SON DAKİKA

En Son Nokta

İstanbul’da tedirgin eden görüntü! İBB’den cevap alınamadı

Küçükçekmece Gölü’nde binlerce balığın kıyıya vurması vatandaşları tedirgin etti. Yaşanan durum sonrası CHP’li İBB’yi arayan halk cevap alamadı.

İstanbul’da tedirgin eden görüntü! İBB’den cevap alınamadı
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 49.375 kez okundu.

Küçükçekmece Gölü’nde binlerce balık kıyıya vurdu, ölü balıklar göl kıyısını kapladı. Balıkçılıkla uğraşan bir çevre sakini “Küçükçekmece Gölümüz ölüyor. Oksijenimiz bitiyor. Gerekiyorsa denizden boruyla su pompalasınlar. Tek bir boru döşensin su pompalansın bu göl oksijenle dolsun, balıklar ölmesin ” dedi.

Kıyıda aralarında yengeçlerin de bulunduğu ölü, yarı canlı balıkları gören çevre sakinleri, uzun zamandır böyle bir manzara ile karşılaşmadıklarını söylediler.

Bir vatandaş ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) arayarak durumu bildirdiğini ancak cevap alamadığını söyledi. Bazı çocuklar ise balıkları toplayarak büyük plastik şişelere doldurduğu görüldü.

“Küçükmece Gölü ölüyor”

30 yıldır balıkçılıkla uğraşan Turan Şaşmaz,”Küçükçekmece Gölümüz ölüyor. Oksijenimiz bitiyor. Gölde oksijen olmadığı için balıklar suyun üzerinde. Bir müddet sonra oksijen yetersizliğinden bu hayvanlarımız ölüyor.

Gölün temizliğine hiçbir şekilde önem vermedik. Akıntıları dere bağlantıları kesilince, Firüzköy’deki fabrika atıkları da buraya gelince göl bu hale geldi.

15 gündür bir lodos vardı, göl şişti geri dönünce oksijensiz bir su geldi. 80 çeşit balık yaşayan gölümüzde 4 çeşit balık kaldı” dedi.

Gölde daha önce yüzdüklerini söyleyen Şaşmaz, “Temizlenmesi için yetkililerin ne gerekiyorsa yapması lazım.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.