SON DAKİKA

En Son Nokta

MODERN EĞİTİM KOLEJİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI

Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi öğrencileri, Türkiye ve dünya genelinde ilk 10 okul arasında yer alarak; 6 proje ile ülkemizi Mısır’da Sharm El Sheikh şehrinde EASE tarafından düzenlenecek Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatları finallerinde Türkiye’yi temsil edecek.

MODERN EĞİTİM KOLEJİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 742 kez okundu.

4-8 Aralık tarihinde Mısır El Sheikh şehirnde yapılacak olan Bilim ve Mühendislik Olimpiyat finallerine Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi öğrencileri 30 ülkeden 1500, Türkiye’den ise 400 projeyi geride bırakarak, ilk 50 finalist arasından 6 proje ile finallere kalarak büyük başarıya imza attılar. Okul ayrıca 6 projesiyle finalistler arasında en çok projesi finale davet edilen birinci okul oldu. 2. Sırada ise 4 proje ile Amerika Birleşik Devletleri yer aldı.

Uluslararası Bilim, Teknoloji ve Mühendislik Olimpiyatları EISTEF, Mısır Bilim ve Teknoloji Akademisi EASE tarafından her yıl başka bir bölgede düzenleniyor. Bu yıl 30 kadar ülkeden yaklaşık 1500 adet proje yarışmaya başvurdu. 15 ülkeden 500 adet proje ise yarı finale kaldı. Yarı finalde yarışan projeler uluslararası jüri değerlendirmesinden sonra; Mısırdan 100, diğer 15 ülkeden 50 proje seçilerek, ülkelerini temsil etmek üzere finalist olarak Mısır’a davet edildiler.

Bu yıl Türkiye için 6 proje kotası sunulan yarışmada, Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi’nin 7 projesinin 6’sı da finale katılmaya hak kazandı. Türkiye’nin gururu olan Modern Eğitim Koleji öğrencileri bir çok kesim tarafından tebrik ediliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.