SON DAKİKA

En Son Nokta

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenyurt’ta sel felaketinin yaşandığı sokakta açıklama yaptı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenyurt’ta sel felaketinin yaşandığı sokakta açıklamalarda bulundu. Yerlikaya yaptığı açıklamada: “Esenyurt’ta 30-32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz vefat etti.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenyurt’ta sel felaketinin yaşandığı sokakta açıklama yaptı
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 51.520 kez okundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile birlikte selde zarar gören sokakta incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından kameralar karşısına geçen Vali Yerlikaya, son durumu gazetecilerle paylaştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ekiplerinin dünden itibaren sağanak yağış uyarısında bulunduğunu hatırlatan Yerlikaya, “İstanbul’da bugün öğleden sonra gerçekten ciddi bir sağanak yağış oldu. İstanbul’da daha önce çok ender gördüğümüz iki tane hortum görüldü. Maalesef içinde bulunduğu Esenyurt Pınar Mahallesi 1272 Sokak’ta bodrum katları yol kot seviyesinden itibaren 120 santime yakın su bastı. Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü’nde su baskınları oldu. Çatalca’da hastanede tedavi gören iki vatandaşımız, Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde tedavi gören durumları iyi iki vatandaşımız, Esenyurt Devlet Hastanesi 4 Suriyeli geçici koruma kapsamında misafirimiz var. 2, 3 ve 5 yaşlarında 3 yavrumuzun durumları iyi. Maalesef 30- 32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz vefat etti” ifadelerini kullandı.

 

İtfaiyenin bodrum katlardaki suların boşaltılması ile ilgili yoğun şekilde çalıştığını belirten Vali Yerlikaya, “Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay bey aradı geçmiş olsun dileklerini iletti. AFAD olarak İçişleri Bakanlığımız ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile hasar tespit ettiğimiz, zarar gören vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Kaymakamlarımız hemen bu tespitleri yapıp gereken yardımı yapacaklar. Esenyurt Belediye Başkanımızla burada evinde olamayacak sakinler ile neler yapacağımızı konuşuyoruz. Bu gece onlara sahip çıkıyoruz. Aynı sokakta geçmişte de buna benzer su baskınları olduğunu söyleyen vatandaşlarımızla konuştuk. Niyetimiz aynı sıkıntını bir daha olmaması yönünde kalıcı tedbirler almak” diye konuşu.

Sel baskının yaşandığı 1272 Sokak’taki eğime dikkat çeken Vali Yerlikaya, “Bu sokakta bodrumda yaşama izin vermeyeceğiz, konut olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu günden itibaren de tedbirlerimiz alıyoruz. Vatandaşımıza gereken desteği sağlayarak sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul’da yaşanan sele ilişkin Vali Ali Yerlikaya’dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Oktay, İstanbul Valisi Yerlikaya ile telefonda görüşerek “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

İlgili tüm kurumların görev başında olduğunu belirten Fuat Oktay, sel ve su baskınından etkilenen bölgelerle ilgili çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü kaydetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
TÜLAY koç Haziran 27, 2020 / 06:13 Cevapla

Ben1272 no 44 D 1 selden en büyük hasarı alan biriyim oradaki çalışan belediye işçileri söylediler engelliyim hiç bir gelirimde yoktur dün belediye başkan yardımcısı bizim sokakta idi söylemlerine göre zararınızın bir kısmını öderiz siz kendi isteğinizle aldınız biz ne yapabiliriz dedi ben mağdur olarak kime inanayım 3 gün sonra yine bizleri unutacaklar burası yıllardır aynı herkul tadilât yapmaktan bıkmıştık bu seferki yıkıcı oldu şimdi kim bize sahip çıkacak sözünü tutacak

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.