İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından ‘hayatına yön veren kadınlar’ projesi kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamının önemi, kadınların iş bulmada yaşadıkları zorluklar, toplumsal cinsiyet rollerinin kadınların üzerinde ki etkisi ve kadın istihdamının geliştirilmesi için atılması gereken adımlar üzerine çalışma gerçekleştirildi.
‘Çağdaş bir toplum için kamusal alanda kadının da erkekler kadar güçlü ve özgüvenli bir şekilde var olması gereklidir. Bu bilincin üniversite sıralarında oluşması son derece önemli, gerçekleştirdiğiniz çalışma bu açıdan çok ama çok değerli’
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından ‘hayatına yön veren kadınlar’ projesi kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamının önemi, kadınların iş bulmada yaşadıkları zorluklar, toplumsal cinsiyet rollerinin kadınların üzerinde ki etkisi ve kadın istihdamının geliştirilmesi için atılması gereken adımlar üzerinde durulurken, Neet kavramının ne olduğu ve kimlerin bu kategoriye girdiği hakkında katılımcılara farkındalık kazandırmak hedeflendi. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay koordinatörlüğünde ilerletilen projede genç nüfus üzerinde gerçekleştirilen anket çalışmasındaki sonuçlar dikkat çekici. Çalışma kapsamında ortaya çıkan bulgular potansiyel NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda) adayı olan genç üniversite mezunu olacak kadınların umutsuzluk ve korku içinde olduklarını ortaya koyuyor. Elde edilen sonuçlar sonrası Halkla İlişkiler ve Reklamcılık son sınıf öğrencileri Ertunç Kaya, Yasemin Türkoğlu, Betül Akdemir, Busenur Uyanık, Berfin Aydın, Dilek Sahin, Sezer Akar, Mert Günay, Hira Erdoğan tarafından üniversite gençliği üzerinde farkındalık yaratmak amaçlı Sabancı Vakfı’nı Kuran Genç Kadınlar’ Proje Yöneticisi Simla Yavaş’a ulaşarak, potansiyel NEET grubun içinde olmaları nedeniyle farkındalık yaratmayı hedeflediklerini, bu bağlamda Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’nın ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ projesini bölümlerindeki arkadaşları ile paylaşması amaçlı öğrencilerin yollarını aydınlatmak üzere Üniversite de seminer vermesini sağladı.
KADINLARLA İŞ VERENLERİ BULUŞTURUYORUZ
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın davetli konuşmacı olarak yer aldığı seminerde ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ projesinin öneminden bahseden Safkan “Ülkemizde NEET oranı için “OECD ve TÜİK verilerine baktığımızda Türkiye NEET istihdamın da ya son sırada ya da oraya çok yakın bir yerde olduğunu görüyoruz. Projemizde kadınlara ilham olması ve yol göstermesi için başarılı arkadaşlarımız mentörlük yapmakta bununla birlikte kadın istihdamı artırmak için bir uygulama hayata geçirdik. Uygulamada iş arayan kadınlar ile işverenleri buluşturuyoruz. Bizim için kadın istihdamı çok önemli gelişmiş ülkeler de kadınlar üretim süreçlerinde etkin rol almakta, bizimde Türkiye olarak kadınların iş hayatında varlığını desteklememiz gerekmektedir. Çağdaş bir toplum için kamusal alanda kadının da erkekler kadar güçlü ve özgüvenli bir şekilde var olması gereklidir. Bu bilincin üniversite sıralarında oluşması son derece önemli, gerçekleştirdiğiniz çalışma bu açıdan çok ama çok değerli ve son derece profesyonel görünüyor, hepinizi tebrik ediyorum” İfadelerini kullandı. Seminer sonrasında Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’a katkısı için teşekküllerini ileten Uygulamalı Bilimler Dekanı, Prof. Dr. Kamil Kaya “Sabancı Vakfı gibi Türkiye’nin önde giden kurumlarında birinin Genel Müdürü’nün fakültemizde ağırlama büyük şeref, umarız birlikte projeler geliştirme fırsatımızda olur” diyerek düşüncelerini dile getirirken, Uygulamalı Bilimler Dekan Yardımcısı, Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu “Özellikle sosyal sorumluluk alanın birlikte hareket etmek için elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadeleri kullandı.