SON DAKİKA

En Son Nokta

Şahin Kırmızı: Reel Sektörle Eğitim Hayatı Birleştirilmeli

URSİAD Genel Sekreteri Şahin Kırmızı: ‘Personel ve ara eleman sıkıntısı ülkemizin de genel sorunların biridir. Bu sebeple istihdam için ilgili kurumlarla sertifika programları düzenlenmeli, mesleki okullarla firmaların hamilik yapması için çalışmalar yürütülmeli’ açıklaması yaptı.

Bilgileri Kopyala
Şahin Kırmızı: Reel Sektörle Eğitim Hayatı Birleştirilmeli
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 52.444 kez okundu.

5K Mühendislik olarak Redpaint markasıyla bir çok ödüle layık görülen iş adamı URSİAD Genel Sekreteri Şahin Kırmızı Türkiye’nin kanayan yarası olan personel ve ara eleman sıkıntıları konusunda Ensonnokta’ya önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin son dönemde en büyük problemlerinden birinin personel sorunu olduğunun altını çizen Kırmızı, devletin bu konuda önemli adımlar atmasını beklediklerini ifade etti.

Kısaca Kendinizi tanıtır mısınız?

1979 Bakırköy İstanbul doğumluyum. Yüksek Malzeme Bilimi Mühendisiyim. Urfa Sanayici İş İnsanları Derneği Genel sekreteriyim. Ayrıca bazı sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görevler üslenmiş durumdayım. Basiretli ve Erdemli Sanayici İs İnsanları Derneği (BESSAB) Genel Sekreteri, MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Üyesi, Entegre Tesis Yönetimi Derneği (ETYD) üyesiyim. Redpaint Yeşilkent Spor ve 5K mühendislik Balık Yolu Spor Kulübü başkanlıklarını yürütmekteyim. İstanbul Gelişim Üniversitesinde Danışma Kurulu üyesi ve dış paydaşlık yapıyorum.

5K mühendislik firmamız Elektrik altyapı mühendislik hizmetleri ve Isı, Su, Yangın yalıtımı sağlayan Termal Yalıtım malzemeleri üretimi yapmaktadır. Redpaint, Redmanto, Alamana markasıyla yaklaşık 20 ülkeye yerli ve öz kaynaklarla evsel, endüstriyel alanlarda kullanılan yalıtım malzemeler üretiyoruz. Evsel ve Endüstriyel alanlarda kullanılan su bazlı boya ve sıva kıvamında ısı, su, yangın yalıtımı sağlayan rutubet nem küf önleyici ve elektrik yalıtkanlığı özelliklerinde Termal kaplama malzemeleri üretiyoruz. İnşaat sektöründe Petrol türevli yalıtım malzemelerinin yerine ekonomik yerli ve öz kaynaklarla üretim yapıyoruz. Hem Enerji verimliliği hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.

Yakın dönemde yaşanan depremi de düşünerek, ürettiğiniz malzemelerin afetlere yönelik fonksiyonları da var mı?

Deprem bölgelerinde özellikle binalara yük getirmeden yangın riskini azaltacak ve temelden çatıya su yalıtımı sağlamak için üretmiş olduğumuz malzemeler katkı sağlayacaktır. Şanlıurfa da özellikle sıcak olması nedeniyle Binalarda Yaz dönemi elektrik tasarrufu için ürünlerimiz kullanılmaktadır. Ayrıca teras, dam olan beton, OSB, Sac, Metal vs. yüzeylerde ısı, su ve soğuk yalıtım değerlerini ciddi oranda artırıyoruz.

Özellikle İnşaat malzemeleri sektöründe Urfa’nın ön plana çıkması için neler yapılmalı?

Şanlıurfa da binaların ve Sanayi bölgelerinin Enerji ihtiyacını tasarruf ederek karşılayacak projelere destek talep edilmelidir. İklim değişikliğinin vermiş olduğu sıkıntılar için eylem planları hazırlanarak yerli kaynaklarla verimlilik artırılabilir.

URSİAD’a bu anlamda ne gibi görevler düşüyor?

URSİAD ulusal ve uluslararası firmalarıyla hem bugün hem de ileriye dönük bölgenin genel ihtiyaçlarının taleplerini toparlayıp ilgili kurum ve kuruluşlarla proje üretilip sahaya yansıtılması konusunda öncü roller oynatabilir. Ayrıca bölgenin yer altı kaynaklarının ilgili sektörlerle kullanılmasına, bunun diğer bölgelere taşınmasına yönelik çalışmalara öncülük edebilir.

Şanlıurfa iş hayatında sizce ne gibi sıkıntılar var?

Şanlıurfa iş hayatında üretim ve hizmet sektörünün en büyük problemi personel ve ara eleman sıkıntısıdır. Bu ülkemizin de genel sorunların biridir. Bu sebeple istihdam için ilgili kurumlarla sertifika programları düzenlenmeli, mesleki okullarla firmaların hamilik yapması için çalışmalar yürütülmeli. Kısaca reel sektörle eğitim hayatı birleştirilmelidir.

Şanlıurfalı iş insanlarına bir çağrınız var mı?

Bireysel büyümeden ziyade birleşerek büyümenin ve koordine bir şekilde, yardımlaşarak hem Urfa ya hem de ülkemize ciddi katkı sunacaktır. Bunu da ben  1²+1² =2 bireysel büyümek , (1+1)² =4  birleşerek büyümek olarak formüle ediyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Don`t copy text!