SON DAKİKA

En Son Nokta

Dünyanın en iyi festivali Taksim Meydanı’nda start verdi

19’uncu Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Taksim Meydanı’nda düzenlenen renkli açılışla start aldı.

Dünyanın en iyi festivali Taksim Meydanı’nda start verdi
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 244 kez okundu.

64 ülkeden 1500 sanat elçisinin katılımıyla gerçekleşen festivalin startının verildiği Taksim Meydanı’nda yüzlerce sanat elçisi ülkelerine ait halkoyunlarını sergilerken, çevredeki vatandaşlar da renkli gösteriler ilgiyle izledi.

İstanbul kültür ve sanata doyacak!

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Komitesi (CIOFF) ve Uluslararası Dans Festivali Federasyonu (FIDAF) tarafından altı kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı Taksim Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Bu yıl 19’uncusu 27 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale 64 ülkeden bin 500 kültür ve sanat elçisi katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalin açılışında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komite Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ile birlikte Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ukrayna, Brezilya, İran ve Polonya’dan gelen kültür elçileri, yöresel halkoyunlarını sergiledi. Rengarenk kıyafetleriyle kendi ülkelerinin kültürünü İstanbullulara tanıtan yüzlerce kültür elçisi yoğun ilgi gördü. Festival boyunca çok sayıda ünlü ismin sahne alacağı konserler, uluslararası el sanatları atölyeleri, sergiler ve çeşitli şovlar gerçekleştirilecek.

“Türkiye’nin sınırlarını aştı”

Bütün İstanbul halkını ve sanatseverleri Büyükçekmece’ye davet eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları söyledi: “Bir hafta boyunca sanatı, kültürü, sevgiyi, dostluğu ve barışı yaşamaya davet ediyorum. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 1999 yılından bu yana dünyanın en iyi festivalleri arasına girmiş (CIOFF) ve (FIDAF) tarafından festivaller içerisinde A grubuna yükselmiş yani süper ligde oynayan bir festival olmuştur. Yani bir Dünya Festivali olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali artık Türkiye’nin sınırlarını aşmış, dünya kültür ve sanat hayatı içerisinde ve bu hayata hizmet eden bir kültür faaliyeti olarak yerini almıştır.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.