SON DAKİKA

En Son Nokta

ANAHTAR GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ EMİN BEYAZ YAZDI

Anahtar Gazetesi imtiyaz sahibi Emin Beyaz AK Parti İstanbul teşkilatında aday olarak Binali Yıldırım, CHP’de ise Muharrem İnce’nin öne çıktığını yazdı.

ANAHTAR GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ EMİN BEYAZ YAZDI
Kategori: GÜNDEM - Bu haber 5.634 kez okundu.

 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti ve CHP’nin İstanbul adayları kim olacak? Partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken, teşkilat yoklamalarında öne çıkan isimler kulislere yansıdı. Anahtar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Beyaz, yerel seçimlere ilişkin kaleme aldığı bugünkü yazısında İstanbul’da AK Parti ve CHP’de aday olarak istenen iki ismi okurlarıyla paylaştı.

AK PARTİ’DE BİNALİ YILDIRIM
“Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul il teşkilatıyla bir araya geldi. Kısa süre önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu da partisinin il teşkilatının nabzını ölçmüştü. Her iki partide de İstanbul için birçok adayın ismi geçiyor. Ancak teşkilatların eğilimine bakılırsa iki isim çok ön plana çıkıyor.

AK Parti’de İstanbul il teşkilatının açık ara en çok belediye başkanı olarak görmek istediği isim Binali Yıldırım. Zira benim bildiğim kadarıyla Yıldırım, Meclis Başkanlığı’nda devam etmek istemiyor. Ancak önceki gün Fatih Çekirge’ye yaptığı açıklama kafa karıştırmış olabilir. Siyasette her an her şey olabilir diyerek daha fazla yorum yapmamak gerekiyor. Binali bey istemesi halinde İstanbul’un adayı olacak gibi gözüküyor. CHP güçlü aday çıkarırsa Yıldırım’ın İstanbul adaylığına kesin bakılıyor.

BÜYÜK FARKLA MUHARREM İNCE
CHP’de ise teşkilatın İstanbul’da görmek istediği üç aday var: Birincisi yine büyük bir farkla elbette Muharrem İnce. İnce’den sonra ise Gürsel Tekin ve Ekrem İmamoğlu geliyor.” Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisine göre iyi oy alan İnce’nin aday olma ihtimali yükseliyor. Gürsel Tekin her ne kadar sosyal medya hesaplarından ‘Aday gösterilmiş’ mesajları verse de partinin genel merkezi buna sıcak bakmıyor. CHP’de var olduğu iddia edilen Karadeniz lobisinin de Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinde durduğu kulislere yansıyan bir bilgi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.