’nin okullarda yaptığı tadilat ve iyileştirme çalışmaları durduruldu. Durduk yerde ‘Beylikdüzü Belediyesi okullarımızı daha konforlu hale getirmesin’ diye bir istek olur mu? 4 yıldır yapılan şey neden dursun? Ama durduruluyor. Çünkü okulları Beylikdüzü Belediyesi değil İBB tamir edecekmiş. Türkiye’nin en büyük derdi eğitim. Eğitimi küçük siyasi oyunların içine çekmek çok yanlış olur. İBB de bizimdir, Beylikdüzü Belediyesi de bizimdir. Aralarında işbirliği yaparlar daha çok okula daha çok hizmet ederler. Birlikte çalışma, eğitime katkı böyle olur. Diğer türlüsü ne hizmettir ne katkıdır.” dedi.

Bu uygulamanın İstanbul’da sadece Beylikdüzü Belediyesi’nde yapıldığını söyleyen Karabat, “Bugün 4 yılda 40 milyon liradan fazla okullara yatırım yapan bir Belediyeyi son dakikada by-pass etmeye çalışmak ne ahlakidir ne de siyasi nezakete sığar.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.