SON DAKİKA

En Son Nokta

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÖĞRENCİLER ‘BEN DE YAZARIM’ DEDİ

Küçükçekmece genelinde lise öğrencilerinin katıldığı, kazanan hikayelerin kitaplaştırıldığı ‘Ben De Yazarım’ Kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı.

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÖĞRENCİLER ‘BEN DE YAZARIM’ DEDİ
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 252 kez okundu.

Küçükçekmece Belediyesi’nin, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KİGEDER ile ortaklaşa düzenlediği  ‘Ben De Yazarım’ Kompozisyon Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, KİGEDER Başkanı Ercan Olgun başta olmak üzere çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

“BİLECEĞİZ, BİLDİĞİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan İlçe Kaymakamı Harun Kaya, “Biz dereceye giren öğrencileri Bosna Hersek’e gönderiyoruz. Neden? Bosna bizim için geçmişle bağ kurmamızın bir anahtarıdır. Bize orada ne diyorlar siz varsınız diye biz burada varız, yaşıyoruz. Siz olamazsanız biz burada rahat yaşayamayız diyorlar. Biz güçlü olmak zorundayız. Bu nedenle bilen olacağız ve o bilgiyi hayata geçireceğiz.  Bunun mücadelesini vereceğiz. Bildiğinizi söylemiyorsanız, o bilginin hiçbir anlamı yok. Bir çocuk doğar, onun büyüdüğünü görürsünüz ve o bir gün karşınıza büyümüş olarak çıkar. İşte bu da öyle bir duygu. O kadar heyecanlıyım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“OKUMA YAZMA KONUSUNDA DAHA İYİ YERLERE GELMELİYİZ”

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ise, “Okuma-yazma konusunda olması gereken noktada değiliz. Dünyaya hükmeden ülkelere baktığımızda okuma-yazma konusunda çok çaba sarf ettiklerini görüyoruz. Biz de bugün dördüncüsünü düzenlediğimiz bu gibi yarışmalar ile gayret gösteriyoruz. Biz Küçükçekmece’nin gençlerinden umutluyuz. 2554 öğrenci katıldı yarışmamıza. Gençler bizden daha iyi noktalara gelecekler inşallah” diye konuştu.

“YARIŞMAYA KATILAN ÖĞRENCİLERİN SAYISININ ARTMASINI DİLİYORUM”

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Okumayı kısmen, düşünmeyi biraz, seyretmeyi çok, yazmayı neredeyse hiç yapmadığımız bir zamanda bu yarışmaya 2 bin 554 öğrenci katıldı. 40 bin öğrencimiz var. Bu sayının giderek artmasını diliyorum. Katkısı olanlara çok teşekkür ediyorum” dedi. KİGEDER Başkanı Ercan Olgun ise, “Afrika’ya gittim. Nijer’de dört direk dikmişler etrafını çalılarla çevirmişler ve orayı okul olarak kullanıyorlar. Biz çok şanslıyız. Bu şansımızın kıymetini bilmeliyiz” diyerek duygularını aktardı.

KAZANANLAR BOSNA’YA GİDECEK

“Ben De Yazarım” kompozisyon yarışmasının koordinatörlüğünü Küçükçekmece Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Tekbaş yaparken, yarışmaya Küçükçekmece’de öğrenim gören lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler eserleriyle katıldı. Toplamda 2554 eserin değerlendirildiği yarışmada 100 eser Ben De Yazarım kitabına girmeye hak kazandı.  Yarışmada ilk 10 öğrenci ve danışman öğretmenleri ile ilk 100’e en çok öğrencisi giren okul müdürü ve danışman öğretmenlere Bosna Hersek gezisi hediye edildi.  İlk yüze giren öğrencilerin eserlerinin yer aldığı ‘Ben De Yazarım’ kitabı yakın zamanda yayımlanacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.