SON DAKİKA

En Son Nokta

MEYDANDA ÇALIŞMA BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta Esenyurt’un kalbi olan meydanın 3 yıldır bitirilmediğini gündeme taşımıştık. Bunun üzerine Ensonnokta yetkilileri ile iletişime geçen İBB yöneticileri kısa sürede çalışmanın başlayacağı sözünü verdi. AK Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik bu konuda gerekli ihaleleri yaptıklarını ve sorunlu bölgelerin kısa sürede çözüme kavuşacağını belirtti. Bu açıklamalardan sonra meydan da ve İBB’ye ait diğer bölgelerde ki sıkıntılarla ilgili çalışmalar başlatıldı.

MEYDANDA ÇALIŞMA BAŞLADI
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 212 kez okundu.

Geçtiğimiz hafta gündeme taşıdığımız haberimizde Esenyurt Meydanının yaklaşık 3 yıldır bitirilmediğini ifade etmiştik.

Bunun üzerine Ensonnokta yetkililerini arayan İBB yöneticileri sıkıntının farkında olduklarını ve ihalede bir sıkıntı olduğunu, bunu en kısa sürede aşarak çalışmayı devam ettireceklerini, meydanında ki sıkıntıları ve diğer kavşak ve tünellerde ki sorunları ortadan kaldıracaklarını belirtti.

YASİR ÇELİK DEVREDE

Bu gelişmeler üzerine Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik, gündemlerinde olduğu bu çalışma konusunda ihalenin yapılması ve meydanın bitirilmesi konusunda gerekli girişimlerde bulundu. Gündemde olan ihalenin İBB yetkilileri ile görüşülerek çözüldüğünü belirten Çelik, ‘Meydanda ki eksiklerle birlikte diğer kavşaklar ve tünellerde ki eksiklerde giderilecek’ açıklamasında bulundu.

NE YAZMIŞTIK!

Esenyurt’un merkezinde bulunan ve kalbi olarak nitelendiren ‘meydanı’ yaklaşık 3 yıldır bitirilmiyor. Meydana son bir yıldır kazma dahi vurulmazken geçtiğimiz günlerde tepki üzerine başlatılan 2 günlük çalışma yine son buldu.

Esenyurt Meydanı çevre düzenlenmesi, istimlakler, taşları, bankları, yeşillikleri, büstleriyle Türkiye’nin en güzel meydanlarından biri olarak planlanmıştı.

Meydan bittiğinde, resmi törenler, konserler, bayramlaşma programları, kermesler, Ramazan Bayramı gibi etkinliklere de ev sahipliği yapması konusunda projelendirilmişti.

Lakin bahsettiğimiz bu meydan 3 yıldır bitirilemedi. Neden bitirilmediği ile ilgili çeşitli iddialar var. Bunlardan biri müteahhidinin hak edişini almadığı için bu işi bıraktığı ile alakalı. Bir diğer iddia ise müteahhidin ihale şartlarını yerine getirdiği ve meydan elini ayağını çektiği iddiası

İBB’nin gücü yok mu?

Tüm bu iddialar bir kenara halk İBB’nin bu meydanı bitirme gücü olup olmadığını sorgulamaya başladı. Milyonlarca lira bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilçesinde ki meydanı yıllardır bitirememesi kafalarda soru işaretleri uyandırdı. Tüm İstanbul ilçelerine hizmet etmesi beklenen İBB’nin neden 3 yıldır meydanı bitiremediği ve atıl durumda bıraktığını Esenyurtlular merak etmeye başladı.

Ayrıca resmi törenler için Atatürk büstünün yerinin değiştirilmesi söz konusu olmuştu. Büstün konulacağı tabanı, (kaidesi) de yarım bırakıldı. Ne kaide bitirildi, ne yeni Atatürk büstü yapıldı, ne de büst taşındı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.