SON DAKİKA

En Son Nokta

‘Yıldırım, İstanbul adaylığı konusundaki ilk adımı Pekin’de attı’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı konusunda ilk adımı Çin’de attı.

‘Yıldırım, İstanbul adaylığı konusundaki ilk adımı Pekin’de attı’
Kategori: YEREL HABERLER - Bu haber 206 kez okundu.

Muharrem Sarıkaya, “Yıldırım İstanbul için ilk adımı Çin’de attı: Xi’an’a kardeş şehir olmayı önerdi” başlığıyla yayımlanan yazısında “TBMM Başkanı Binali Yıldırım İstanbul adaylığı konusundaki ilk adımı, Pekin’deki iki günlük resmi temaslarının ardından dün geldiği, Terra-Cotta (toprak askerler) vatanı Xi’an’da (Şian) attı” ifadesini kullandı.

“Başkan Yıldırım, milletvekilleri ve beraberindeki heyet önce Çin’in Qin Henedanlığına 1100 yıl Başkentlik yapmış Xi’an’da 12 kilometre uzunluğunda, 12 metre yüksetliğindeki tarihi surlar bölgesine giti. Geçmişi 3 bin yıl öncesine dayanan tarihi şehre girişinde Yıldırım ve beraberindekilerin, Terra Cotta askerleri gibi giymiş erkekler ve sarı giysiler içinde dans eden kızlar tarafından karşılanışı etkileyiciydi” diyen Sarıkaya, şöyle devam etti:

– Hatta rollerini o denli gerçekçi yapıyorlardı ki sanki karşımızda canlı bir sinema perdesi vardı. Surların içindeki kaleyi gezdi, Çan ve Davul kulelerini dolaştı. Devamında Müslüman mahallesinin dar sokaklarından geçip, 700’lü yıllarda ilk bölümü yapılmış, 1600’lü yıllarda ise bugünkü hali inşa edilmiş Huajuxiang (Hacı Şian) Büyük Camii’ni ziyaret etti. Buradan da Dünya mirası olarak kabul edilen Qin Hanedanının öldükten sonra dirildiğinde yanında olmasını istediği için hepsinin heykelini yaptırdığı binlerce toprak asker Terra Cotta’nın sergilendiği müzeye geçti. Akabinde kaldığı otele gelerek Shaanxi Eyalet Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Hu Heping ile görüştü. İşte İstanbul ile ilgili ilk önemli sinyali de burada geldi. Aktarıldığına göre heyetler arası nezaket cümlelerinin sıralanmasının ardından Yıldırım söze girdi; “İpek Yolu’nun doğudaki başlangıç şehri Xi’an ile batıdaki bitiş şehri İstanbul’un kardeş şehir olmasını öneriyorum.” Konya ile de kardeş şehir olan Xi’an Eyalet Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Heping öneriyi anında kabul etti. Böylece Yıldırım, İstanbul için seçilmesi halinde ilk icraatı sayılacak adımını Çin’in Xi’an kentinde attı.

ADAYLIĞININ 22 ARALIK’TA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

AK Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Binali Yıldırım’ın 22 Aralık’ta resmen duyurulması bekleniyor.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı merak ediliyor.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçerken, AK Parti’den henüz bu yönde bir haber gelmedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Binali Yıldırım’ı işaret etti. Erdoğan, Venezuela dönüşü yaptığı açıklamada, “Meclis’te bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğal bir şey olamaz. İstanbul adayı ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı önce tabanı yoluna koyduktan sonra adımımızı atacağız” demişti.

‘BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI, DİĞER BELEDİYE YÖNETİMLERİNE KAYDIRILACAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütçe görüşmelerini işaret etmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması için tarih belirlenmeye başlandı.

Buna göre, TBMM’deki bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti’nin İstanbul’da düzenleyeceği bir törenle TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ve 39 İstanbul ilçe belediye başkan adayının isminin resmen açıklanması bekleniyor.

İstanbul’un 39 ilçesinden 25’i AK Parti yönetimindeki belediyelerden oluşurken, 8 belediye başkanı 3 dönem kuralına takılıyor. Edinilen bilgiye göre, bazı belediye başkanları diğer belediye yönetimlerine kaydırılacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Üzgünüm, bunu yapmana izin verilmiyor.