Anadolu’nun dört bir yanında yerel belediyeler koronavirüs illeti nedeniyle esnafın ve halkın yararına olacak anlamlı projelere imza atıyor. Onlardan çok daha fazla bütçeye sahip olan İstanbul’da ki yerel belediyeler ise bu konuda sınıfta kalmış gözüküyor.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse Koronavirüs sebebiyle Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam Vergisi almayacağını açıklamış.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Berber, Lokanta, Kuaför, Kahvehane ve Çay Ocakları gibi genelge ile kapanan iş yerlerine 1000 TL nakdi destek verdiğini açıkladı.
Şehir merkezlerinde maske dağıtımları, erzak yardımları bu günlerde halkın bir nebzede sıkıntılarına pansuman olmuş.
Seçildikleri, mensubu oldukları parti hiç önemli değil. Yaptıkları çalışmalar Türkiye gündeminde örnek olacak çalışmalar.
Buna benzer onlarca belediye ile ilgili fevkaladenin fevkinde çalışmalar tarafıma ulaştırılıyor.
SORARIM bölgemizde hangi belediye başkanı özellikle yukarıda belirttiğim 2 konuda adım atmışlardır!
Ben duymadım.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli,
Başakşehir Belediye Başkanı Yasir Kartoğlu,
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner…
Bu isimlerden hangisi iş yerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımıza 1000 TL nakdi yardımda bulunmuş. Hangisi meydanlarda, duraklarda, sokaklarda maske dağıtımı yapmış.
SORARIM; Bölgemizde ki hangi belediye başkanı Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam Vergilerini geçici süre için almayacağını açıkladı.
Halkçılıktan, demokrasiden, insan haklarından bahseden bu belediye başkanlarımız bu zor dönemde halkın içini ferahlatacak hangi çözüm önerileriyle karşımıza çıktı.
Proaktif-inovatif çözümler ürettiğini söyleyenler hangi çözümleri üretmişlerdir. Kocaman HİÇ…
İş bilmiyorsanız öğrenin. Yok, yapamıyorsanız kendiniz kandırdığınız gibi millet kaldıracağınızı sanmayın. Hizmet yapmadan seçim kazanabilirsiniz ama milleti aptal yerine koyarsanız seçimi şimdiden kaybedersiniz. Tarih bunların örnekleriyle doludur…
***
MUHTARLARIMIZ ÖZGÜN ÇALIŞMALARIYLA GÜNDEMDE OLMALI
Mahalle muhtarlarımız,
Bölgenizdeki belediye başkanlarının koronavirüs ve dezenfekte çalışmalarını olağanüstü bir hizmetmiş gibi sunmayın.
Bu dönemde bu çalışmalar belediyelerin asli görevleri arasında yer almıştır ve doğrusu böyle olmalıdır.
Arzumuz komik duruma düşmemeniz.
Siz, kendi bağımsız çalışmalarınızı anlatır, paylaşırsanız bu davranışlarınız sizleri daha iyi bir yere taşır.
Belediye başkanlarını pofpoflamak ya da onlara şirin gözükme gibi bir ihtiyacınız yok.
Çünkü sizi mahallenizde ki her siyasi görüşten insan sevmelidir ve değer vermelidir…
Not: Birçok mahalle muhtarı çeşitli ilçelerde belediye başkanı kadar sevilmektedir. Yaptıkları başarılı çalışmalar, insani ilişkileri takdire şayandır. Yukarıda ki tespit muhtarların değerli oldukların anlatırken bazı muhtarların yaptıkları paylaşımlara dikkat etmeleri konusunda uyarıdır. İsteyen dikkate alır, dileyen davranışlarına devam eder. Takdir kamuoyunundur…
***
DENETİM KOMİSYONU RAPORUNU MERAK EDİYORUM!
Esenyurt Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu’nun neticesini merak ediyorum.
Komisyonda 5 üye var.
Bunların 3’ü AK Parti’den Togay Çoban, Sevim Köse ve Sinem Karaduman, diğer ikisi CHP’den Cemal Güneysu ve Seyhan Kahraman.
Çalışmalarını Koronavirüse rağmen sürdüren DENETİM KOMİSYONU raporu sadece beni tarafımdan değil, Esenyurt kamuoyu tarafından da merak ediliyor.
Merak ettiğim konulardan biri Kurban Alanı meselesi.
AK Parti’nin son döneminde Kurban Alanı’ndan Esenyurt Belediyesi’nin elde ettiği gelir 2 milyon TL. Bunu AK Partili belediye meclis üyeleri meclis toplantısında sürekli ifade etti.
İktidar değiştikten sonra CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin Kurban Alanı için harcadığı paranın 276 bin TL olduğu iddia ediliyor. Elde edilen gelir ise yaklaşık 54 bin TL.
Bakalım bu konuda Denetim Komisyonu raporunda neler yer alacak? İhale yapılmış mı? Yapılmışsa kimlere verilmiş, kimler kurban alanını pazarlamış ya da para toplamış.
Bugüne kadar Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan ‘Kurban İhalesi’ bu dönem Kaymakamlık tarafından mı yapıldı?
Bugüne kadar belediye tarafından yapılan kurban ihalesi, neden kaymakamlık tarafından yapıldı? Kanun, ‘kaymakamlık yapar’ diyorsa bu güne kadar neden Esenyurt Belediyesi tarafından yapılmış?