SON DAKİKA

En Son Nokta

‘Kanal İstanbul’ ve ‘Büyük İstanbul Tüneli’ projelerinde müthiş gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin projelendirme faaliyetlerini tamamladıklarını söyledi.

‘Kanal İstanbul’ ve ‘Büyük İstanbul Tüneli’ projelerinde müthiş gelişme!
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 359 kez okundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin projelendirme faaliyetlerini tamamladıklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Kanal İstanbul’un etüt proje işlerini tamamladıklarını belirterek, “ÇED Raporu’nun onaylanmasını bekliyoruz.” dedi.

Kanal İstanbul’un etüt proje işlerini tamamladıklarını bildiren Turhan, “Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin hükümlerini açık ve örtülü bir şekilde ihlal etmeden, İstanbul Boğazı deniz ulaştırmasına açık tutularak alternatif ve ikinci bir kapı ve su yolu açılmış olacak. ÇED Raporu’nun onaylanmasını bekliyoruz. Çevre Düzeni Planı’nın onaylanmasını müteakip ihale ilanına çıkacağız.” diye konuştu.

Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin projelendirme faaliyetlerini de tamamladıklarına değinerek, bu projeyle İstanbul Boğazı’nı 3. defa denizin altından geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Bakan Turhan, Ankara-Sincan arası demir yolu sinyalizasyon çalışmalarının şubat sonunda, Ankara-Kayaş arasının ise mart sonunda tamamlanacağını söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.