SON DAKİKA

En Son Nokta

ORHAN ATALAY SERT KONUŞTU: ‘PEKİ SİZ KİMSİNİZ?’

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay TBMM’de bir oturumu izlemeye gelen şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babasını ‘Bu adam kim. Orada ne işi var’ şeklinde eleştirenlere twitter hesabından ders alınacak açıklamalarıyla cevap verdi.

ORHAN ATALAY SERT KONUŞTU: ‘PEKİ SİZ KİMSİNİZ?’
Kategori: Öne Çıkan Haber - Bu haber 10.350 kez okundu.

‘O sarıklı ve cüppeli ADAM;
1- ‘Yunan Ordusu’na direnecek halimiz yok, kimse karşı koymaya kalkışmasın’ diyen Vali’ye: ‘Talimatınıza uymayacağım, teslim olmaktansa, ak sakalımı kana boyamayı tercih ederim’ diyen İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi’dir.
2- ‘O sarıklı ve cüppeli ADAM;
Erzurum Kongresi’nde en önemli rolü oynamış, Sivas Kongresi’nde ise, ‘Hiçbir şeraitte manda kabul edilemez’ maddesini yazdıran ateşli konuşmanın sahibi Erzurumlu Hoca Raif’tir.
3- ‘O sakallı ve cüppeli ADAM;
Afyonkarahisar’da kurduğu Çelik Alay’ın başındaki müftü Şükrü Hoca veya Uşak’ta kurduğu Demiralay’ın komutanı müftü Rafet Hoca’dır.
4- ‘O sakallı ve cüppeli ADAM;
19 Mayıs 1919 günü, valinin hasta numarasına yattığı, belediye başkanının tarlasını su bastı diyerek Çarçamba’ya kaçtığı gün Samsun’da M. Kemal’i karşılayıp Amasya’ya kadar refakat eden Samsun Müftüsü’dür.
5- ‘O sarıklı ve cüppeli ADAM;
‘İşgal altında cuma namazı kılınamaz, bu namazın sahih olması için ilk şart hürriyettir’ diyerek Fransız işgaline karşı kıyama önderlik eden Sütçü İmam’dır.
6- ‘O sakallı ve cüppeli ADAM;
‘Alayımızın bayrağı altında ruhumuzu teslim etmeye imanımızla karar verdik’ diyen Isparta Demiralayı’nın komutanı Müftü Hafız İbrahim Efendi’dir.
7- Hasılı ‘O sakallı ve cüppeli ADAMLAR’ daha dün hem yurdun dört bir yanında kurulan Müdafa-i Hukuk Cemiyetleri’nin hem de Miilet Meclisi’nin ilk kurucuları arasında çokça gördüğümüz Sarıklı Mücahitler’dir.
Peki siz kimsiniz?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.