SON DAKİKA

En Son Nokta

ÖZEL HABER: KAÇ PARA BORCUNUZ VAR BAŞKAN!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un çeşitli programlarda belediyenin borcu ile alakalı farklı farklı rakamlar beyan etmesi kafaları karıştırdı.

ÖZEL HABER: KAÇ PARA BORCUNUZ VAR BAŞKAN!
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 9.747 kez okundu.

Seçildiği günden itibaren Belediyenin borç batağı içerisinde olduğunu ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un bu söylemlerine AK Partililer mecliste ‘Bu makam ağlama ya da bahane üretme makamı değil. Sürekli aynı söylemlerde bulunuyorsunuz. Esenyurt’un hizmete ihtiyacı var. Bu borç hizmet üretemeyecek ya da kapanmayacak bir borç değil’ eleştirileriyle cevap veriyor.

KEMAL DENİZ BOZKURT’UN BORÇ ARTIRMA KARNESİ!

Kemal Deniz Bozkurt’un borçlarla alakalı yaptığı açıklamalarının tutarlı olmadığını gösteren veriler söz konusu.

Meclis ilk açıldığında belediyenin borcunun 850 milyon olduğunu ifade eden Bozkurt, daha sonra ki meclis oturumlarında borç rakamın 1 milyar 500 milyon olduğunu belirtti.

Hızını alamayan Bozkurt ziyaret ettiği hemşeri derneklerinde ve meclisin diğer oturumlarında borçla alakalı söylemlerini yine değiştirdi. Borç rakamının 2 milyara ulaştığını belirten Bozkurt, basınla bir araya geldiği kahvaltı programında da 2 milyar 200 milyon olarak noktayı koydu.

DAHA DA ARTIRACAK MI?

AK Partili meclis üyeleri Grup sözcüsü Gazanfer Karakaş, Plan Bütçe Komisyon Başkanı Togay Çoban, Kadir Çakır ve Sevim Köse mecliste sürekli Kemal Deniz Bozkurt’un borç rakamını artırmasını bir bahane olarak değerlendirirken gerçeğin farklı olduğunu ifade ediyor. AK Partili meclis üyeleri emlak gelirinin yılda 400 milyonu bulduğunu, iller bankasından gelen rakamında 220 milyon olduğunu vurguluyor. Ayrıca belediyenin kendine ait nüfus, tapu, vergi dairesi gibi kamu binalarının borçlu oldukları ilgili bakanlıklarla görüşerek devredilmesi halinde SGK, vergi mahsuplarını yaptıktan sonra belediyenin borcunun ciddi anlamda düşeceğini öngörüyor.

ESENYURT BELEDİYESİ OCAK AYI İKİNCİ MECLİS OTURUMU CANLI:

Emin Beyaz paylaştı: 9 Ocak 2020 Perşembe

Her ayın ilk haftasında düzenlenen meclis toplantılarında gündemde olmamasına rağmen konuyu dönüp dolaşıp borç mevzusuna getiren Bozkurt’un bundan sonra ‘BORÇ’ konusunda rakamı daha nereye kadar yükselteceği merak ediliyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.