SON DAKİKA

En Son Nokta

VİRÜS DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKAT!

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; halkı dolandırıcılara karşı uyardı. Emanet, Corona Virüs Risk Taraması’na geldik diyerek kötü niyetli insanların olabileceğini ifade ederek insanların tanımadıkları kişilere kapılarını açmamalarını tavsiye etti.

VİRÜS DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKAT!
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 14.328 kez okundu.

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; her yıl 15 Mart Dünya Tüketiciler Gününün içinde bulunduğu Tüketiciyi Koruma Haftası ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Emanet; Son zamanlarda Ülkemiz ve tüm dünya ülkelerimiz olarak “ kendisi küçük ama tahribatı büyük olana Corona virüsü “ile mücadele etmekteyiz. Akciğer hastalığına neden olabilen ve tedavi edilmediğinde ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu gibi hastalıklara yol açan virüs tüm dünyayı teyakkuza geçirdi. Milletçe zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde toplu ortamlardan kaçının dendi, uçuşlar durdu, okullar kapandı, etkinlikler ertelendi, işletmeciler ise tedbir alınmasını doğru bulsa da endişeleri hat safhada, tüketiciler bazı ülkelerde yaşanan karantinanın ülkemizde de olacağı yada salgına önlem almak için panik halinde marketlere akın etti. İşin ucunda toplum sağlığı var. Gerek toplum sağlığı ve psikolojisi gerekse ülkelerin ekonomisi yönünden bu günler zor geçecek. Uzmanlar Corona virüsü yüzünden küresel ekonomide büyümenin de yüzde 0,2 ila 0,4 oranında düşüşe yol açabileceğini öngörüyor. Tek umudumuz ve dileğimiz virüsün çok çabuk ve en asgari zararla atlatılmasıdır.

Türkiye’de corona virüs görülmesinin ardından tüketicilerimizin de paniğinden istifade ederek hijyen ürünlerine ve temel gıda maddelerine zam yağdıran vurguncuları şikayet etmek isteyen, paket tur satın almış ancak salgın nedeni ile tur paketini iptal etmek isteyen tüketicilerimizin derneğimize başvuru sayıları oldukça artmış bulunmaktadır”dedi.

VİRÜS DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKAT!

Dernek Başkanı Sevgi Emanet ; “Vatandaşlarımızın iyi niyetinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişiler “Corona Virüs Risk Taraması”na geldik diyerek kapınızı çalabilir. Lütfen dikkatli olalım. Bu gibi konularla karşılaşan vatandaşlarımızın ivedi olarak Emniyet Genel Müdürlüğümüzün kolluk birimleri olan 112-155-156′ ya haber vermeleri gerekli.” Sağlık Bakanımız da “Sağlık Bakanlığı, korona virüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Vatandaşlarımızı 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.