SON DAKİKA

En Son Nokta

HANGİSİ DOĞRU BAY BAŞKAN?

Sözcü TV’de Turgut Erat’ın programına katılarak koronavirüs ülkemize gelmeden önlemini aldık, her gün 500 aileye gıda ve sosyal yardım yapıyoruz diyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hızını alamayarak bundan sonra ise 60 bin vatandaşımıza bugünden itibaren günlük 1000 adet gıda yardımı yapacağını açıkladı. Oysa Esenyurt Belediyesi resmi mesaj sisteminden 8 Nisan’da vatandaşlara attığı toplu SMS mesajında belediyenin düzenlediği her hangi bir yardım kampanyası yok demişti.

HANGİSİ DOĞRU BAY BAŞKAN?
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 23.383 kez okundu.

8 Nisan 2020 tarihinde, saat 17.01’de binlerce vatandaşa attığı mesajında ‘Değerli Esenyurtlular, kurumumuzun düzenlediği her hangi bir yardım kampanyası bulunmamaktadır. Kurumumuzun ve yöneticilerimizin ismini kullanarak yardım kampanyası adı altında para talep edenlere, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için itibar etmeyiniz’ açıklaması yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt çıktığı TV programında ‘Koronovirüs gelmeden önlemimizi aldık. Her gün 500 aileye gıda ve sosyal yardım yaptık. Pazartesinden (bugün) itibaren 60 bin aileye yani her gün 1000 aileye gıda yardımı yapacağız’ taahhütlünde bulundu.

TV’DE İLK GÜNDEN BERİ YARDIM YAPIYORUZ DEDİ OYSA 8 NİSAN’DA BENİM YARDIMIM YOK DEMİŞTİ!

Koronovirüsün ilk vakası Türkiye’de 11 Mart’ta görüldü. Katıldığı TV programında Koronavirüs ülkemize gelmeden önlemini aldık ve her gün 500 aileye yardım yapıyoruz diyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt 8 Nisan’da attığı mesajında ise ‘kesinlikle böyle bir yardımımız yok. Dolandırıcılara inanmayın’ demişti.

ELİNİZ KALEM KÂĞIT ALIN HESAPLAYIN!

Koronavirüs ülkeye girmeden öngördüğünü ve yardımları yaptığını iddia eden Kemal Deniz Bozkurt’un ne kadar yardımı kaç paraya yaptığını hesaplayalım.

Türkiye’de ilk vaka 11 Martta görüldü. 11 Mart ile bugün ki tarih 20 Nisan arasında 40 gün var. Kemal bey her gün 500 adet gıda yardımı yaptığını belirtti.

40×500=20.000 adet eder.

Gıda kolilerinin (prototiplerin) her biri Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifade ettiği gibi 150 TL ise.

150×20.000= 3.000.000 TL eder.

Varsayalım gıda kolileri 100 TL ise.

100×20.000= 2.000.000 TL eder.

Gelelim bundan sonra her gün 1000 kişiye toplamda 60 bin vatandaşa yapacağını iddia ettiği gıda yardımı meselesine. Gün ve tarihler önemli değil, çünkü miktarı belli.

Gıda kolilerinin (prototiplerin) her biri Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifade ettiği gibi 150 TL ise.

150×60.000 =9.000.000 TL eder.

Yok, bizim kolilerimiz 100 TL olandan diyorsanız:

100×60.000 = 6.000.000 TL eder.

ŞİMDİ SORUYORUM,

1-) 8 Nisan’da attığınız mesajınızda herhangi bir yardım kampanyamız yok dediniz. Çıktığınız TV programında ise binlerce, on binlerce gıda yardımı yaptığınız ve yapacağınızı iddia ettiniz. Şimdi bu beyanatların hangisi doğru?

2-) Her toplantıda ciddi borcunuz olduğunuzu söylemiştiniz. Paranızın olmadığını, müteahhitlere ödeme yapamadığınızı, aracınıza haciz konulduğunu söylüyorsunuz. Buna rağmen bu kadar alımı nasıl yaptınız? Hangi parayla finanse ettiniz?

3-) Koronavirüs ülkemize girmeden önce tahmin ettiğinizi, gerekli çalışmaları ve önlemleri aldığınız söylüyorsunuz. Kritik birimde çalışan kaç kişiye virüs bulaştı. Tedbirleriniz arasında kendi belediye personelin güvenliğini almak yok muydu? Önlem almadan yardım kolilere dolduran personelinizin her yerde görüntülerini görüyoruz. Bu nasıl önlem almadır.

4-) 2020 bütçenizde sosyal yardımlara ne kadar bütçe ayırdınız? Sizin ifadenizle bu güne kadar yaklaşık 20 bin gıda yardımı, bundan sonra ise 60 bin gıda yardımı yani toplamda 80 bin gıda yardımı yapacağınız belirttiniz. Sadece gıda yardımı için harcayacağınız rakam 100 TL’den 8 milyon 150 TL’den 12 milyon tutmakta. Bunlar ne kadar gerçekçi rakamlar.

Belediye başkanının bu konularda ki çelişkili açıklamalarının TAKDİRİNİ KAMUOYUNA BIRAKIYORUZ…

windows 10 pro key satın al

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.