SON DAKİKA

En Son Nokta

IŞIK, ‘BEYLİKDÜZÜ 5 YIL BOYUNCA MASKEYLE YÖNETİLDİ’

Beylikdüzü İlçesinin son 5 yılda maskeyle yönetildiğini ifade eden AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, ‘Beylikdüzü Belediyesi 2014’te görevi devraldığında 100 milyon lira borç vardı. Bugün geldiğimiz noktada bu borç 500 milyonu aşmış vaziyette. Neye rağmen aşmış? Belediyenin ciddi gelirlerinin yanında son 5 senede satılan arsalara da bakın. Bunları resmi bedelleri toplamı 500 milyon ama gayrı resmi rakam 1 milyarın üzerinde. Yani bu kadar gelir ve bu kadar arsa satışına rağmen maalesef borcu da 5’e katlamışlar’ dedi.

IŞIK, ‘BEYLİKDÜZÜ 5 YIL BOYUNCA MASKEYLE YÖNETİLDİ’
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 519 kez okundu.

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, adaylık sürecine ve seçim çalışmalarına ilişkin basın toplantısı yaptı. Işık, “Nasip olursa 31 Mart 2019 gecesi tekrar burada Beylikdüzü’nün geleceği adına hizmet bayrağını dikmek içinde ciddi bir mücadele ortaya koyacağız” dedi.
AK Parti Beylikdüzü Seçim Koordinasyon Merkezi’nde, (SKM) gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, adaylık sürecine ve seçim çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Beylikdüzü’ne değer katmak ve Beylikdüzü’nü daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için başkan adayı olduğunu anlatan Işık, bu anlamda 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ilçe için hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Siyasette olma sebebim liderimiz Erdoğan
Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan AK Partili Işık, hiçbir türlü siyasi şaibenin içinde yer almadığını belirterek, “Uluslararası taşıma üzerine lojistik sektöründe ticaret yapıyorum. Ne mutlu Beylikdüzü’ne ki müteahhit değilim. Beylikdüzü’nün geleceği adına buradaki hem geçmiş şaibelerde hem de gelecek şaibelerde yer almayacak şekilde temiz bir geçmiş ve geleceğe sahip olduğuma inanıyorum. Eğitim hayatımızda üniversitede okurken orada Geleceğin Liderleri Kulübü’nü kurmuştuk. Bu kulübü kurup 3 sene başkanlığını yürüttüğümüzde hem siyaset hem akademik açıdan genç arkadaşların kendini geliştirebilmeleri ve bir vizyona sahip olarak ülkemize katkı sağlamaları açısından çok değerli çalışmalar konferanslar gerçekleştirdik. Bir gün de dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısını çaldık. Böyle bir çalışmamız var dedik kendisini bir organizasyona davet ettik. Kendisi de konuyu inceledikten sonra ‘ilk önce benim bir davetim var’ dedi. ‘Üniversite gençlik kolları başkanımız olmaya seni davet ediyorum’ dedi. Böylece AK Parti’de siyasi hayata atılmış olduk” dedi.

İlçe başkanlığım süresince herkese dokunmaya çalıştım
İlçe başkanı olduktan sonraki süreç hakkında da bilgiler veren Işık, her zaman Beylikdüzü’ndeki herkese dokunarak çalıştıklarından söz etti. Işık, “Burada mücadele verirken, çok farklı sosyal alanlara dokunmak istedi. Bazen bildiğiniz gibi dalış yaptık denizdeki ve çevredeki kirliliğe dikkat çekmek istedik bazen kafes eylemi yaptık biliyorsunuz hayvanlar gününde özellikle son zamanlarda gerçekleşen özellikle hayvanlara yönelik eylemlerde dikkat çekmek için çalışmalar yaptık. Çünkü Beylikdüzü’nde 400 bin komşumuz var. Ama Beylikdüzü sadece bizim yaşam alanı değil aynı zamanda minik dostlarımızın da yaşam alanı olduğunu idrak edecek işler yaptık. Bayram öncesi mezarlıklarda komşularımızı karşıladık, taziyelere gittik vefat eden komşularımız için fidanlar diktik dolayısıyla dolu dolu bir ilçe başkanlığı sürecini geride bıraktık” ifadelerini kullandı.

31 Mart akşamı belediyeye hizmet bayrağını dikeceğiz
İlçe başkanlığının ardından belediye başkan adayı olduktan sonra da benzer şekilde ve daha da ciddi bir biçimde çalışmalara hız verdiklerini anlatan Işık, Beylikdüzü’nü AK Parti’ye kazandırmak noktasında oldukça iddialı olduğunu da söyledi. Işık, “Beylikdüzü Belediye Başkan adaylığını parti büyüklerimizin açıklamasıyla yeni bir yola çıkmış olduk. Nasip olursa 31 Mart 2019 gecesi tekrar burada Beylikdüzü’nün geleceği adına hizmet bayrağını dikmek içinde ciddi bir mücadele ortaya koyacağız. Şimdi belediye başkan adaylığı daha hassas bir süreç. İlçe başkanlığımız döneminde noksanlıklarımız olduysa şimdi bunları gidermek için yepyeni bir vizyonla yola çıkmış olduk. Tabii genç bir belediye başkanı olarak nasip olursa 1 Nisan’dan itibaren öncelik vereceğimiz konular spor ve eğitim olacak. Elbette kronik sorunlar var ama burada bir vizyon çizeceksek 2050 kısa vadeli 2100 uzun vadeli bir vizyon koymak zorundayız” dedi.


Beylikdüzü’nün vizyonu yok
Beylikdüzü’nde birçok eksikliğin olduğunu ve hizmet anlamında ciddi yanlışklar yapıldığını da anlatan Işık, “Geçmişten bugüne bakınca Beylikdüzü’nün bir kent ideali yok. Beylikdüzü’ne bir kent vizyonu koyulmamış. Yani bu gün spor alanında sosyal alanlarda ilçenin gelişimine açık bir eylem planı yapılmamış. Bugün hedef ortaya koymazsak hedefe ulaşamayız. Neden 2014’te şuanki yönetim göreve geldiğinde nüfus 220 bindi şu an 400 bin olmuş. Ciddi bir nüfus artışı var. İnşaatları da göz önüne alın onlar da bittiğinde nüfus hızlı bir şekilde 500 bin ya da 700 bine kadar gidecek. Bugün 400 bine ulaşan nüfus var ama nüfusu kaldıracak yatırım yok. Beylikdüzü hep hazırı yedi hazırı yedi dayandı ama şimdi alarm zilleri çalıyor” diye konuştu.

Ulaşım feci durumda
Mevcut belediyenin Beylikdüzü için hiçbir şey yapamadığını ve ulaşım anlamında da büyük sıkıntılar olduğunu anlatan Işık, “Ulaşıma bakın Beylikdüzü’ne E-5’ten gireyim deseniz sıkıntı, Bizimkent deseniz sıkıntı. Ulaşımda büyük felaket var. Sabah çocuğu okula bırakalım dediğinizde şu 5 dakikalık yolu yarım saatte gidiyorsunuz. Burada Gürpınar’a kadar bu sorunlar devam ediyor. Öncelikle bizler bu nüfus artışına yönelik elimizden geldiğince hızlı bir şekilde elimizden geleni yapacağız. Projelerimiz tamamlandığında bunları da paylaşacağız. Bugün biraz sohbet edelim diye bunu yapmış olduk. Ulaşım noktasında bugün Bizimkent Kavşağı’ndaki sorunu çözemeyen bir iradenin yarın Beylikdüzü’ne ulaşım ve büyük yatırımlar konusunda az çok neler yapıp yapamayacağını sizlerde takdir edersiniz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı diye bir söz var bu yönetimin yapamadıkları yapamayacaklarının da teminatıdır” dedi.

Bu ilçeye metroyu biz getireceğiz
İlçedeki ulaşımı rahatlatmak için metro ve deniz otobüsü getireceklerinin sözünü veren Işık, “Ulaşım anlamında çok entegre bir ulaşım anlayışı ortaya koyacağız. Biz bugün seçimi alalım 5 senede neler yapabiliriz değil. Uzun vadede neler yapabiliriz biz bu yerel anlayışı benimseyeceğiz. Metro hep konuşulan bir mevzu oldu. Burada Binali Yıldırım gibi güçlü biriyle çalışarak da metro ulaşımını mümkün kılabiliriz. Metrobüsten inen bir komşumuzun sahille bağlantısını sağlayacak yaklaşık 6-7 kilometrelik hafif raylı bir sistemle denize ulaşabileceği bir projeyi tasarlıyoruz. Denize ulaştıktan sonra da komşularımızın Kadıköy’e, Bakırköy’e denizle gidebilmeleri için ulaşım imkanlarını sağlamış olacağız. Bunlar bütçe ve projeleriyle Beylikdüzü’ne çağ atlatacak yatırımlar olacaktır” şeklinde konuştu.
Borcu 5 katına çıkardılar hem de arsaları satarak

Beylikdüzü Belediyesi’nin 5 yıl içerisinde borcunu 5’e katladığını ve bu nedenden dolayı hizmet yapamayacak durumda olduğunu da vurgulayan Işık, “Beylikdüzü Belediyesi 2014’te görevi devraldığında 100 milyon lira borç vardı. Bugün geldiğimiz noktada bu borç 500 milyonu aşmış vaziyette. Neye rağmen aşmış? Belediyenin ciddi gelirlerinin yanında son 5 senede satılan arsalara da bakın. Bunları resmi bedelleri toplamı 500 milyon ama gayrı resmi rakam 1 milyarın üzerinde. Yani bu kadar gelir ve bu kadar arsa satışına rağmen maalesef borcu da 5’e katlamışlar. Peki desek ki sizler bölgeyi çok iyi bilen bölgede emek vermiş gazeteciler olarak bana 5 sene içinde yapılan 3 büyük yatırım söyleyin desem bir iki tane sayabilirsiniz. Onları da AK Parti başlatmış bu arkadaşlar gelip tamamlamış. Maalesef Türkiye çağ atlıyor, dünyada yapılan en büyük 10 projenin 5’i Türkiye’de yapılıyor ama Beylikdüzü’nün hali ortada. Bu saatten sonra bu yönetimin Beylikdüzü’ne bir çivi bile çakma hali kalmamıştır. Çünkü son 5 senelik süreçte bu imkanlara rağmen yapamadılarsa bundan sonra da yapmaları imkansızdır” dedi.

İBB’nin desteğini alacağız
Belediye başkanı olması halinde İBB’nin desteğini alacaklarını da anlatan Işık, “İBB’nin, Ankara’nın desteğini buraya getireceğiz ki bu borca rağmen burada yatırımlar yaptıralım. Çünkü artık belediyelerde kafalarına göre kredi çekemeyecekler. Ciddi borçlanmaların önüne geçmek için önemli bir yapılanma ortaya koyacağız. Şimdi satacak arsa da kalmadı oradan da beklenilen bir şey yok. Ondan dolayı Ankara ve İBB’nin desteğini alarak büyük bir yapılanma ortaya koyacağız. Beylikdüzü’nün bu saatten sonra aksi bir halde yatırım alma şansı yok. Bir 5 sene daha bu yönetim anlayışıyla gidilirse her şey çok geç olabilir. Bunun için bizler bu heyecanımız ve azmimizle bu gücü ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Bu saatten sonra CHP’li yönetim nasıl hizmet edecek
Rakibi olan CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık’a da gönderme yapan Işık, “Şimdi Beylikdüzü’nün adayı geçen demiş ki Beylikdüzü’nü denizle buluşturacağım. Ben de günaydın dedim. Bu saate kadar yapamadıysan bu saatten sonra bunu yapman ne kadar kolay olabilir siz düşünün. Ben şimdi dalış yapıyorum. Gürpınar’da bir dalalım dedik sekerek denize girdik ayağımıza bir şey batmasın diye. Şimdi oralarda bizler açısından daha sportif daha balık tutabilecek kadar ince bir şekilde düzenlendiği ve farklı donatı alanlarıyla oraların zenginleştirildiğini düşünün Beylikdüzü daha güzel olacaktır. Biz bu güzel ve neşeli vizyonumuzu sizlerle paylaşıp Beylikdüzü’nü çok daha yaşanabilir bir kent haline getirme arzusunun içindeyiz” diye konuştu.

Belediyede herkesin hakkını koruyacağız
Beylikdüzü’ndeki mevcut belediyenin söylem ve eylemleri arasında tutarsızlık olduğunu da anlatan Işık şu ifadeleri kullandı; “Beylikdüzü şu an maske ile yönetiliyor. Biz bu maske ve algı siyasetini ortadan kaldıracağız. Ben belediye ki kardeşlerimizi de görüyorum. Bu noktada onların hak ve hukuklarını da koruyacak bu ilçede yaşayan farklı siyasi görüşlere sahip komşularımızla da buluştuğumuz da bizler diyoruz ki bizim vizyonumuz bu. Bunun aynısını nasip olursa belediyecilik anlayışı olarak da buraya yansıtacağız. Bugün sizlerle birlikte çok organizasyon yaptık. Bunlardan biri de cumhuriyet yürüyüşü idi. Cumhuriyet’in inceliklerini iliklerine kadar bir kardeşiniz olarak bu iradeyi ortaya koyduk. Bu noktada bize kuşku ile bakanlar vardı. Ama bu irademizi ortaya koyduktan sonra burada bize kuşku ile bakanların bakış açısı da değişti.”

Sanayicileri çok önemsiyorum
Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ni (BOSB) ziyaret ederek sanayici iş adamlarıyla bir araya gelen AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, bölgedeki işsizliğe çözüm bulacağını söyledi. AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ni (BOSB) ziyaret etti. Programa BOSB Başkanı Adnan Keleşoğlu, Bakır ve Pirinç Sanayi Sitesi Başkanı Haydar Aslan, Sınırlı Sorumlu İstanbul Birlik İşletme Kooperatifi Başkanı Ali Tan’ın yanı sıra birçok sanayici iş adamı katıldı. Belediye başkanlığı döneminde sürekli sanayicilerle irtibat halinde olacağını vurgulayarak konuşmasına başlayan Başkan Adayı Işık, “Sizlerin gösterdiği yol ve tavsiyeler bizlerin önünü açacaktır” dedi.

Bütün varlığımız tükettik
Sanayicilerle gerçekleştirdiği görüşme sırasında projelerinden de bahseden Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, “Son 5 senede nüfus iki kat oranında arttı. İlçede sürmekte olan inşaat projeleri de tamamlandığında nüfus oranı daha da artacak. Ancak bu nüfus artışına karşılık Beylikdüzü’nde maalesef halen var olanı tüketiyoruz. Hiçbir şekilde yeni bir yatırım olmaması ve halen geçmiş düzenin şu anki nüfusu kaldırması beklendiğini görüyoruz. Eğer önümüzdeki 5 sene boyunca bu konuda ciddi atılımlar yapılıp projeler ortaya konulmazsa Beylikdüzü ulaşım, eğitim ve daha birçok alanda tıkanmalar yaşanacaktır. Daha sonrasında ise telafi edilmesi zor sıkıntılar baş gösterecektir. Biz de projelerimizi bu bilinçle hazırlıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet yürüyüşü hepimizi bütünleştirdi
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı döneminde ilk defa Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştiren Mustafa Necati Işık, bütün AK Partililer ile tek çatı altında yürümüştü. Yürüyüşe AK Parti Milletvekili Emine Sare Aydın Yılmaz, Gürpınar eski Belediye Başkanı Velittin Küçük, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ve vatandaşlar katılmıştı. Yürüyüş öncesi partililere, “Beylikdüzü’ndeki bu kutlu yürüyüşün yol arkadaşları” şeklinde seslenen Işık, isminin aday olarak açıklanmasının ardından bütün aday adaylarıyla bir araya geleceğini söyledi.
Halk bunlardan sandıkta hesap soracak
Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile ilgili gelen sorulara da yanıt veren Işık, İmamoğlu’nun ilçeye yaptığı hizmetler için kendisine teşekkür etti. Işık, “Yönetim başarılı mı başarısız mı bunu ben değil milletimiz söyleyecek. Sandıkta cevap verecek. Mevcut belediye başkanının eksiği var mı yok mu? Hizmeti varsa Allah razı olsun. Mesela Yaşam Vadisini korudu sağolsun. Yeşillendirdi güzel süslerle süsledi. Kültür Merkezi’ne gelelim, 10 sene önceki bizim yaptığımız kültür merkezini tekrar açtılar. Ama içerisinde güzel bir kütüphane açtılar. Teşekkür ediyorum. Ama bunun yeterli olmadığını bizim mahalle bazlı da bunları açacak bir iradeyle ilerleyeceğimizi söylemek istiyorum” dedi.

İngiltere’de yüksek lisans
Aslen Muşlu olan Mustafa Necati Işık 1984’te Mersin’de doğdu. 2007 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Uluslararası Politika üzerine İngiltere’de yüksek lisans eğitimi aldı. Üniversitede, fikri ve vicdanı hür liderlerin yetişmesi için organizasyonlar düzenleyen, öğrencilerin kişisel ve toplumsal gelişimlerine katkıda bulunan Geleceğin Liderleri Kulübünün kurucu başkanlık dahil 3 sene başkanlığını yürüttü. Siyasi hayatına 2005 yılında AK Parti Gençlik kolları üniversite başkanı olarak başladı, 2012-2015 ve 2015-2018 yılları arasında 2 dönem İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. İleri derecede İngilizce, başlangıç seviyesinde Arapça bilmektedir. Uluslararası konteyner, hava kargo, demiryolu ve karayolu taşımacılığı yapan lojistik firması bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.